Skocz do zawartości

Mamy Styczniowe witajcie:) | Forum o ciąży

Abby

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ania_ust napisał(a):
No to Asiu zostałyśmy same na placu boju 😁
ja zbieram się do lekarza , strasznie się dziś nie wyspałam
a żeby było śmieszniej - śniło mi się że urodziłam 😁
miłego dnia 😉 odezwę się jak wrócę 🙂

No właśnie widzę że już we dwie zostałyśmy 😁
Ja też się nie wyspałam dzisiaj 😞 Daj znać co u lekarza

• Mamusia
hehe widze dziewczyny ze jedna muszkieterka was zostawila 😁 😁
peg moje gratulacje!!! u mnie tez tetno znikalo jak rodzilam ale jakos dalam d=rade urodzic normalnie choc lekarze podejmowali juz decyzje o cc.
najwazniejsze ze juz jestescie razem!!!

aniu daj znac jak tam u lekarza!!!
madzia kochana ja nie wiem co tam u agniesi moge jej wiadomosc wslac na priv jedynie bo tak to nie mam jej nr, mialam bo pisala do mnie ze urodzila ale nie zapisal mi sie widocznie 😞

a jak tam mamusie wyspane?
ja dzis mialam pobudki co 3 godziny niestety nie dalam rady karmic piersia i musialam malemu mleko robic bo tak mnie cyce bola, smrauje tymi mazidlami ale nie pomaga... rano sciaglam sobie laktatorem 80 ml mleka maly zjadl teraz grzecznie spiocha a mamusia posprzatala i zaczela obiad. bo jak maly wstanie to nie wiem czy mi da ugotowac, a dzis moze w koncu polozna przyjedzie.. 😉 szkoda ze sie pipa nie zapowiada od samego rana latam ze scierka i mopem.
pozniej do was zajrze.. ciekawe czy dzis ktos urodzi. mam nadzieje ze tak!!! 😘

• Mamusia
i zostaly tylko dwie! trzymam za Was mocno kciuki kochane;***

A u nas ok.Maluka budzila sie co 3 godzinki na cycusia.Tak mam juz obolale brodawki ,ze masakra.A te kremy malo skuteczne.Na szczescie to nei taki bol piersi jaki mialam w 3-4 dobie.No a czas leci..moja mala juz po jutrze bedzie miala 3 tygodnie 😉 nie wiem kiedy to tak zlecialo.
Ja ciagle nie wyspana,ale klade sie czasem w dzien jak mam czas.Dzis jednak nie pospie bo na egzamin sie trzeba troszke podszkolic.Ale damy rade!
a tak to narazie kolek brak,wiec jestem jak narazie szczesliwa z tego powodu.
Malutka mi jeszcze charczy ,ale psikam sola fizjologiczna lub morska do noska.ZObaczymy jak to bedzie 😉
A teraz lecimy na zakupy 😉! Milego dzionka!

• Mamusia
daga juz 3 tyg? boze naprawde ten czas leci dopiero co oczekiwalismy na jakies bole... mojemu malemu jutro 2 tyg mija 😁 i nie wiem kiedy to... 😁 ja tez ciagle nie wyspana marze o 8 godzinnym snie i 2 godzinnej kapieli... niestety kapiel trwa najdluzej 15-20 min bo maly sie obudzic moze albo moj przychodzi po mnie bo juz placze...
juz nie dlugo lutoweczki beda oczekiwac ktora nastepna.. a tak wogole ktora z was planuje 2-gie dziecko?? 🙂

• Mamusia
Mój synek je co jakieś 3 godz, najczęściej te 3 godz między kamieniem śpi ale czasem trzeba go lulac bo nie śpi i marudzi. Na dodatek zaczyna mieć chyba kolki bo pręży się, płacze i denerwuje, w nocy miał lekkie rozwolnienie 😞 cyca już ciężko mu dać bo się wkurza, nauczył się z butelki, ale kilka razy dziennie go jakoś przekonuje jeszcze. Ogólnie ma charakterek, za cwany jest jak na noworodka 😁

• Mamusia
Dober 🙂

A moje dziecie jest poki co jakies bezproblemowe na maksa (tfu, tfu trzymac kciuki). Bardzo malo placze - w zasadzie w ogole. Jesli cos, to jak sie go przewija i mu zimno no i jak bardzo glodny, ale w zasadzie to on bardziej marudzi, zn wierci sie, i wszystko tak delikatnie. Placze bardzo malo. Jak zje, to w zasadzie sie wtula i zasypia, przekladamy go jakims niedlugim czasie do jego kosza Mojzesza i tam sobie dalej spi. Nawet jak sie przebudzi, to sam zazwyczaj zasnie. Jak sie budzi, bo np glodny to widac , bo szyka buzka za cycem albo wklada sobie piastki do buzki - to wiem o co mu chodzi, butle albo cyca mam juz przyotowane, szybkie przewiniecie, jedzonko - ale w miedzyczasie nie ma w zasadzie placzu. Jak cos bardziej marudzi sprawdzam smoczkiem, jesli jest np glodny to sie nie da oszukac i smoka nie weznie 🙂 Zeszlej nocy dalam mu cyca o pollnocy, myslalam ,ze sie obudzi szybko a on spal do 4:30 🙂

• Mamusia
i jestem po wizycie
w sumie to nic szczególnego 🤨
jak nie urodzę do piątku to w piątek mam przyjść na wizytę i ktg ,dziś ktg było bardzo ładne ,
skurcze średnio na poziomie 50, jeden miałam taki silny i bolesny to był ok 80 i trochę trwał.
Pytałam się położnej kiedy w razie czego ona odwiedza po porodzie ,
to już chociaż wiem , że będzie w wtorek, ewentualnie dała mi numer służbowy
spytałam się też jej o porody rodzinne , czy jak jest ograniczenie odwiedzin , czy nie wstrzymają porodów rodzinnych - a ona na to , że nie 🙂
z kolei u lekarza , sobie chwilę posiedziałam i pogadałam
pytałam o ten masaż szyjki - to on na to że w przychodni i szpitalu go nie robią 😮
tylko jakiś lekarz w mieście obok to robi i potem są same problemy 😮
że pacjentki przyjeżdżają z nagłym wywoływaniem porodu i porody są o wiele boleśniejsze i że coś tam lekarz może uszkodzić w czasie takiego masażu więc oni tego nie praktykują 😞
badać , mnie nie badał , zaśmiał się że badał mnie tydzień temu to teraz nie ,
żeby małego nie wcisnąć do środka jak ostatnio było już 2cm rozwarcia 😁
humor się go coś dziś trzymał 😁
jutro idę na pobranie krwi i badanie moczu , żeby być na bieżąco , bo miałam w sumie tylko 3 razy przez całą ciążę badane , i pozostaje tylko czekać...

• Mamusia
oj zazdroszczę Wam dziewczyny , że już możecie tulić Wasze maleństwa 🙂
ja chyba naprawdę donoszę do połowy marca 😁
Kubuś chce się załapać na roczny macierzyński 😁
coś czuję Asiu , że mnie wyprzedzisz i sama zostanę na placu boju
mam przeczucie , że ostatnia urodzę 🤔

• Mamusia
Aniu najważniejsze, że z Maluszkiem jest ok
Ja też czekam może się coś ruszy dzisiaj - wieczorem wezmę ciepłą kąpiel i się zrelaksuje.
Cały czas mnie dzisiaj czyści i biegam do łazienki więc może to też dobry znak 😁
Trzymaj się Kochana bo tylko my zostałyśmy 🙂

• Mamusia
Ania_ust napisał(a):
i jestem po wizycie
w sumie to nic szczególnego 🤨
jak nie urodzę do piątku to w piątek mam przyjść na wizytę i ktg ,dziś ktg było bardzo ładne ,
skurcze średnio na poziomie 50, jeden miałam taki silny i bolesny to był ok 80 i trochę trwał.
Pytałam się położnej kiedy w razie czego ona odwiedza po porodzie ,
to już chociaż wiem , że będzie w wtorek, ewentualnie dała mi numer służbowy
spytałam się też jej o porody rodzinne , czy jak jest ograniczenie odwiedzin , czy nie wstrzymają porodów rodzinnych - a ona na to , że nie 🙂
z kolei u lekarza , sobie chwilę posiedziałam i pogadałam
pytałam o ten masaż szyjki - to on na to że w przychodni i szpitalu go nie robią 😮
tylko jakiś lekarz w mieście obok to robi i potem są same problemy 😮
że pacjentki przyjeżdżają z nagłym wywoływaniem porodu i porody są o wiele boleśniejsze i że coś tam lekarz może uszkodzić w czasie takiego masażu więc oni tego nie praktykują 😞
badać , mnie nie badał , zaśmiał się że badał mnie tydzień temu to teraz nie ,
żeby małego nie wcisnąć do środka jak ostatnio było już 2cm rozwarcia 😁
humor się go coś dziś trzymał 😁
jutro idę na pobranie krwi i badanie moczu , żeby być na bieżąco , bo miałam w sumie tylko 3 razy przez całą ciążę badane , i pozostaje tylko czekać...

Aniu -dziwny troche ten lekarz. Jak w szpitalu nie robia? A gdzie sie takie rzeczy powinno robic? 😮 Z tego co wiem, to masaz szyjki wlasnie jest lepszym sposobem niz podanie sztucznych hormonow dozylnie. Ja mialam 2 razy taki masaz i spisal sie na medal. Dziwne, ze przy masazu szjki - jeden raz - moga cos nabroic a badania dopochwowe regularne przez calosc trwania ciazy wlasciwie (kiedy w sumie tam nic nie ma potrzeby sprawdzac) to sa super bezpieczne i nie narazaja ciezarnej na to, zeby np jakies bakterie czy zarazki sie dostaly 😮 No, ale coz.. zapytalas sie, to Ci powiedzial, ale nie martw sie , juz naprawde tuz tuz 😆

• Mamusia
asiek83 napisał(a):
Aniu najważniejsze, że z Maluszkiem jest ok
Ja też czekam może się coś ruszy dzisiaj - wieczorem wezmę ciepłą kąpiel i się zrelaksuje.
Cały czas mnie dzisiaj czyści i biegam do łazienki więc może to też dobry znak 😁
Trzymaj się Kochana bo tylko my zostałyśmy 🙂

dobry, dobry znak Asiu 🙂

• Mamusia
ania glowa do gory juz nie dlugo bedziesz tulic malenstwo i mowic " a jeszcze nie dawno z brzuszkiem sie bujalam" 😁 ja tak teraz twierdze a w szpitalu jak lezalam to godzina mi sie tak dluzyla jakby z miesiac trwala 😠 najgorsze te czekanie, ale kozystaj poki mozesz 🙂 wez za mnie goraca kapiel np 2 godzinna 🙂 😁

maly mi zasna pewnie kolo 23 sie obudzi. wiec ja zaraz tez mykam lulu poki maly spi teraz to korzystam z kazdej wolnej chwili na sen, w dzien zbytnio nie moge bo to obiad a to trzeba sprzatnac. moj znow wrocil z pracy z goraczka 38 stopni i jutro zostaje znow w domu 😞

dobranoc dziewczynki!!
trzymam kciuki za nierozpakowane!

• Mamusia
hej;>

Jak tam mamusie ...? te ropakowane ?i te w trakcie? 😉

U nas dobrze...tylko mala robi sie jakas marudna...mam nadzieje,ze to nie objawy kolek.Bo sie prezy,deneruje i marudzi.Mysle,ze to dlatego ,ze jest pol n pol. -Raz na butli,raz na cycu.No ale jakos bedie trzeba sie z tym uporac...
A tak to budzilysmy sie co 3 godzinki na cycusia,i dalej spanko 🙂