Skocz do zawartości

Mamy Styczniowe witajcie:) | Forum o ciąży

Abby

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Nie no to ja dziś robię objazd po mieście w poszukiwaniu tych niemieckich bo serce mi się kraja jak on się tak męczy 😞 dziewczyny, wasze dzieci też tak śmiesznie gadają jak dostaną smoczka? 😁 bo mój to zaraz sobie z nim rozmawia 'eja ej eja ej' ha ha ha no mistrz 🙂

• Mamusia
A moj babel cos nie bardzo za smoczkiem. Jeszcze jakis czas temu bral, a teraz jak mu czasem probuje dac, to wypluwa albo po prostu nie bierze. Jak sie urodzil, to paluszka do buzi wsadzal (albo kciuka, albo wskazujacy hehe) i go ssal, a teraz widze, juz za paluszkami tez nie jest.

• Mamusia
MadziaW napisał(a):

A do znieczulenia - to czulas jakies np ciagniecie czy cos takiego, czy totalny paraliz od pasa w dol?

Ja podczas cesarki strasznie sie trzęsłam, normalnie jakbym padaczke miała czy coś. Mało tego na sale weszłam zaryczana uspokoić się nie mogłam, tak strasznie się bałam o maluszka czy przeżyje, szarpania nie czułam za bardzo sie skupiałam żeby zębów nie stracić. Dopiero jak usłyszałam piszczenie i pokazali mi pupkę maluszka to troche się uspokoiłam, ale nie na długo. Nerwy straszne przy wcześniaku.

• Mamusia
Pierwszy tydzień po porodzie to był koszmar. Za każdym razem gdy szłam z mleczkim na OIOMN bałam sie czy wszystko ok, czy małemu sie nie pogarsza, szczegolnie ze z wcześniakami róznie bywa i wszysko moze sie błyskawicznie zmienić, a w czasie mojego pobytu kilkoro dzieci stracili. Mojej współlokatorki z patologii córeczka nie przeżyła. Długie lezenie w szpitalu jest koszmarne - pod tym względem.

• Mamusia
Ja miałam totalny paraliż, czułam że gdzieś mnie ktoś dotyka ale nie wiedziałam gdzie he he no i jak mnie studenci azjaci przenosili na łóżko to widziałam swoje nogi ale się zastanawiałam czyje to bo napewno nie moje 😁 byłam przyjęta do szpitala dzień wcześniej i miałam usg więc wiedziałam, że mały jest pośladkowo. No i na drugi dzień już miałam wychodzić na żądanie po kto a tu się okazało, że mam jakieś tam średnie skurcze (nie bolesne) ale rozwarcie na 4 cm i już nie czekali tylko od razu na cesarke pojechałam.

• Mamusia
Aaa no i właśnie wróciłam od lekarza. Kazała zmienić mleko mody na hipp bio cośtam a jak nie będzie poprawy to za tydzień przy kontroli zapisze jakieś specjalne dla alergików. No i kropelki sab już mam zamówione więc zobaczymy. Powiedziała też, że mam super dziecko ale tyle to ja wiem 😁 kacper zdrowy jak dąb tylko główkę mam mu różnie układać bo teraz ciągle na lewej stronie układa. No i waży 4550g mój grubasek 🙂

• Mamusia
Doncia - ja to w szpitalu leżałam z taką, za przeproszeniem, idiotką, która miała skurcze w 32 tc i się głupia cieszyła, że zaczyna rodzic bo już jej się nie chciało w ciąży chodzic i takie bzdury gadała, że szok. No i urodziła, przez cc, dziecko miało ledwo ponad kilogram ale ona zadowolona. Wogóle to była jej 4 cesarka, i wpadka bo 'myślała, że po 3 cesarce podwiazują jajniki i już nie zajdzie w ciążę'...

• Mamusia
Aga - ja nawet nie czulam, ze mnie dotykaja 😁 Jak sprawdzal, czy juz znieczulenie dziala, to najpierw spryskal mi reke czyms bardzo zimnym, a pozniej spryskal gdzies nizej i pytal co czuje. To mu powiedzialam, ze wiem, ze pryska, ale nie wiem gdzie 😜 Nic a nic, zero. Ktos gdzies wlasnie pisal, ze dosc 'niewygodne' bylo, jak dziecko wyciagali (w czasie cesarki), bo ciezej sie oddychalo, jakies parcie na klatke piersiowa bylo...cos takiego. A ja wlasnie czulam sie super komfortowo w czasie operacji 😁 Ze malego wyciagneli to wiedzialam tylko dlatego, ze uslyszalam jego placz, ale nie czulam nic a nic.

• Mamusia
agucha napisał(a):
Aaa no i właśnie wróciłam od lekarza. Kazała zmienić mleko mody na hipp bio cośtam a jak nie będzie poprawy to za tydzień przy kontroli zapisze jakieś specjalne dla alergików. No i kropelki sab już mam zamówione więc zobaczymy. Powiedziała też, że mam super dziecko ale tyle to ja wiem 😁 kacper zdrowy jak dąb tylko główkę mam mu różnie układać bo teraz ciągle na lewej stronie układa. No i waży 4550g mój grubasek 🙂

To ladnie wazy 🙂 My kolejne wazenie mamy 25go. W zeszly czwartek mial 4500g, no ale Kacperek ladnie goni, bo wage urodzeniowa mial nieco mniejsza niz Jared, wiec faktycznie dab 🙂 , ale to dobrze 🙂

• Mamusia
agucha napisał(a):
Doncia - ja to w szpitalu leżałam z taką, za przeproszeniem, idiotką, która miała skurcze w 32 tc i się głupia cieszyła, że zaczyna rodzic bo już jej się nie chciało w ciąży chodzic i takie bzdury gadała, że szok. No i urodziła, przez cc, dziecko miało ledwo ponad kilogram ale ona zadowolona. Wogóle to była jej 4 cesarka, i wpadka bo 'myślała, że po 3 cesarce podwiazują jajniki i już nie zajdzie w ciążę'...

🤪 nie mam slow po prostu 😮 😠