Skocz do zawartości

Mamy Styczniowe witajcie:) | Forum o ciąży

Abby

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
MadziaW napisał(a):
ttinka napisał(a):
MadziaW napisał(a):
ttinka napisał(a):
daguza1234 napisał(a):
Kobietki jak zapatrujecie sie na olejek rycynowy ? bo slyszalam,ze zanim sie pojdzie do szpitala ,zeby tam dlugo nie lezec niektore obiety biora aby wywolac skurcze.Tylko chcialam sie zapytac czy wiecie cos na ten temat.

ja np tego nie próbowałam w pierwszej ciąży i teraz też raczej nie będę 🙂
wole troszeczkę po schodach po chodzić i się z mężem po przytulać 😁 🙃
mój dr mówił żeby się tak z 5x dziennie z mężem seksić to może coś tam przyśpieszyć heh 😲

ja tez nie probowalam i tez nie bede probowac 🙂
Seksic sie 5 razy dziennie??? Yyyyyy.... 🤢 😁 😁 😁 😁

taaaaak 5x dziennie ja nie wiem kto by dał rade haha 😲 🤪

facet moze 😜 ale moj i tak chodzi zmeczony 😁 zreszta przy godzinach jakie pracuje, chyba by nam czasu braklo na 5 sesji 😁 😁

mój wiecznie padnięty, ledwie wraca z pracy je i już spi także hehe się nie da 😮

• Mamusia
ttinka napisał(a):
MadziaW napisał(a):
ttinka napisał(a):
MadziaW napisał(a):
ttinka napisał(a):
daguza1234 napisał(a):
Kobietki jak zapatrujecie sie na olejek rycynowy ? bo slyszalam,ze zanim sie pojdzie do szpitala ,zeby tam dlugo nie lezec niektore obiety biora aby wywolac skurcze.Tylko chcialam sie zapytac czy wiecie cos na ten temat.

ja np tego nie próbowałam w pierwszej ciąży i teraz też raczej nie będę 🙂
wole troszeczkę po schodach po chodzić i się z mężem po przytulać 😁 🙃
mój dr mówił żeby się tak z 5x dziennie z mężem seksić to może coś tam przyśpieszyć heh 😲

ja tez nie probowalam i tez nie bede probowac 🙂
Seksic sie 5 razy dziennie??? Yyyyyy.... 🤢 😁 😁 😁 😁

taaaaak 5x dziennie ja nie wiem kto by dał rade haha 😲 🤪

facet moze 😜 ale moj i tak chodzi zmeczony 😁 zreszta przy godzinach jakie pracuje, chyba by nam czasu braklo na 5 sesji 😁 😁

mój wiecznie padnięty, ledwie wraca z pracy je i już spi także hehe się nie da 😮

moj zazwyczaj pozno konczy (srednio kolo 19tej), wiec zjemy, polozymy malego spac, cos tam w tv moze obejrzymy i on zazwyczaj jest w lozku przede mna 😜

• Mamusia
Moja dzidzia jakies ost 2-3 dni mega aktywna. Co chwile cos czuje, w nocy tak samo. W pracy czoraj to w ogole mialam wrazenie, ze on w ogole nie spi 😮 Ale wole tak, niz jakby sie malo ruszal a ja bym sie miala martwic, uff... Do pracy ide jeszcze tylko we wtorek, wiec stad tu dzis jestem tak wczesnie 🙂 Teraz musze skorzystac z tego czasu (i tego, ze maly bedzie w przedszkolu nast tydzien tak samo) i ogarnac w domu to, na co zawsze brakowalo mi albo czasu, albo energii.
A swoja droga az mi sie nie chce wierzyc, ze wlasnie dzis zaczynam 37 tydzien...Ta ciaza tak szybko mi zleciala... Teraz przygotowac co sie da i postarac sie zrelaksowac, i cierpliwie czekac... 🙂

• Mamusia
MadziaW napisał(a):
Moja dzidzia jakies ost 2-3 dni mega aktywna. Co chwile cos czuje, w nocy tak samo. W pracy czoraj to w ogole mialam wrazenie, ze on w ogole nie spi 😮 Ale wole tak, niz jakby sie malo ruszal a ja bym sie miala martwic, uff... Do pracy ide jeszcze tylko we wtorek, wiec stad tu dzis jestem tak wczesnie 🙂 Teraz musze skorzystac z tego czasu (i tego, ze maly bedzie w przedszkolu nast tydzien tak samo) i ogarnac w domu to, na co zawsze brakowalo mi albo czasu, albo energii.
A swoja droga az mi sie nie chce wierzyc, ze wlasnie dzis zaczynam 37 tydzien...Ta ciaza tak szybko mi zleciala... Teraz przygotowac co sie da i postarac sie zrelaksowac, i cierpliwie czekac... 🙂

moja dzidzia wlasnie tak samo.Az dziwne bo przeciez przed porodem powinna sie mniej ruszac;D
a co do czasu ktory uplynal to nawet nie wiem kiedy to tak zlecialo...ja juz 38tydz.

• Mamusia
A zleci chyba szybko... W przyszlym tygodniu moje urodziny, pozniej wigilia (polska tradycja ), pozniej 25go Boze Nrodzenie (angielska tradycja), pozniej mamusia do nas przylatuje - ale to dopiero koniec grudnia, pozniej sylwek, nowy rok i termin... Ciekawe, kiedy bobas sie pojawi...
A pozniej czeka mnie kolejna porcja urodzin - mezus w styczniu i synus w lutym 🙂 Zimowa rodzina jak nic! 😉

• Mamusia
daguza, ja np czuje że nie dam rady do stycznia bo mam już coraz niżej brzuszek, skurcze mnie często łapią, bolą mnie plecy, pachwiny i czasem mam uczucie jak bym zamiast brzucha miała kamień który chce mi uciec w dół.. i ja najczęściej jestem w ruchu bo mam w domciu córcię która położyć mi się nie da i nawet w nocy mamusię gania

• Mamusia
ttinka napisał(a):
daguza, ja np czuje że nie dam rady do stycznia bo mam już coraz niżej brzuszek, skurcze mnie często łapią, bolą mnie plecy, pachwiny i czasem mam uczucie jak bym zamiast brzucha miała kamień który chce mi uciec w dół.. i ja najczęściej jestem w ruchu bo mam w domciu córcię która położyć mi się nie da i nawet w nocy mamusię gania

no obys dala rade.Ja mam to samo...
bole od krzyza,przez kosc lonowa,ogonawa,pachwiny...az cale uda...
masakra...
ale pocieszam sie,ze tuz tuz... 😉
i poczuje sie jak nowo narodzona 😉

• Mamusia
MadziaW napisał(a):
Musze sie gdzies specjalnie logowac ,zeby zdjecie wsadzic?? Czy moge po prostu wkeic? Pamieam, ze kiedys to robilam, ale nie pamietam. Jak nie to dam na avatarku x

Madziu mamy taki watek na styczniowkach 😉 zdjecia naszych brzuszkow.I tam wstaw sobie normalnie w post.