Skocz do zawartości

Mamy Styczniowe witajcie:) | Forum o ciąży

Abby

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja to basen najblizej mam wlasnie w polkowicach i niestety ale za daleko jest, w zielonej gorze tez jest ale nie bylam tam jeszcze i nie wiem. a co do bolu to ja tez sie boje ale nie my pierwsze i nie ostatnie bedziemy rodzily wiec powinnismy dac rade 😜 ogolnie boje sie ze np bede sama w domu i pogotowie nie dojedzie albo cos podobnego ze nam gdzies samochod stanie w polowie drogi do szpitala i urodze gdzies w lesie 😁 bo to zima bedzie wiec... 🙂 roznie moze byc a o bolu to nie chcem myslec narazie 🙂

• Mamusia
ja to ogolnie do szkoly rodzenia sie zapisze mam zamiar w tym szpitalu to sa gdzie mam zamiar rodzic i sa darmowe 🙂 zobaczymy czy bedzie miejsce mnie co tam interesuje to to ze tam w przy tym szkoleniu wchodzi w sklad ogladanie sali porodowej i tego wszystkiego co bedzie dotyczylo mnie 🙂 wiec lepiej sie oswoic z widokiem 🙂

• Mamusia
Hehe no właśnie najgorszy ten dojazd hehe 🙂 moja mama się śmiała, że do porodu ze mną jej się samochód zepsuł, do chrzcin i się śmieje żeby mi do porodu się nie zepsuł i do ślubu hehe 🙂 jakoś to będzie na pewno damy rade 🙂 zawsze ktoś się znajdzie żeby zawieść do szpitala heheh 🙂

• Mamusia
Powiem Ci szczerze, że jak myślałam o porodzie to doszłam do wniosku żeby gdziekolwiek mnie zabrali byle tylko urodzić w miarę małych bólach hehehe 🙂 no chcielibyśmy wziąć ślub tylko jeszcze nie wiemy czy przed przybyciem dzidziusia będzie czy już jak będzie z nami 🙂

• Mamusia
my to mamy 2 drogi ktorymi dojedziemy a jedna to ekspresowka wiec mam pewnosc ze bedzie odsniezana 🙂 gorzej moze byc z drogami ktore najpierw musza poprowadzic nas na ta ekspresowke 🙂 bo mieszkam na wsi a tu zazwyczaj o nas zapominaja albo przejada raz dziennie a jak pada caly dzien to i tak nic nie da 🙂

• Mamusia
agniesia20 napisał(a):
Powiem Ci szczerze, że jak myślałam o porodzie to doszłam do wniosku żeby gdziekolwiek mnie zabrali byle tylko urodzić w miarę małych bólach hehehe 🙂 no chcielibyśmy wziąć ślub tylko jeszcze nie wiemy czy przed przybyciem dzidziusia będzie czy już jak będzie z nami 🙂
no ja dzis mam zamiar na temat slubu rozmawiac wiec zobaczymy czy uda nam sie przed 🙂 tu gdzie ja rodze to niby najlepsza porodowka w okolicy 🙂 wiec sie nie martwie 🙂

• Mamusia
asiek83 napisał(a):
Ja miałam brać ślub w przyszłym roku ale chyba jeszcze poczekamy trochę bo jak maleństwo się urodzi to za dużo na głowie będzie...
no jak moj sie nie zgodzi na cywilny w grudniu wsrod rodzicow tylko to tez raczej w przyszlym roku, ale wiadomo jak to sie odklada to mozemy tez nigdy nie wziasc. bedzie dziecko a z roku na rok coraz wieksze wydatki.

• Mamusia
A my weźmiemy ślub i będzie odrazu chrzest...bo w nazej parafii ksiądz robi wielki problem i bez ślubu dziecka nie ochrzci...na chyba że samotna matka to co innego...a tak to wyjdą najmniejsze koszty..A wiem że na taki uklad się zgodzi napewno...

A jeśli chodzi co do porodu, to ja mam zamiar rodzić w Mińsku Mazowieckim.. 😉

• Mamusia
ad. ćwiczeń - od 1,5 roku mam członkostwo w fitenss klubie, ale odkąd jestem w ciąży zawiesiłam je. W jednym z klubów są zajęcia dla kobiet w ciąży i nawet dni by mi pasowały, ale po pracy nie mam już ochoty, a poza tym to 160 pln miesięcznie, wiec wole je teraz wydać na ille przyjemności 🙂

ad. szpitala - ja zamierzam rodzić we Wroc na Borowskiej. Szpital może nie ma jakiś mega dobrych opinii tzn. raczej skarżą się na personel, rekomendowany jest do szybkich porodów tzn. rodzisz 2-3 dni leżenia i do domciu - ze względu na studentów, których jest tam pełno i uczą sie na tobie. Natomiast mają najlepszy sprzęt, sale poporodowe 2 osobowe, przewijaki z lampą grzejacą, łazienki przy pokojach - po prostu luxus. A ten szpital mam najbliżej, na piechotę spacerkiem przez park jakies 20 min, samochodem może 15 bo trzeba objechać park i osiedle, no chyba że masz terenówkę to można boczna drogą przez park i działki 😉

• Mamusia
Dajcie spokoj, robcie tak jak Wy uwazacie, ze jest najlepiej a nie ksiadz 🙂 to mnie wlasnie w nich najbardziej denerwuje, takie narzucanie nam co mamy robic.

Jesli chodzi o bol - Dziewczyny, sa przeciez znieczulenia, tylko proscie o nie wczesniej. Ja powiem wam z wlasnego doswiadczenia, 2,5 roku temu bylam wielka "bohaterka" i zarzekałam sie, ze urodze bez znieczulenia, ale uwierzcie mi, w pewnym momencie bylo juz mi wszystko jedno, moje bohaterstwo prysnęło, krzyczalam, plakalam, poprosilam o znieczulenie i otrzymalam, tyle, ze bylo juz za pozno, moj porod byl tak intensywny, ze znieczulenie nie zdazylo zadzialac, ale jakze sie ciesze, ze nikt mi tego z lekarzy nie powiedzial podczas porodu, bo dzialalo to na mnie jak marchewka na kiju, fizycznie nie pomoglo w ogole, ale psychicznie bardzo, bo znosilam caly bol i kolejny skurcz z mysla "o to juz ostatni, zaraz zadziala znieczulenie i bedzie ok" i tak mi sie udalo w bolu dotrwac do konca, a jak tylko polozono mi Synka na brzuchu natychmiast o bolu zapomnialam 🙂 wiec nie taki diabel straszny, lekko nie jest ale da sie wytrzymac 🙂

A jesli chodzi o libido Doncia 🙂 to w poprzedniej ciazy sama siebie nie poznawalam, bylo ono tak ogromne, bylo super, zakaz mielismy tylko na poczatku, bo plamilam i bylo ryzyko poronienia, ale potem juz moglismy i byly to cudowne miesiace 🙂 no a teraz, hmm.. podswiadomie chyba moj organizm jakos sie wyciszyl, wiedzac ze nie wolno bo w naszym wypadku to bardzo grozne 😞
Pytajcie lekarzy, nie wstydzcie sie, bo seks w ciazy jesli nie ma zadnych przeciwwskazań o ktorych moze Ci lekarz powiedziec jest bardzo wskazany w ciazy.

a szpital - bardzo chce urodzic na madalinskiego w warszawie (rodzilam juz tam dwoje dzieci), super szpital, nowoczesny, przyjazny matkom i dzieciaczkom, super personel, czuje ogromny sentyment. Moja siostra rodzona za moja namowa rodzila tam wlasnie prawie 3 tygodnie temu i jak bylam ja odwiedzic, to mile wspomnienia powrocily, czulam sie tam tak swobodnie. Ale prawdopodobnie bede rodzic w MSWiA tez w Warszawie, tam teraz lezalam, bo tam tez zast. kierownika kliniki jest moj lekarz prowadzacy i jest duze prawdopodobieństwo, ze pod koniec ciazy znowu mnie On tam polozy, wiec pewnie tam juz urodze, szpital ogromny i tez dobrze wyposazony, ladny i z super personelem, choc sentyment do madalinskiego pozostal 🙂 Ale w sumie to sa szpitale polozone bardzo blisko siebie i w zasadzie najblizej nas.

• Mamusia
Jeżeli ksiądz w mojej parafii będzie mi robił problemy pójdę gdzieś indziej. Nie będę na siłę brać ślubu po to tylko żeby mi dziecko ochrzcili - zresztą wydaje mi się, że to nie ksiądz powinien o tym decydować a samo dzieciątko nie jest winne niczemu

Ja zamierzam rodzić w Poznaniu w szpitalu im. Raszei - mają tam kolorowe sale porodowe z wannami, workami sako i innym sprzętem - jest też dobry sprzęt medyczny a gdyby coś złego się działo jest tylko kawałek do jednego z najlepszych w Wielkopolsce szpitali położniczych więc w chwilę przewieźli by tam maleństwo.

• Mamusia
matko laski ile naprodukowałyście stron 🙂 nu nu 🙂
wkleiłam fotkę z 17tc 🙂 oczywiście w zdjęcia brzuszków 🙂
co do seksu: nie wiem sama, raz jest ochota raz nie ma...zupełnie tak jak wcześniej...zauważyłam tylko, że "po" dzidziuś sadzi kopniaki 🤪
co do chrztu: jestem chrzestną dziecka, którego rodzice nie mają ślubu i nawet nie są razem..ksiądz coś tam mamrotał, ale chrztu udzielił

• Mamusia
Katarzyn napisał(a):
matko laski ile naprodukowałyście stron 🙂 nu nu 🙂
wkleiłam fotkę z 17tc 🙂 oczywiście w zdjęcia brzuszków 🙂
co do seksu: nie wiem sama, raz jest ochota raz nie ma...zupełnie tak jak wcześniej...zauważyłam tylko, że "po" dzidziuś sadzi kopniaki 🤪
co do chrztu: jestem chrzestną dziecka, którego rodzice nie mają ślubu i nawet nie są razem..ksiądz coś tam mamrotał, ale chrztu udzielił

Cudny brzusio 🙂

Ja już tak przytyłam w pasie że dzisiaj musiałam kupić sobie nowe majtki bo wszystkie inne już pod brzuch ledwie wchodziły 😠

• Mamusia
asiek83 napisał(a):
Ja kupiłam bawełniane ale nie takie wysokie - sięgają do połowy brzucha ale się fajnie rozciągają

ja mam dwie pary takich bawełnianych ale zdecydowanie dupsko mi się w nich gotuje, więc po domku chodzę tylko w sukience, na wyjście niskie majtole, a jak się ochłodzi to pantalony wejdą w użycie 😉