Skocz do zawartości

Mamy Styczniowe witajcie:) | Forum o ciąży

Abby

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczyny, nie chce Was zasmucac, ale na Waszym miejscu przygotowalabym sie mentalnie na to, ze dzidzia moze sie urodzic po terminie 🤨 Tak nie musi byc, wiadomo, ale chyba z taka mysla i nastawieniem latwiej przez te ostatnie tygodnie ciazy przetrwac 🥴
A tak w ogole, to ponoc chlopcy lubia sie rodzic pozniej...Cos chyba w tym jest, ale tez nie jest regula.

• Mamusia
Madzia - cudny Twój synek na zdjęciu w avatarze 😁

ja właśnie się już nie nastawiam. dzisiaj jakoś w ogóle nie myślę o porodzie. kiedyś w końcu urodzę :P najgorsze jest to, że co chwilę ktoś pisze, dzwoni i dopytuje. bez sensu. to mnie denerwuje.

a tak w ogóle to dziś korzystamy z mężem z ostatnich chwil we dwoje 🙂 czyli dobre jedzenie i film na kanapie. polecam Django, jeśli ktoś lubi Tarantino. teraz akurat przerwa (film 3h), bo mąż mecz ogląda a ja idę się pomoczyć we wannie. 🙂

• Mamusia
eh , w końcu kiedyś ta ciąża musi się skończyć 😁 mam taką nadzieję 😁
ja wczoraj wykorzystałam wannę u mamy ( bo my posiadamy tylko prysznic z głębokim brodzikiem)
i zrobiłam sobie kąpiel z solami i płatkami róż 😉 miałam taką paczuszkę i było cudnie 🙂
a nie pamiętam kiedy ostatni raz kąpałam się w wannie - może z 2 lata temu 😁
Peg mam tak samo z tym dopytywaniem się - czy to już , czy rodzę , lub już urodziłam 😠
i już mnie z tym szlag trafia 🤢 no ale cóż...

• Mamusia
Dziewczyny doskonale Was rozumiem, tez juz przeciez marudzilam na koncu 😁 ale jeszcze kilka dni i bedziecie miec swoje bobaski obok, nie spinajcie sie tak, w koncu musza wyjsc 🙂 lekarka w szpitalu kazala mi szczypac sutki i cos tam pomoglo bo skurcze sie pojawily 😉

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂
U mnie nadal nic nowego - ciągle 2w1 🙂
Dzisiaj w nocy miałam kilka mocnych skurczów ale oczywiście przeszło - ja już się nastawiłam na ten szpital więc pewnie do czwartku nic się nie ruszy, chociaż zauważyłam że więcej plamię i to chyba wreszcie czop odchodzi po kawałku.
Najgorsze dla mnie jest samo czekanie (chociaż dopytywania innych o to kiedy urodzę tez mnie męczą - tak jakbym to wiedziała:angry 🙂. Ostatnio bolą mnie strasznie pachwiny (lekarz mówi że to główka dziecka już uciska). Praktycznie nie mogę obrócić się z boku na bok bez podniesienia się do siadu. Trochę pomagają kąpiele w wannie ale łagodzą ból najwyżej na 2 godziny a w nocy znowu wszystko wraca niestety...
Oj dziewczyny obyśmy szybko już urodziły i wreszcie miały Maleństwa obok siebie 🙂

• Mamusia
hej dziewczynki!!
widze ze kolejna rozpakowana 🤪 superr 🤪 trzymam kciuki za reszte!
moj maluszek ladnie spi, pomogly herbatki laktacyjne i duza ilosc wody bo teraz jak maly sie budzi a ja go najpierw przebieram to koszulke i stanik mam doslownie mokre 😮 😁 ciesze sie jak dziecie 😁 😁
wczoraj moj postanowil poraz kolejny opic syna 😮 i niestety dzis mam 2 dzieci w domu 😮 ja sama spalam tylko 3 godziny bo goscie poszli o 3 nad ranem maly sie akurat obudzili zasna po 4 kimnelam sie ale moj mnie obudzil zeby podac mu zimny oklad bo ma goraczke wiec juz sie nie kladlam, ale zaraz ide w kime nie robie obiadu i tak go nikt nie zje..
daga to ja chyba tez malemu dam te witaminki niby od 2 tyg mam podawac ale jak polozna mowila ze od 8 doby to chyba wie co mowi...
a co do dzieci( nie wiem ktora dziewczyna sie pytala) ale moj tez nie potrafi ulezec spokojnie w jednym miejscu, zdarza sie ze na raczkach polezy i sie rozglada ale to dlugo nie trwa moze z 15 min gora, kapac sie lubi najpierw placze ale potem juz cichutko gorzej jak go wyciagne z wody, a w nocy polozylam go na chwile do lozeczka i nie spal bo sie rozgladal a potem podeszlam zeby sprawdzic co robi a on spal 😁 tak ze sa dni takie ze placze non stop a sa dni kiedy sam zasnie 🙂

• Mamusia
i ja nadal 2w1 😞
wpadłam zobaczyć czy coś się dzieje a tu cisza jak makiem zasiał 😁
wykorzystując jeszcze obecność 2w1 wpadliśmy dziś z mężem do teściowej na kawkę , i ogólnie się obijaliśmy 🙂
mały dziś mnie zaskoczył - częstotliwością ruchów 🙂 dużo się ruszał i rano i po południu 🙂
normalnie szok bo teraz przez ostatni tydzień to bardzo spokojny był.
uciekam się myć
miłego wieczorku 😉

• Mamusia
Melduję się nadal nierozpakowana
Dzisiaj w nocy miałam skurcze, nawet dość bolesne ale niestety nieregularne co mnie strasznie już denerwuje, bo naprawdę mogłoby się zacząć 😠
Maleńka buszuje po brzuszku ale chyba nie chce jej się wyjść tak jej tam dobrze. Mnie za to coraz bardziej uciska na pachwiny i mam już problemy nawet ze wstawaniem (o przewróceniu się z boku na bok już nie wspomnę).
Mąż wyjechał dzisiaj na 2 dni do pracy więc jak coś się zacznie to znowu cała w nerwach będę... Ach szkoda normalnie gadać 😞

A jak wy dziewczynki jeszcze nierozpakowane i te z Maluszkami po tej stronie brzucha??

• Mamusia
hej mamusie!
u nas bardzo dobrze,pomijajac to,ze niby mam duzo pokarmu a jednak mala sie nie najada chodz doi ciagle,i musze jej dawac dodatkowo mleko.A tak to nawet dzis ladnie spala.Co 3,5-4 godzinki sie budzila na cyca i lulu.Wybieramy sie dzis sprawdzic wage,no i do lekarza bo troche mi charczy.I spacerek na 40m wozeczkiem sie szykuje.Werandowalam ja 5 dni wiec teraz w trase mozna sie wybrac 😉
a jak u Was? jak wasze maluszki ? no i jak czuja sie te nierozpakowane? trzymam kciuki!!!

• Mamusia
witam i ja
nadal 2w1 , wczoraj miałam skurcze od 22 do północy co 10,8,12 minut ale takie po kilkanaście sekund i nazwałabym je średnimi pod względem bólu i zasnęłam . dziś parę pojedynczych skurczy i tyle . Mojemu maluszkowi też się dziewczyny nie śpieszy 🤨 a jutro termin 🤪
jedyny plus i jestem dziś zadowolona - wyspałam się 🤪 😁
po razi pierwszy od .... nie pamiętam nawet od kiedy 😁

Daga to ładnie Tobie mała przesypia noce 🙂 można trochę pospać 😉

• Mamusia
a Madziu mam do Ciebie pytanko - pamiętam Ty miałaś takie skurcze przez trochę regularne a potem znów spokój ( wieczorkiem 2 godziny i później spokój ) ile to u Ciebie trwało - jak długo i ile czasu od tych skurczy minęło do zaczęcia się porodu?

• Mamusia
U mnie Aniu to byly 3 wieczory pod rzad, niebolace skurcze- twardniejacy brzuch orzez gdzies 5 godzin co jakiej 10-15 min choc I byly takie co 7-8. To bylo od soboty do poniedzialku. We wtorek widzialam sie z polozna, ta co mi szyjki 'dotknela' zamiast masowac 😠 No I po tym 'masazu' wsjo ucichlo. Dopiero w piatek mialam 2gi masaz I wtedy raczej nie mialam rozwarcia, wiec wyglada na to, ze te twardnienia co mialam w moim przypadku nic nie robily 🤨 Umnie dopiero 2gi masaz pomogl, ale chyba glownie dlatego, ze mi wody odeszly I skurcze bolace pojawily sie w przeciagu niecalej godziny, takie co 5 min ( ale tez masaz byl porzadny fest).
Juz niedlugo kochana, mysle tydzien I bedziez tulic babelka 😉 A moze bedzie wyrozumialy dla mamusi I przyjdzie wczesniej 🙂 jak beda oferowac masaz, to sie od razu na niego pisz 😉 Mi w 2ch porodach znacznie przyspieszyl akcje.

• Mamusia
hej mamusie i przyszle mamusie 🙂
jestem padnieta normalnie... mam chorego chlopa w domu, wczoraj mial 39 stopni goraczki, maly mi caly czas marudzil (wogole mamy jakis wirus bo kazdy lata na kibelek i wymiotuje )oby tylko maly mi sie nie zarazil 😮 mnie boli do tego jajnik z lewej strony az ciezko mi malego podniesc bo taki bol przy prostowaniu czuje.
waszym dziecia tez tak skorka schodzi? czym smarujecie? bo niewiem czy moge uzywac tego balsamu z nivea czy olivki lepiej..
daga zazdroszcze spacerku, u nas jeszcze troche poczekamy.. mi sie samej wychodzic nie chce bo tak zimno.
co do spania to zauwazylam ze w dzien maly spi nawet do 4 godzin dluzej go nie trzymam bo przebudzam na karmienie zeby mi z wagi nie spadl.. w nocy dzis mi sie co2-3 godziny budzil

pozniej do was zajrze :*

• Mamusia
Michasia mojemu też coś schodzi, położna mówiła, że to jeszcze po porodzie. Kąpie go w oliatum czy jakoś tak, oliwką smaruje mu tylko główkę a ciałko balsamem bo nie lubie oliwki, za tłuste to 😉 a ogólnie to jestem taaaaak zmęczona, mały niby śpi po 2-3 godz ale jak już się obudzi to nie chce zasnąć za szybko no i chyba go brzuszek boli bo ma twardy i płacze, a bąki to takie wali że hu hu 😁 jutro jadę odebrać akt urodzenia to się trochę wyrwe z domu 🙂

• Mamusia
MadziaW napisał(a):
U mnie Aniu to byly 3 wieczory pod rzad, niebolace skurcze- twardniejacy brzuch orzez gdzies 5 godzin co jakiej 10-15 min choc I byly takie co 7-8. To bylo od soboty do poniedzialku. We wtorek widzialam sie z polozna, ta co mi szyjki 'dotknela' zamiast masowac 😠 No I po tym 'masazu' wsjo ucichlo. Dopiero w piatek mialam 2gi masaz I wtedy raczej nie mialam rozwarcia, wiec wyglada na to, ze te twardnienia co mialam w moim przypadku nic nie robily 🤨 Umnie dopiero 2gi masaz pomogl, ale chyba glownie dlatego, ze mi wody odeszly I skurcze bolace pojawily sie w przeciagu niecalej godziny, takie co 5 min ( ale tez masaz byl porzadny fest).
Juz niedlugo kochana, mysle tydzien I bedziez tulic babelka 😉 A moze bedzie wyrozumialy dla mamusi I przyjdzie wczesniej 🙂 jak beda oferowac masaz, to sie od razu na niego pisz 😉 Mi w 2ch porodach znacznie przyspieszyl akcje.

to ja już miałam takie 2 wieczory 😉 więc może coś się ruszy 😉 😁
z tym , że ja mam - przynajmniej w środę miałam już 2 cm rozwarcia 🙂
może malec planuje wyjść terminowo 🤪 😁 i zrobić dziadkowi prezent na dzień dziadka 😁
mam nadzieję , że najpóźniej pod koniec tygodnia maluszek wyskoczy już 🙂

• Mamusia
Ania_ust napisał(a):
MadziaW napisał(a):

może malec planuje wyjść terminowo 🤪 😁 i zrobić dziadkowi prezent na dzień dziadka 😁

Aniu życzę ci tego z całego serca 🙂
Ja mam jakieś tam bóle , brzuch twardnieje ale nic chyba do przodu nie idzie...
Strasznie nie chciałabym mieć wywoływanego porodu ale dla Maleńkiej zrobię wszystko

• Mamusia
asiek83 napisał(a):
Ania_ust napisał(a):
MadziaW napisał(a):

Aniu życzę ci tego z całego serca 🙂
Ja mam jakieś tam bóle , brzuch twardnieje ale nic chyba do przodu nie idzie...
Strasznie nie chciałabym mieć wywoływanego porodu ale dla Maleńkiej zrobię wszystko

Asiu ja Tobie również 🙂
właśnie wcinam ananaska świeżego 😉 trzeba wszystkiego spróbować 😉