Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
juhuuu udalo sie, no wiec kolezanka ma to nad przewijakiem i jak zaczela malego przebierac wlaczyla ten grzejniczek, milusie ciepelko wprost na malego ze sciany poszlo 😉 od urodzin a urodzil sie rok temu w czerwcu nie byl przeziebiony, latem moze az tak nie ale potem moze byc przydatne 😉 ja juz lookam na aukacji na ebay zaraz wciagne za male pieniazki go 😉

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
U nas na ostatnich zajęciach ze SR położna kąpała 3 tygodniowe dziecko i właśnie włączyła sobie taki grzejnik. Wyglądał jak głośnik radiowy taka kostka grzejąca (wysokość ok. 30cm) i nie powiem bo bardzo szybko się nagrzewało w sali...

• Mamusia
Wiec tak: albo mam problem z oczami albo tego numeru nie podalas Anulka:P
CO do zamykania oczu to nie powinno sie zamykac nawet na chwilke, mi mowila to polozna ale w jednym parciu sie zapomnialam i zamknelam. No i wygladalam hehe smiesznie, cale bialko bylo czerwone 😉

• Mamusia
W mojej szkole rodzenia mowili tak
"W czasie parcia oczy powinny być zamknięte, a głowa przygięta do klatki piersiowej. Oczy powinny zamknięte ponieważ między innymi minimalizujemy w ten sposób pękanie naczynek oraz odklejanie się siatkówki oka."

• Mamusia
witajcie brzuchatki 😉

dzisiaj wieczorem mój mężuś wraca 😉 nareszcie bede mogła się normalnie przytulić do mojego męża 😉 bo w szpitalu to wiadomo siedzi się tylko przy łóżku i gada o dupie marynie :P hehe

u mnie w Zabrzu dzisiaj śliczna pogoda może jutro na obiad bedziemy robić grilla 😉 mniam mam smaczka na schabowe z grilla 🙂 hehe w zasadzie już ok grudnia miałam na nie smaka ale to szczegół 😎

buźka i miłego dnia życze ;* brzuchatki moje 😉

• Mamusia
tak byla mowa o tym. W momencie kiedy głowka już wychodzi, to trzeba się powstrzymac od parcia aby uniknac popekania krocza ( w ktorym momencie nie przec to juz podczac porodu powie połozna) aby powstrzymac sie od potrzeby parcia trzeba szybko oddychac hmm nie wiem jak mam opisac ten sposob oddechu 😉
W każdym badz razie podczas parcia glowa przycisnieta do klatki piersiowej aby podczas wysilku nie uaktywnic tarczycy i oczy zamkniete aby naczynka nie popekały.

• Mamusia
Oj ja tez caly czas z pozytywnym nastawieniem, ale coraz czesciej dopada mnie lek i przerazenie zebym tylko dala rade...
Marcowe mamusie juz prawie wszystkie rozpakowane, zaraz czas na kwietniowe, no i przyjdzie czas na Nas, uff malymi krokami zbliza sie meta 😉

• Mamusia
Dziewczyny, dajcie spokój z tym zamykaniem czy niezamykaniem oczu, przecież i tak w trakcie porodu nie będziemy o tym myśleć 😁

No dobra, ja się zbieram pomału na spacerek. Najpierw z psem, później do dziadka do szpitala, później ze szpitala do domu mojej cioci. A później mąż po mnie przyjedzie 🙂 pogoda średnia, niewiele słońca, ale cieplutko jest przynajmniej 🙂 wygrzebałam z szafy stary sweterek. Boże, ale ja się gruba zrobiłam! 🤪

jeszcze psu muszę kłaki na dupsku poobcinać, bo jej się zrobiły takie dwa pompony, które ciągnie za sobą.

Miłego dnia, czerwcóweczki! 🙂