Skocz do zawartości

Mamy Styczniowe witajcie:) | Forum o ciąży

Abby

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
oooooo kurcze się rozgadałyście 🙂 ja rdawno nie byłam, ale wracam, miałam dużo biegania związanego ze ślubem, ale to już po 🙂 dzisiaj byłam na połówkowym usg, ale ta moja mała cholera tak się wierciła, że nie wiem nadal co noszę pod serduchem... Ale za to wiem, że jest zdrowe a to jest chyba najważniejsze 🙂 no i mierzy 15 cm od czubka głowy po pupę a co dalej to nie wiem bo się nie dało zmierzyć 🙂 za to teraz mnie kopie i to tak fest 😁 fajne uczucie 😁 pozdrowionka mamuśki 😁

• Odpowiedzi 6,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ale się rozpisałyście 🙂

Ja postanowiłam zapisac się ja jakieś ćwiczenia i tym razem padło na aquaaerobic, z 7 lat temu chodziłam to może teraz też mi sie spodoba. Obawiam się jedynie tej chłodnej wody na początku, bo ja to w gorącej wodzie kąpana 🙂 Teraz z termometrem sprawdzam żeby miała ok. 37 st. puki jest upalnie to ok, ale zimą uwielbiam gorące kąpiele. Cóż w tym roku będę miała z tym problem o ile do wanny i z wanny uda mi się wygramolić 🙂 bo jak nie to zostanie mi codzienne podróżowanie do rodziców lub powrót do fitness clubu 🙂 aby skorzystac z prysznica 🙂

Dobranoc Mamusie, idę się kąpać i do literatury trzeba jeszcze zajrzeć przed spaniem 🙂

• Mamusia
witam o poranku 🙂

zazdroszcze Wam tych roznych cwiczen, basenow .. apropo szkoly rodzenia, myslalyscie o zajeciach we wlasnym domu? Ja to przerobilam w zeszlej ciazy, polozna przyjezdzala do nas do domu i tylko z nami prowadzila zajecia, rewelacyjna sprawa, polecam 🙂

a w ogóle to dzis moj kochany T wychodzil troszke pozniej do pracy i na sniadanko nasmazyl mi pysznych nalesniczkow mmmmmm, rozplynelam sie, teraz marze o pierogach, ale owych chyba nie potrafi zrobic, choc kto wie 😉 A Wy jak z zachciankami?

• Mamusia
O Boze, kopytka.. asiek, ale mi zes smaka narobila, ja wlasnie jestem swiezo po obejrzeniu jakiegos powtorkowego programu z Magda Gesler i czuje taki glod, ze chyba nie wytrzymam no 🙂
Ja od poczatku ciazy w kolko marze o hot dogu z orlenu badz z ikei i to mi nie przechodzi 😉

• Mamusia
asiek83 napisał(a):
Mnie na cheseburgera od początku ciąży już dwa razy napadło i to tak, że leciałam do mcdonalda

To tak jak ja. Ja w 5-7 tc mogłam codziennie w mc donaldzie siedzieć 🙂 Jak tylko przechodziłam obok to musiałam koniecznie na tego tłuściutkiego hamburgera wskoczyć 🙂 Później mi przeszło.

Teraz zachciewanek w ogóle nie mam, raczej odpycha mnie od niektórych rzeczy, np. warzywa konserwowe, czekolady, herbata (ostatnio odkryłam że rozpuszczalną dla dzieci toleruję 🙂 )

• Mamusia
ja to caly czas na slodkiego mam ochote na cos w czekoladzie mniam, a dotego owoce,owoce i jeszcze raz owoce 😁 nie moge slodkich napoji gazowanych pic mdli mnie. a i jeszcze mogla bym kebaba za kebabem jesc 🙃
a dzis super humorek moja mama wraca w koncu do domku, i dostalam na pobudke piekny bukiet roz od mojego M 🙂 zaskoczenie nie do opisania 😘

• Mamusia
Margaritka, brak Ci potasu, popros lekaza o jakis preparat, bo okropne sa takie nocne skurcze łydek, przechodzilam to poprzednio :/

Ja tak jak kocham slodycze, to to jest teraz moja kolejna ciaza w ktorej nie mam ochoty na nie, poprzednio nawet mdlil mnie ich zapach. Wtedy rzadzily ogorki malosolne, buraczki i sledz w smietanie, teraz podobnie buraczki, z poczatku tez byly te ogorki malosolne, no i te hot dogi ikeowskie i orlenowskie, mc donalds tez przez moment kusil, a jak pomysle o takich golabkach, pierozkach itd to opanowac sie nie moge 🙂 no i zupy, wszelkiego rodzaju zupy moge pochlaniac. Jadlospis taki troche mowia jak na chlopca, a ja chce dziewczynke, ale to chyba reguly nie ma, a co bedzie to bedzie, aby tylko bylo 🙂

Michasia, cudny poranek 🙂

• Mamusia
Margaritaee napisał(a):
A ja slodycze moge pożerać i dzień i noc..;D Co wcześniej tak nie miałam...teraz wole zjeść tebliczkę czekolady od schabowego.. 😁 Ja znów zajadam jak na dziewczynkę, a to chłopak będzie... 🙃 😁

To coś jest nie tak. Ja też słodkie jem poza czekoladą, uwielbiam ciasta 🙂 i słodką kawę - wcześniej nie słodziłam. Natomiast od wszelkich kiszonek, śledzi, warzyw konserwowych mnie odrzuca - a też chłopiec będzie.
W kalendarzach chińskich na 2 stronach wyszła dziewczynka, na jednej chłopiec, więc im też nie ma co wierzyć 🙂

• Mamusia
Mi w kalendarzach wychodziło na chłopca i w jednym mi wyszła dziewczynka, i będzie chłopczyk. a zachcianki normalnie jak na dziewczynkę..Z 🙂obaczymy co lekarz na połówkowym powie...może mu się coś przewidziało 🤔 Ale mi bez różnicy...ważne aby moje wymarzone i wyczekane dzieciątko zdrowe było...Chociaż już się nastroiłam na to że będe miała synka i już mu zaczełam wszystko szykować na zielono... 😉

• Mamusia
Mi w kalendarzach wychodziło na chłopca i w jednym mi wyszła dziewczynka, i będzie chłopczyk. a zachcianki normalnie jak na dziewczynkę..Z 🙂obaczymy co lekarz na połówkowym powie...może mu się coś przewidziało 🤔 Ale mi bez różnicy...ważne aby moje wymarzone i wyczekane dzieciątko zdrowe było...Chociaż już się nastroiłam na to że będe miała synka i już mu zaczełam wszystko szykować na zielono... 😉

• Mamusia
michasia24 napisał(a):
ja to caly czas na slodkiego mam ochote na cos w czekoladzie mniam, a dotego owoce,owoce i jeszcze raz owoce 😁 nie moge slodkich napoji gazowanych pic mdli mnie. a i jeszcze mogla bym kebaba za kebabem jesc 🙃
a dzis super humorek moja mama wraca w koncu do domku, i dostalam na pobudke piekny bukiet roz od mojego M 🙂 zaskoczenie nie do opisania 😘

Hej, to tak jak ja, teraz cały dzień mogę jeść owoce i czekoladę 🙂
A przed ciążą wolałam żółty ser, oliwki i tym podobne 🙂

• Mamusia
mnie ogolnie na samym poczatku odrzucilo od miesa w kazdej postaci, teraz to juz mniej ale i tak w niedziele w sumie mieso zostawiam a ziemniaczki z sosem zajadam samym 🙃 albo z jajem 🤪 teraz mnie wziela ochota na ogora kiszonego 😮 wiec zobaczymy co bedzie czy dziewuszka czy chlopiec. owoce i slodycze to niby dziewczynka a kwasne to slyszalam ze chlopiec ale tu sie polowie nie zgadzalo a ja znow i na to i na to mam ochote, nie codziennie ale mam takze trudno wyczuc co bedzie 😆 okaże się 3 wrzesnia. o ile sie nie wypnie 🙃

• Mamusia
AniaF napisał(a):
michasia24 napisał(a):

Hej, to tak jak ja, teraz cały dzień mogę jeść owoce i czekoladę 🙂
A przed ciążą wolałam żółty ser, oliwki i tym podobne 🙂

No ja przed ciążą to mogłam obiadu nie zjeść a ciasto najlepiej z kremem i mega słodkie musiało być, zamiast kolacji też słodkie w każdej postaci. A podobno jak przed ciążą stosuje się słodką dietę to na dziewczynkę się celuje 🙂 Trochę chybiliśmy.
Dziwne to jest z tymi zachciankami bo też słyszałam że na chłopca to kwaśne i sledzie, a ja i na jedno i na drugie patrzeć nie mogę 🤢

• Mamusia
Witam z rana,

U mnie dziś pochmurno dzień się zaczyna, ale i tak podobno ma być gorąco.
Zaraz wybieram się na basen, boję się trochę, bo długo nie ćwiczyłam a poza tym jestem ciepłolubna jeśli chodzi o wodę i boję się czy skurcze mnie nie złapią w zimnej. Mam nadzieje że brzusiu będzie się dobrze czuł w wodzie 🙂 i nie będzie się naprężał. Podobno nasze dzieci juz odczuwaja takie zmiany jak kapiel w gorącej i zimnej wodzie. Tak samo jak "widzą" światło, jak się poświeci latarka w brzuch 🙂

• Mamusia
Ja zdecydowanie przed ciążą i w jej trakcie jestem słodkolubna - umiem pochłonąć całą czekoladę na jedno posiedzenie.

Dzisiaj mąż przyszykował mi śniadanie do łóżka - oczywiście też słodkie: kakao i kanapeczki z dżemem malinowym 🙂

• Mamusia
hej 🙂 wróciłam i nadrobiłam czytanie , a rozpisałyście się że ho ho 🙂 odwiedziłam Babcie i cioteczki po odpoczywałam a babcia cała szczęśliwa , że w końcu Ją odwiedziłyśmy z córcią 🙂 a i samopoczucie poprawione , bo się komplementów nasłuchałam , że ładnie wyglądam i ciąża mi służy 😉
a co do jedzenia to mnie też jak Ciebie Michasiu odrzuciło od początku od mięsa. Jednym słowem jak dla mnie mogłoby go nie być 🙂 a jakichś konkretnych zachcianek nie mam .
I jakby atrakcji było mało to jeszcze wczoraj musiałam iść do dentysty , bo ząb mnie bolał 😞 ale poprosiłam o znieczulenie , bo strasznie się boje dentysty ☺️ i za tydzień kolejna wizyta , bo nie wie czy nie trzeba będzie leczyć kanałowo 😞 jakaś masakra

• Mamusia
a co do płci dzieciątka to w piątek mam wizytę i mam nadzieje , że zrobi mi usg bo obiecałam córci , że będzie mogła pójść ze mną i zobaczyć maluszka . I ciekawa jestem czy potwierdzi drugi raz , że to chłopiec 🙂 a teraz zabieram się za obiadek , miłego dzionka 🙂