Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
zgagi niemam bo jem z umiarem raczej miałam ja wczesniej gdy sie objadałam 😞
ale juz ok jest zmeczenie przeszło na chwile i znow wrociło niestety
teraz zato zaczełam słabnac w wielkich sklepach typu real 😞
sama niechodze i staram sie unikac bo klimatyzacja+Ania= ondlenie 🥴

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja nigdy nie miałam zgagi i mam nadzieję, że mnie nie złapie w czasie ciąży. Brzuch czasami pobolewa,ale wiadomo rośnie. U mnie koniec 4 m-c, a on robi się już pokaźny i nie objadam się. Od czasu do czasu dopada mnie zmęcznie-pogoda, hormony, praca, ale ogólnie samopoczucie dobre 🙂

• Mamusia
Witam wszystkie czerwcowe mamuśki 🙂 i z wielka radoscia poszerzam wasze grono. Obecnie jestem juz w 15tc i dzis bylismy na wizycie u lekarza i bedziemy mieć synusia 🙂 Ogolnie samopoczucie juz lepiej, bo minely poranne mdlosci i wymioty, choc czasem meczy mnie zgaga. Pozdrawiam Was dziewczyny gorąco 🙂

• Mamusia
czesc kicia22 widze ze tez bedziesz miał synka 🙂
to jest nas 2 a powiedz mi kochana na kiedy masz termin?

ja dzis czekam na wynik testu szfagierki bo biedna niema okresy juz 11dni i zrobiła quick test i niewyszlo jej nic (zn 1 kreska) a dodam ze mi ten test tez niewykrył ciazy w której byłam wiec kazałam jej isc po inny np kinder test który u mnie wyczuł ciaze 2-3 tygodniowa!!
zobaczymy co bedzie ona tak bardzi che dziecka 😞

• Mamusia
Ania233 lepiej zrobić badanie krwi to jest najpewniejsze. Ja zrobiłam 3 testy i na dwóch była jedna kreska a na kolejnym jedna bardzo wyraźna a druga ledwie ledwie widczna... i postanowiłam zrobić badanie krwi, które potwierdziło, 4tc 🙂

Kicia22 witam wśród czerwcóweczek 🙂 jesteś szczęściarą, że tak wcześnie dowiedziałaś się o płci dziecka 😆 u nas to jeszcze za wcześnie, ale może uda się w styczniu 😉

• Mamusia
Afulka83 kazałam jej zrobic ten kinder test i wyszło jej 1 mocna kreska a ta 2 ledwo widoczna ale jest !!!
ja tez musiałam robic 2 testy a byłam w 3 tyg ciazy
ona dzis idzie do lekarza bo lekarz od ostatniego okresy to juz jej 6tc okresli a potem beda swieta i niewiadomo czy zdazy isc przed 10tc a wiecie jak to teraz z tym becikowym ...

kurcze biedna płakała i ja sie tez popłakałam ale jak zrobiła 2 test to juz mi lepiej a ona dalej płacze chyba ze szczescia hiii biedna tyle nerwow sie najadla ale wiem ze wizyta u lekarza ja uspokoi na usg juz bedzie widac pecherzyk napewno....

• Mamusia
A ja całyczas ważę tyle ile przed ciążą 🙂 z tym, że w pierwszych 3 m-cach schudłam ok.5 kg i tyle samo przybrałam, a teraz jak ważę się 1-2 razy w tygodniu, to waga wskazuje na +/- 1 kg.
Najbardziej cieszę się z tego, że przez minimalną zmianę nawyków żywieniowych zgubiłam nadmiar w nogach, rękach itd. tylko brzuszek rośnie 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Dziewczyny, nie wiem czy jeszcze dzisiaj lub jutro będę miała czas żeby wejść na brzuszek, więc chciałabym Wam złożyć życzenia.

[size=4]Wesołych i białych Świąt Bożego Narodzenia!!! Dużo zdrówka, udanego Mikołaja i niezapomnianych chwil spędzonych z rodzinką!!!

Trzymajcie się ciepło 🙂

• Mamusia
Skurcze łydek miałam ale od około 6 mc (w pierwszej ciąży), zgagi nie mam tylko bóle krzyża i brzucha ale jak piszecie jest to związane z rosnącym maleństwem a raczej jego domkiem 🙂
Powiem Wam że ja przed ciążą ważyłam o 1 kg wiecej niż teraz mimo że sobie jedzonka nie żałuje i jak wspominałam wcześniej tona słodyczy mimo że wcześniej ich nie lubiłam. Jedyne co rośnie to brzuszek 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Laaf masz się dobrze bo mi oprócz brzucha rośnie pupa:P od siedzenia.

Czerwcóweczki też już wyjeżdżam więc zdrowych, spokojnych i pełnych rodzinnego ciepła Świąt Wam życze. "Do zobaczenia" na brzuszku już niedługo... 🙂 🙃 [img size=401]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Weso__ych___wi__t.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
WESOLYCH MAMUSIE!!!

♥.´
`*.*´¨)
¸.♥´¸.♥*´¨)
(¸.♥´ (¸.♥`
(`*♥.¸ (`*♥.¸ ¸.♥*´) ¸.♥*´)
♥*♥ WESOŁYCH ŚWIĄT ♥*♥

Niech te Święta
Tak wspaniałe `` . __/_._
będą całe ``````` _).♥ (_
jakby z bajek `````` ●
Niechaj gwiazdka ``,●,●,
z nieba leci ``````,●,*,●,
niech Mikołaj ````,●,*,*,●,
tuli dzieci ``````,●,*,*,*,●,
Biały puch `````,●,*,*,*,*,●,
niech z ```````,●,*,*,*,*,*,●,
nieba ```````,●,*,*,*,*,*,*,●,
spada ````````````█|█`````
niechaj piesek●●¤ۣۜ๘(¯`♥´¯)¤ۣۜ๘●●
``````__/_._`` w nocy gada
``````_).♥ (_``.Niech choinka
````````.● `````pachnie pięknie
```````,●,●, ```no i radośc
``````,●,*,●,` będzie wszędzie !
`````,●,*,*,●,
````,●,*,*,*,●, ….niech biały opłatek
```,●,*,*,*,*,●, ``w dłoni nie drży
``,●,*,*,*,*,*,●, `z lęku jak z zimna
`,●,*,*,*,*,*,*,●, ```niech drży
```````█|█````` szczęściem
●•●¤ۣۜ๘(¯`♥´¯)¤ۣۜ๘●•● wzruszony!!

Najserdeczniejsze życzenia,
Cudownych Świąt Bożego Narodzenia,
Rodzinnego ciepła i wielkiej radości,
Pod żywą choinką zaś dużo prezentów,
A w Waszych pięknych duszach,
wiele sentymentów.
Świąt dających radość i odpoczynek,
oraz nadzieję na Nowy Rok,
żeby był jeszcze lepszy niż ten,
co właśnie mija.
Wam i Rodzinie życzy Anita z Mężem i Olafkiem w brzusiu 🙂 [img size=400]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/domek-f176b22708641a29662d60c492ab399a.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />