Skocz do zawartości

Mamy Styczniowe witajcie:) | Forum o ciąży

Abby

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Margaritaee napisał(a):
Madziu i co w końcu z tą ospą? 🙂

Ospa sie w zasadzie juz skonczyla. Pare strupkow mu jeszcze zostalo, ale to pozostalosci, bo w zasadzie juz po ospie, tylko to troche czasu trwa zanim skora zacznie wygladac jak wygladala. Ale ok. Teraz tylko mial wyzsza temp. i jakis nie swoj i poki co nie wiem czemu :/

• Mamusia
MadziaW napisał(a):
arnulka - o jakim Ty spotkaniu piszesz? Bylas u lekarza??

Nie Madziu, nie u lekarza...
Po prostu nie miałam jak uniknąć konfrontacji z laską która wpierdoliła się kiedyś dość mocno w moje życie... jak ją widzę to mnie rzuca :/ :P

• Mamusia
arnulka napisał(a):
MadziaW napisał(a):
arnulka - o jakim Ty spotkaniu piszesz? Bylas u lekarza??

Nie Madziu, nie u lekarza...
Po prostu nie miałam jak uniknąć konfrontacji z laską która wpierdoliła się kiedyś dość mocno w moje życie... jak ją widzę to mnie rzuca :/ :P

uchh....no to dupiato :/ Mam nadzieje, ze sie jednak teraz trzymalas mocno i nie dalas sie wyprowadzic z rownowagi 😠
sorki, myslalam, ze mialas jakas wizyte u lekarza, czy cos..ale dobrze, ze pod tym wzgledem wsjo ok.

• Mamusia
Hello. Byłam dziś na wizycie, nic konkretnego się nie dzieję, 14 na ktg a 15 mam skierowanie na oddział i tam prawdopodobnie założą mi balonik ale raczej skończy się cc ( mam taką ogromną nadzieję).
Za bardzo nie chce mi się siedzieć na kompie, moja córcia ma anginę i nie chce brać leków już jakieś1,5h męczę się żeby jej antybiotyk wcisnąć 😞 chyba będzie trzeba się przejść po recepte na zastrzyki bo nic z tego nie będzie 😞

Arnulka 3mam kciuki żebyś w miarę szybko i bezboleśnie przeszła poród no i od razu gratuluję 😉

• Mamusia
Witajcie 🙂

arnulka - trzymam kciuki za szybki i mało bolesny poród!

michasia a Ty też się sprężaj:P ile chcesz miejsce w tym szpitalu zajmować? 😜

u mnie cisza i spokój. po poniedziałkowym KTG strasznie się zdenerwowałam, bo okazało się że w moim szpitalu robią remont sal poporodowych, wszystkie mamy z maleństwami tymczasowo na innym oddziale, sal pojedynczych nie ma - jest jedna bez łazienki - a tak się nastawiałam na spokój i intymność PO...cały wieczór w poniedziałek przepłakałam z nerwów i bezsilności 😞
i tyle...mąż obstawia że urodzę jutro, w takim razie coś powinno zacząć się dzisiaj :P ale ja w to nie wierzę. kiedyś urodzę, teraz przez ten remont mam gorsze podejście do "tematu"...

• Mamusia
witam , ja w dalszym ciągu w dwupaku 😉
rano miałam kilka regularnych i trochę bolesnych skurczy ale przeszło 🙂
a teraz zbieram się do sprzątania i się zebrać nie mogę 😞 😁
mój mąż kończy remont , i jest tam taki sajgon , że głowa boli 😮
myślałam , że to szybciej pójdzie , ale On robi dopiero po pracy jak przyjedzie , więc się ciągnie 🤨
wszystko pomimo folii w kurzu , i w ogóle sprzątania co nie miara 😞
a żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce 🙂

• Mamusia
Arnulka - ja tak samo, ciuki trzymam mocno!! Mam nadzieje i zycze, zeby dlugo to u Was sie nie ciagnelo a sam porod byl blyskawiczny i bezkompikacyjny!

Laski, niektore z Was nie dobily nawet 40 tygodnia i sie martwicie, a co ja mam powiedziec? 5 dni po terminie, po 1 masazu szyjki i jak byla cisza, tak jest 😞

Pocieszam sie tym, ze z tych dziewczyn, ktore juz urodzily w sumie tylko u Fruzi zaczelo sie wsjo natualnie i w sumie tez po terminie (no tylko w miare szybko), a reszta dziewczyn w sumie miala planowane cc i wszystkie przed wyznaczonym terminem. Nie wiadomo, ile by czekaly, gdyby mialy czekac na naturalny poczatek 🤨
Co nie zmienia faktu, ze czekanie (mimo, ze wiem ze juz naprawde dni a nie tygodnie nas dziela) zaczyna mnie doprowadzac do szalu, meczace jest i strasznie jestem przez to zmierzla 😞 Plus zamiast pozytkowac ten czas, to ja sie nie umiem za nic zabrac, bo caly czas mam w glowie porod itd..a do tego ciezko mi cokolwiek zrobic, bo sie taka ociezala czuje jak walen 😠 😞

• Mamusia
Dzis dzwonila do mnie moja gine, w piatek ktg i wypisze mi skierowanie do szpitala wiec wiem tyle ze mdz poniedzialkiem a sroda bede juz miala swoje bejbi 🙂 chociaz wolalabym zeby zaczelo sie naturalnie tzn skurcze lub wody a nie takie wywolywanie ale coz. Caaaaly dom wysprzatalam, moze cos sie ruszy... buahahaha, jaaaasne 😁