Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witaj elllelll 🙂

Laaf, faktycznie mamy tego samego koguta na podwórku 🙂 I zaraz elllelll wpiszę do naszej tabelki.
No i zero choróbstw dla wszystkich Czerwcóweczek!!!

Angela zobaczymy wieczorem czy Twój synek ma wagowo zagrożoną pozycję 😉

Dzisiaj wieczorem lub jutro wkleje linka z tabelką z naniesionymi zmianami, czekam na relacje od Kwasiek co do płci.

• Mamusia
DZIEN DOBRY brzuchatki jak sie wam spało maluszki daly w nocy o sobie znać, moje to mam wrazenie ze nie spi wogulle tak charcuje hehe ale to takie miłe. pozdrawiam zdrowka życzę noi humorku przedewszystkim:laugh: buziaki lece syneczka do szkoły zaprowadzic 😎

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂

Witaj elllelll wśród nas 🙂

No ja po wczorajszej wizycie jestem trochę niezadowolona... mała rozwija się dobrze, waży 584g (mało, ale przyczyną może być tutaj moja źle pracująca tarczyca)... zapomniałam zapytać o badanie na glukozę (a lekarka nic o tym nie wspomniała) i cholera nie dostałam recepty na luteinę a nie mam jak teraz do gin dojechać (ciekawa jestem czy lekarz ogólny może wystawić taką receptę?)... Dobra wiadomość też jest taka, że łożysko się podniosło 🙃 🙃 🙂

Dziewczyny ta tabela to superowy pomysł 🙂 bardzo mi się podoba takie zestawienie 🙂

• Mamusia
cześć dziewczyny 🙂

witam nową mamusię z moją imienniczką w brzuszku 🙂

Anulka , ode mnie też oczywiście oklask za tabelkę , zdolna jesteś niesłychanie 🙂 🙂

czekamy na relacje z wizyt kobitki !!!! 🙂

A u mnie dzisiaj piękny słoneczny poranek , chłodno troszku co prawda , ale da się żyć!!!

pozdrowioka mamusie i miłego dnia życzę !!!!

• Mamusia
Ja dzisiaj o 18 mam pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia, tematy do omówienia to podobno poród i połóg. Ciekawa jestem jak będzie? 🙂

Wczoraj po wizycie u gin pozwoliliśmy sobie z mężem na melona i zabawnie było bo Marysi chyba zasmakował - kręciła się po nim cały wieczór i kiedy kładliśmy się spać:laugh: hehe już wiem co zrobić kiedy nie będę jej czuć:P

• Mamusia
czesc kochane moje 🙂
witam elllelll 🙂
Agulka a bez recepty niedostaniesz luteiny? wydaje mi sie ze ona kosztuje okolo 28zł bez recepty bo skoro na recepte jest refundowana a na opakowaniu wyzsza cena to moze dasz rade kupic 🙂
ja tez biore od ostatniej wizyty 😞

moje malenstwo w nocy sie rusza ale jest ok niejest tak ze mnie budzi ja to czuje przez sen ale spoko za to jak juz wstane to zasówa

dzis tez z pitem jade 🙂

czekam na relacje dziewczyn po wizytach 🙂 buziaki :*

• Mamusia
Kkasia 27 kiedyś miałam małe skoki jeśli chodzi o poziom TSH, ale nic z tym nie robiłam bo w końcu się unormowało. W grudniu też robiłam badania i było oki, ale już w styczniu okazało się że mam przewlekłe zapalenie tarczycy... i niedoczynność. Dostałam tabletki i teraz żyje nadzieją, że jedynym skutkiem ubocznym niedoczynności będzie mała waga dziecka a nic poważniejszego, a tego (jak się wczoraj dowiedziałam) przed urodzeniem stwierdzić się nie da 😞

• Mamusia
Agulka, co to za ginekolog? To on/ona powinna wiedzieć i pamiętać kiedy wystawić jakie skierowanie lub receptę i na co.
Mam nadzieję, że uda się Tobie dostać tę luteinę bez recepty. A co do badania na glukozę to chyba nie ma wyjścia, trzeba czekać do następnej wizyty, no chyba że zrobisz prywatnie-niestety nie wiem ile kosztuje i wtedy będziesz wiedziała jaki masz wynik.

Najważniejsze z tego wszystkiego, że córcia ma się dobrze 🙂

Dzisiaj w szkole rodzenia mamy wykład na temat laktacji i karmienia maluszka.

• Mamusia
AGULKA83 a czy robiłaś ft4 przy tym tsh bo najwazniejsze jest ft4 od tego hormonu zależy czy ciaża rozija sie prawidłowo 🤔 Pociesze cie tym ze znam od groma dziewczyn z niedoczynnoscia i rodza zdrowe dzieciatka a waga nie musi byc wcale od tego zalezna . Jaką dawke masz eutoruxu bo ja miałam 0.75 ale teraz biore na przemian miniejsza wieksza dawke zeby i ja i dzidzia przybrala na wadze.to moje gg 13418487 jak bys chciała o tym pogadac 🙂 nie martw sie z jezeli juz mialo by coś byc to wyszlo by na usg napewno . ANGELA WCZORAJ jak juz sobie leżałam brzuch mi normalnie tancował mój maż cieśżyl sie strasznie tym bardziej ze nasi mezusiowie nie czuja tego jak my i troszke im trudniej :P

• Mamusia
No wiec tak, moja gina na zwolnieniu. Byla jakas stara dzika gina dzis...wrrr
Zrobili mi jakies badanie czy nie mam skurczy jakis no i nie mam czyli ok, sprawdzila mi szyjke macicy, ze tez ok. No i powiedziala, ze synek lezy akurat glowa do dolu...

No i ze przytylam kolejne dwa kg, i ze nie mam bakterii w moczu...

Kolejny termin 30.03.2010. I wtedy mam zrobic 3d...wrrr zla jestem, zawiedziona. Zwolnienie dostalam, wiec w piatek z ranca lece do wawy, moze tam pojde na 3d jesli sie uda bo przeciez ja nie wytrzymam nie widzac naszego Niuncia. Nawet nie wiem ile wazy;(Jaki jest "wysoki";/
🤢 😞

• Mamusia
Komsi, cieszę że u Ciebie wszystko w porządku 🙂 szkoda tylko że nie miałaś usg 😞 ale jak przylecisz do Wawki to zapisz na 3D, przynajmniej szybciej obejrzysz dzieciątko,dowiesz się jakie jest duże, no i pewnie dostaniesz na pamiątkę nagranie 🙂

U mnie maleństwo 2 tyg. temu ułożone było miednicowo,ale ma sporo czasu żeby obrócić się.

• Mamusia
Anulko, oczywiscie musialam sie nagadac....az mnie szlag trafial...
Mowie do niej, ze mam 9h pracy, w czym jest godzina pauzy, choc zawsze udaje sie tylko pierwsza polowe zrobic - tzw.sniadaniowa, potem przed koncem pracy juz ciezko te drugie pol godziny, ona na to ze mam pogadac z szefem, ja jej na to ze gadalam, i ze mam ucznia przy sobie ale ten nie wie wszystkiego wiec i tak ciagle musze stac...
Opowiadam jej o mojej bezsennosci, ze nie wiem czym spowodowana, czy teraz zatkanym nosem czy ciaza?Ona na to ze powinnam klasc sie pozniej spac, no wiec ja jej na to ze ja usypiam na kanapie juz i potem sie tylko przenosze...
Mowie babolowi, ze poprzednio jak bylam w domu na zwolnieniu na poczatku lutego ze bylo mi tak dobrze, ze sie tak siwetnie czulam na to ona, ze no tak ona wie ze w domu fajnie... i ze potem to bedzie jeszcze gorzej...a ja juz na zwolnienie chce...fuck pomyslalam. I ona na koniec do mnie no ale skoro pani chce, wiec ja juz bez uprzejmosci w glosie - TAK CHCE- i dostalam... Mialam jakies mieszane uczucia dzis tam idac,zebym wiedziala ze mojej giny nie ma buuu i tak bym nic nie zdolala.

Gadalam z Mama przed chwila przez tel i mi powiedziala, ze stare lekari to tak szybko nie chca na zwolnienie wysylac. No ale dobrze ze dostalam. Jak sie wkurze tak porzadnie, to ppracuje tydzien po powrocie i pojde do swojej zeby mi dala do 6kwietnia potem mam juz urlop i ochrona i moga mnie...wrr dzieki wygadalam sie.

• Mamusia
A w wawce juz wynalazlam blisko mojej siostry centrum medyczne, i jakiegos doktorka. Jutro z ranca tam zadzwonie i juz na sobote zrobie termin. w morde jeza bo przeciez nie wytrzymam, ja chce wiedziec jak tam moj Synus sie czuje 🤔 i jaki duzy i w ogole wszystko chce wiedziec 😉

• Mamusia
Ojej, no faktycznie trafiłaś na babsztyla, ale dobrze że dopiełaś swego. Oklask dla Ciebie 🙂
Wydaje mi się, że obojętnie czy stary czy młodszy lekarz, zawsze znajdą się tacy, którzy będą robić problemy.
Fakt ciąża nie choroba, ale zależy też jaką wykonuje się pracę i jak czuje się w niej. U mnie gdyby nie choroby to pewnie dalej turlałabym się do pracy, a tak postanowiłam że najważniejsze jest dziecko.

Jak jest się wkurzonym to takie wyżalenie pomaga 🙂

• Mamusia
Komsi ja miałam podobny problem jak chodzilam na nfz do gin byam swieżo po szpitalu dosgtałam takiego cisnienia w pacy ze zemdlałam poleżałam 6 dni wypisali chorobowe na 2 tyg i puzniej kontrol u swojej gin i oczywiscie zwolnienie.ALE to nie było takie proste gin mnie zbadała i oznajmiła ze ciaża to nie choroba ja jej tłumacze to pracuje fizycznie a przy ciśnieniu to strach(dodam ze nadcisnienie u matki powoduje niedotlenienie u dziecka)i nie dała su... stara oczywiście. Nic sie nie zastanawiałam tylko obdzwoniłam wszystkich gin w okolicy i przyjela mnie kobitka na dzien dobry zmierzyła cisnienie a tu 170\110 😲 była w szoku ze lekarz nie dał mi chorobowego ja zaczełam opowiadać i ryczec jak dziecko , bo człowiek chce jak najlepiej dla swojej dzidzi a jakie ona ma prawo decydowac zamnie pracuje place skladki to mi sie nal;ezy!!!!!ACHCH SZKODA GADAC Z TYMI LEKARZAMI. JA chodze teraz prywatnie i chorobowe czeka na mnie u lekarza hihihi