Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No właśnie, wszystkiego najlepszego, kolejna ciotka sklerotyczka się poprawia 🙂

Magda, piszesz o kwiatach z krepiny. Kiedyś moja babcia uczyła mnie robić takie cudeńka, mam jeszcze cały bukiet róż jej wykonania (zmarła już prawie 20 lat temu) i nawet o mało nie miałam jednej z tych róż wpiętej we włosy na ślubie. Babcia wyczyniała cuda z tej krepiny i gładkiej bibułki - róże, irysy i wiele jeszcze innych kwiatów, sama sobie ją farbowała żeby mieć taki kolor jaki chciała. Ja już niewiele z tego pamiętam, ale na chrzest Stasia zaszalałam i zrobiłam trochę białych róż z krepiny do ozdobienia koszyków z cukierkami które rozdawaliśmy po mszy. Wydaje mi się jednak, że kiedyś była inna krepina, jakaś taka bardziej mięsista.

• Mamusia
A Marysia śpi i śpi od 2 godzin 🙂 ja mogłam na spokojnie ugotować obiad (pewnie tylko dla siebie bo foch nie będzie jadł, ale w nosie to mam) i wreszcie odpocząć... zaraz sobie kawusie zrobie 🙂 dla Marysi mam przygotowane to mięsko z owocami jak się tylko obudzi spróbuj jej podać 🙂

• Mamusia
agulka83 napisał(a):
A Marysia śpi i śpi od 2 godzin 🙂 ja mogłam na spokojnie ugotować obiad (pewnie tylko dla siebie bo foch nie będzie jadł, ale w nosie to mam) i wreszcie odpocząć... zaraz sobie kawusie zrobie 🙂 dla Marysi mam przygotowane to mięsko z owocami jak się tylko obudzi spróbuj jej podać 🙂

znów foch? 😮 🤢

• Mamusia
hej

wszystkiego naj dla Agniesi niech rośnie zdrowo !!!

Ja dzisiaj zła bo teściowa mnie wkurwiła a mianowicie się obraziła na mnie aż się poryczała i to o co?
rozmawiałyśmy że kończą się ziemniaki to ja że trzeba zacząć jeść kasze i ryż (ona je tylko ziemniaki) i że jej pokolenie na kartoflach wychowane i jej znajomi też to powiedziąłm że jakiś dziwnych ma tych znajomych bo moi rodzice to samo pokolenie a kasze i ryż jedli i że jak sama je tylko ziemniaki to niech nie mówi że wszyscy tak jedzą bo każdy ma swoje smaki i je to co lubi więc jak przyjdzie murasz i dam mu np kasze z gulaszem to się nie otruje i jet wielce obrażona jakby kur... miała o co i mija mnie szerokim łukiem a ja ją bo nie mam jej za co przepraszać a kartofli jej kupie żeby jej nie brakło wrr

boże jak ja się nie mogę doczekać kiedy się wyprowadze

• Mamusia
Kwasiek i tak miał długą przerwe... 😉 póki go nie ma to mi wszystko lata gorzej jak będziemy siedzieć razem na kanapie bez słowa, ale sę zobaczy.

Sylwia nie wiem dlaczego ale moja teściowa też tylko ziemniaki i ziemniaki. Kiedyś teść gotował obiad i zaproponowałam zamiennik ziemniaków, ależ było wrzasku bo ziemniaczków nie ma. Wszyscy mogą jeść co innego, ale ona musi mieć ziemniaki i kropka. Dlatego też między innymi gotujemy sobie sami i nikt do nikogo nie ma pretensji 🙂

• Mamusia
agulka no właśnie z nią jest tak samo inni zjedzą jak wcześniej ugotowałam i nic nie mówią (teraz nie gotuje bo nie będę jej się wtrącać jeszcze 1,5 roku jakoś wytrzymam) a ona zawsze ma problem i musi się na tłumaczyć jej się wydaje że wszyscy muszą jeść to co ona lubi np buraczki czerwone nie przepadam ale dla świętego spokoju zjem bo ona chodzi i wszystkim wciska na siłe a najbardziej mi się śmiać chciało jak jej dach robili i oczywiśćie były na obiad schabowy kartofle i buraki i jakaż była zdziwiona że żaden buraków nawet nie tknoł

jeszcze jedna rzecz mnie boli i jak mnie wkurzy to jej wygarne a chodzi o to że jak jej synuś miał przyjechać i zadzwoniła moja ciotka czy może córkę podrzucić chodzi do 2 klasy i powiedziałam że ok nie ma sprawy to ta takiego focha walnęła i tak to okazywała że nawet dziecko się skapnęło i Kinga zapytała czego Tereska z nią nie gada i stwierdziła że chyba nie jest zadowolona że przyjechała i tak mnie to wkurwiło że szok bo tak to niby możemy sobie zapraszać kogo chcemy a jak już ktoś przyjdzie to fochy a wtedy to dobrze że Kinga przyjechała to się z Igą bawiła to jej zrobiłam sałatki na przyjazd synusia a tak to bym nie miałą kiedy ale następnym razem już taka głupia nie będę niech sobie sama robi

ech sorki rozpisałam się ale tak mnie to strasznie zdenerwowało że szok i jeszcze sceny z płaczem odstawia a cóż ja jej takiego zrobiłam

• Mamusia
Moja mama też jest ziemniaczana. Tzn. zje i kaszę, i ryż, i makaron, ale ziemniaki są dla niej na pierwszym miejscu 😉
A mi to w sumie obojętne. Za makaronem nie przepadam, ale raz na jakiś czas mogę zjeść. Z serkiem białym i skwareczkami - mniam! 🙂 🙂
ostatnio za mną chodzi potrawka z kurczaka, mimo, że jakoś nieszczególnie za nią przepadam... 🤨

• Mamusia
kwasiek najbezpieczniejszy krój jest tej 2 szaro-czarnej( wszystko mozna pod nia ukryc) ta pierwsza jest ładna ale do niej trzeba mieć biust. Mi sie podoba ta 3 ( Ania Mucha miała ja w 2 odcinku Prosto w serce) ale do niej trzeba mieć płaski brzuszek bo wszystkie mankamenty widać. Ta ostatnia fajnie by wyglądała z paskiem takim jak sa teraz modne.

• Mamusia
Hej,

Kwasiek mi się podoba pierwszy fason kolor numer 3.
Adaś ładnie w nocy spała. W dzień od 9:40 do 13:40 no masakra 😮 😮 🤪 🤪 ale dzięki temu mogłam wszystko zrobić w domu.
Obiadek już zjedzony. Był kurczak w cynamonie i czili, kuskus, brukselka i ananas. Mąż poszedł na anglik, Kuba na podwórku a ja z Adasiem siedzimy sobie na necie. Adaś coraz szybciej porusza się po pokojach, fajnie mu to wychodzi.

• Mamusia
Ja tez wolę takie do kolan a ostatnio nawet nad kolano. Wczesniej miałm takie poniżej kolana ale Marek stwierdził ze w takich chodzą stare baby a młode dziewczyny powinny pokazywać nogi póki mogą i wtedy kupił mi 2 skienki takie 10 cm nad kolano - pisałam wam kiedyś o tym 🙂

I którą w końcu wybrałaś.?

• Mamusia
a ja już po pracy :P dzisiaj stękam z bólu bo ranoobudziłam się z przykurczem kartku i jak siostra go wymasowała tak mnie jeszcze bardziej boli 😞 wogóle nie moge ruszyć głowy... 🤢 a przy Zuzce to masakra 😮 😮

Kwasiek mi się wszystkie podobają 😁 ty masz figurke do takich sukienek więc w każdej bedzie ci ładnie u mnie to by wszystkie fałki było widać :P hehe

• Mamusia
Dzięki wielkie 🙂 🙂 jeszcze się nie zdecydowałam. Ale wezmę albo 1 albo 3 😉 Albo 1 i 3 😁 zależy od męża, czy mi pozwoli obie wziąć 😉

Aga dziś ma dzień wypadków. Najpierw czołem znalazła kant biurka, później sobie drzwiami po paluszkach przejechała. Jakoś dziś nie ma szczęścia...

• Mamusia
Mnie sie podobaja te capucino 😉 super 😉 ale Kwasie ma figurke i super bedzie w kazdej wygladac, ja bym wybrała pewnie czern z szarym, ale cos innego 😉 Kubus spi a ode mnie kolezanka poszła do domu 😉 jutro na kawe ur do cioci jedziemy zrana to bede popołudniu i bym tak zjadła skrzydełka z piekarnika najlepiej z pomysłem 😉 a dzis zaczełam brzuszki znowu robuic, figurka juz ok 62 prawie kg ale brzuszek troche wystaje;(