Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

Angela to ciasto na pierogi to tzw. ciasto parzone.
Najlepsze na pierogi. Moja babcia też takie robi i w Polskim Jadle można takie kupić za
straszne pieniądze.
Kurcze narobiłyście mi ochoty na pierogi. Nigdy sama nie robiłam, ale mam jakąś książkę kucharską
z przepisem na ruskie właśnie na cieście parzonym więc może się skusze.
Ale chyba w weekend bo dzisiaj dziadek przyjeżdża i jedziemy po wózek 🙂

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ech, dziewczyny, jaką ja mam ochotę na pierogi, a tu nie wolno, bo cukier skacze po białej mące 😞
Chyba naprodukuję do zamrożenia, żeby się opchać zaraz po porodzie 😉 Ja uwielbiam właściwie każde, może te na słodko odrobinę mniej.
Próbowałyście może robić pierogi z mąki żytniej albo jakiejś innej razowej? Jak mnie mocno przyciśnie, to chyba poeksperymentuję.

• Mamusia
Ann, o opuszczany bok i wyjmowane szczebelki w jednym to już musisz też w sklepie dowiedzieć się. Ja takich nie widziałam, tylko do wyboru była jedna albo druga funkcja, może gdzieś można dostać.
A jeżeli chodzi o wiek dziecka, do jakiego może spać w mniejszym czy większym łóżeczku to nie jestem pewna, a nie chcę wprowadzać w błąd. Oczywiście, jak jest mniej miejsca, to lepiej kupić te mniejsze, najwyżej szybciej będzie czekać Was wymiana łóżeczka.

• Mamusia
My się właśnie zastanawiamy nad łóżeczkiem wielofunkcyjnym 140x70. Można je później poprzerabiać na tapczanik.A po co wydawać dwa razy pieniądze na łóżko skoro może być 2w1 🙂 szuflada i przewijak też jest w zestawie, ale faktycznie szczebelków się nie obniża.
http://www.vento-meble.pl/pl/index.php?parent=10&dzial=katalog&click=3

• Mamusia
Anulka jestes wielka 🙂
Okazalo sie to bardzo proste tylko ze ja (jak pisalam) jestem niecierpliwa i jak mam sama dochodzic to ....
Slicznie dziekuje jeszcze raz 😘 😘 😘

Co do lozeczka ja tez mam 120/60 kolor jakis chyba jak mahon, dwa szczebelki wyjmowane.
Z Kamiska nie pamietam wymiarow lozeczka ale mialam taki bardzo gruby materaz (z alg morskich) i pamietam ze jak skonczyla dwa latka to wyjelismy sam materac i na nim jeszcze z rok spala 🙂

• Mamusia
Agulka, czy jest gdzie mieszkasz albo w jakimś sąsiednim mieście sklep Smyk? Bo ja tam widziałam bodziaki z takimi napisami po angielsku i śpioszki z napisami po polsku. Sama mam 1 bodziak mamusiowy, a mój tata przywiózł bluzeczke z napisem Bobas Taty - tylko że z delegacji z Kielc. Warto też popatrzeć po sklepach lub w necie zamówić. Chyba Sylwia w swojej ofercie na allegro ma z różnymi napisami - musiałabyś luknąć albo zapytać się jej.

• Mamusia
Komsi, niezły sprzęcik taka komódka 2 w 1, ale też osobno wolałbym komódkę z przewijakiem i osobno wanienkę ze stojakiem lub bez. Patrzyłam ile kosztuje w sklepach taki stojak pod wanienkę. Wanienki kosztują od 20-50 zł a taki stojak ok. 100 zł lub ponad - zwariowali, już wolałam nie patrzyć ile kosztuje wanienka z nim w komplecie. Jeszcze popatrzę po innych sklepach albo na allegro, może uda się o wiele taniej dostać taki stojak, a jak nie to sama wanienka na taborety lub stół albo na podłogę i będziemy kąpać córcie.

• Mamusia
Komsi powiem Ci ze troszke nie praktycznie ta komode wymyslili...bo jak malego wykapiesz to musisz dopiero zamknac. A moze ta wanienka jest wyjmowana?
Komódka jest sliczna i jak piszesz mozna cusik dokupic do pokoju...
Ja moja Kamiske kapalam w pokoju (wanienke trza bylo przeniesc) a przebieralam poprostu na lozku jakos przewijakow nie bylo...

• Mamusia
Laaf, masz rację - czy Ty przy Kamili czy nasze mamy, babcie nie miały takich przewijaków i jakoś sobie radziły. Na kanapę ręczniczek suchy lub kocyk i możemy wytrzeć po kapieli lub przewinąć dzieciaczka. Kolejna kwestia do zastanowienia jaki kupić przewijak:
1) http://www.prima-baby.com/index3.php?page=offer&product=47
czy taki
2) http://www.prima-baby.com/index3.php?page=offer&product=46 .