Skocz do zawartości

Mamy Styczniowe witajcie:) | Forum o ciąży

Abby

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
michasia24 napisał(a):
no ale sie wystraszylam... ze to juz a ja psychicznie nie gotowa 😮 no nie czas jeszcze nie czas... no i wieksze bole nas czekaja... nie wiem jak ja wytrwam 🙃
i fruzia bardzo mozliwe ze za duzo chodzilam... teraz maly protestuje 😜

no niech tam siedzi jeszcze;p
mnie tez czasem strasza rozne,dziwne bole...
uff...a cieawe jak te silne bole przyjda...

• Odpowiedzi 6,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
michasia24 napisał(a):
ja to do swojego wózka dokupilam torbe w sumie ona z tych zwyklych jest ale to nie na wyglad ja kupilam tylko dla wygody 😁 ale ta twoja to nie dosc ze sliczna to i jeszcze widac praktyczna 🙂

wiesz dopiero co sie jej niedawno przyjzalam,bo tak to zakochalam sie w wozku;p 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
no powiem ci ze tez jestem ciekawa jak silne one beda... miewalam kiedys bardzo mocne bole okresowe 😮 ze w nocy mnie bol budzil i plakac mialam ochote to jak mowia ze jest to 2x mocniejsze te bóle to ja chyba porodowke rozniose 😁 😁 🤪 i wlasnie przy tych bolach pomagalo mi goraca kapiel albo oklad goracy na brzuch 🙂 takze mam nadzieje ze i przy porodzie sie to sprawdzi 🙂

• Mamusia
daguza1234 napisał(a):
michasia24 napisał(a):
ja to do swojego wózka dokupilam torbe w sumie ona z tych zwyklych jest ale to nie na wyglad ja kupilam tylko dla wygody 😁 ale ta twoja to nie dosc ze sliczna to i jeszcze widac praktyczna 🙂

wiesz dopiero co sie jej niedawno przyjzalam,bo tak to zakochalam sie w wozku;p 😁 😁 😁 😁
a ile za niego daliscie?

• Mamusia
michasia24 napisał(a):
no powiem ci ze tez jestem ciekawa jak silne one beda... miewalam kiedys bardzo mocne bole okresowe 😮 ze w nocy mnie bol budzil i plakac mialam ochote to jak mowia ze jest to 2x mocniejsze te bóle to ja chyba porodowke rozniose 😁 😁 🤪 i wlasnie przy tych bolach pomagalo mi goraca kapiel albo oklad goracy na brzuch 🙂 takze mam nadzieje ze i przy porodzie sie to sprawdzi 🙂

michasia ja przy okresie prawie po ścianach chodziłam i podłogę gryzłam, tak bolało, ciepłe okłady za nic nie pomagały, czasem i tabletka od bólu nie dawała rady... Może dzięki temu lepiej zniosę te bóle porodowe?? Chyba, że będą 2xmocniejsze od tych moich, to nie wiem co wtedy będzie 😉 Urodzę i będzie po bólu 😜

• Mamusia
michasia24 napisał(a):

ojoj... no ja tez mam straszne bole miesiaczkowe...
boje sie,ze mnie tak rozerwie itp ze padne z tego bolu...ja jeszcze taka panikaraaaaaaa 🤢 🤢 🤢

a wozeczek 1500

• Mamusia
no fruzia mi tez nieraz tabletki nie pomagaly 🤢 pamietam jak kiedys w holandii w pracy bylismy i w nocy taki bol mnie obudzil wzielam wtedy chyba ze 3 tabletki no-spy zawsze mi pomagaly a wtedy nic i ze 5 razy pod prysznic z goraca woda wchodzilam az na koniec z bolu zaczelam wymiotowac 😮 😲 i z wyczerpania zasnelam, a obudzilam sie bez bólu 😁

• Mamusia
daguza1234 napisał(a):

boje sie,ze mnie tak rozerwie itp ze padne z tego bolu...ja jeszcze taka panikaraaaaaaa 🤢 🤢 🤢

a wozeczek 1500

To jeszcze chyba rozsądna cena... W komplecie są pewnie i spacerówka i fotelik??

• Mamusia
daguza1234 napisał(a):
michasia24 napisał(a):

a wozeczek 1500
damy rade jakos 🙂 ciekawa jestem jak to przy cesarce jest... czy dlugo z takimi bolami kaza lezec... 😞

• Mamusia
niby duzo ale pomysl ze teraz wydasz 1500 i posluzy ci ze 2 moze 3 lata bo ze spacerowki mozesz dlugo korzystac, a tak to pomysl kupic najtanszy wozek tylko gleboki 700 zl musisz miec najmiej spacerowka no my chrzesnicy kupilismy za 350 zl ale bywaly i drozsze a fotelik to nie wiem w jakiej cenie chodza bo nawet nie patrzalam.. wiec te 1300 musiala i tak bys w miedzy czasie wydac poprostu w ratach a tu masz juz kompletny, stylowy i sliczny

• Mamusia
michasia24 napisał(a):
niby duzo ale pomysl ze teraz wydasz 1500 i posluzy ci ze 2 moze 3 lata bo ze spacerowki mozesz dlugo korzystac, a tak to pomysl kupic najtanszy wozek tylko gleboki 700 zl musisz miec najmiej spacerowka no my chrzesnicy kupilismy za 350 zl ale bywaly i drozsze a fotelik to nie wiem w jakiej cenie chodza bo nawet nie patrzalam.. wiec te 1300 musiala i tak bys w miedzy czasie wydac poprostu w ratach a tu masz juz kompletny, stylowy i sliczny

no zgadza sie,komplecik bedzie przynajmniej 😉
wiec bez dodatkowych wydatkow.No ale przeraza mnie placenie terz za ten wozek;p hehe;D
co miesiac co i nego,a tu dopiero wydatek.
Masz zamiar dawac jakas kase poloznym ?

• Mamusia
michasia24 napisał(a):
no wlasnie mam nadzieje ze sie przestawi i tak brzuch juz mam ohydny przez rozstepy wiec mniej o blizne by bylo 😁

no zawsze moze sie przestawic.Zreszta sa jakies cwiczenia zeby dzidzius zmienil pozycje,luknij gdzies na necie;p
ja to juz sie boje tego silami natury,ale jakos to bedzie;d

• Mamusia
michasia24 napisał(a):
no fakt dziecko to taka mala skarbonka 😁

a co daje sie jakies pieniadze???
nie mam pojecia powiem ci ze pierwsze slysze... 😲

wiesz co zazwyczaj cos daja,zeby podczas porodu byc pod dobra ,fajna opieka i potem tez..
Ja daje z 200 zł.Wiesz lepsza opieka zawsze inaczej patrza na to.

• Mamusia
daguza1234 napisał(a):
no dokladnie,zeby tylko szybko poszlo 😉
podobno w tym momencie sie nie mysli o bolu tylko o dzidziusiu...
no wlasnie gorzej bedzie po porodzie jak bedziesz chciala przy dzidziusiu cos zrobic atu bolec bedzie... gadalam z kolezanka i ona moila ze bala sie kichnac czy wysmarkac nos bo taki bol.. 😮

• Mamusia
Jeszcze tylko się wtrącę, póki jestem 😉
Dziewczyny, przecież to normalna łapówka to o czym piszecie.... Opieka nad nami to ich praca, za to dostają pensję... Przez to, że ludzie dają takie "dowody wdzięczności", to robią się takie podziały- dasz, to będziesz lepiej obsłużona, a jak nie to rób co chcesz... Jak nikt by nie dawał, to by czegoś takiego nie było... Ja nie zamierzam dawać, a niech tylko czegoś nie dopilnują, to wtedy niebo i ziemię poruszę by ponieśli za to odpowiedzialność.