Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No fajna komoda z bajerami, ja mam wanienke juz kupiona, u mnie była większa za 28 zł 😉
Ciuszki już zawieszone na lince i sie szusza a pozniej poprasuje 😉 a wtedy poukładam, zawsze jakaą frajda jest he he.
Ja przewijaka nie kupuje, no może ze dostane to bede miała ale wolę nie kupowac, moge na łózku przebierac małego smyka 😉

[URL=http://www.naobcasach.pl]

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
nad przewijakiem jeszcze nie zastanwialam sie...wiem ze nad lozeczkiem chce poleczke na kosmetyki i podreczne rzeczy, komody miec nie bede bo nie mam miejsca. Mlody ma swoja szafke i to musi wystarczyc. Dziewczyny ale przewijaki mozecie dac na lozeczka. Tak do pol roku maluszki nie beda zajmowac duzo miejsca i to wydaje sie rozsadne.

• Mamusia
nad przewijakiem jeszcze nie zastanwialam sie...wiem ze nad lozeczkiem chce poleczke na kosmetyki i podreczne rzeczy, komody miec nie bede bo nie mam miejsca. Mlody ma swoja szafke i to musi wystarczyc. Dziewczyny ale przewijaki mozecie dac na lozeczka. Tak do pol roku maluszki nie beda zajmowac duzo miejsca i to wydaje sie rozsadne.

• Mamusia
My zakupilismy przewijak z pierwszego linka. Jest to sztywny przewijak i idealnie pasuje nad lozeczko, pod spodem przewijaka montuje sie takie malutkie ograniczniki pod wymiar lozeczka i przewijak caly czas jest na swoim miejscu, czyli nie ma obaw ze nie bedzie stabilny przy przewijaniu dzidzi.
Natomiast przewijak z drugiego linka jest przewijakiem miekkim i takie o to przewijaki sa przystosowane wlasnie do komody na ktorej bedzie sie przewijac dziecko, te przewijaki nie sa usztywniane i nie ma mozliwosci zamontowania ich nad lozeczkiem.
Tak tlumaczyla nam pani w sklepie 🙂

• Mamusia
dzieki Komsi 🙂

a np jakby wyciagnac wanienke i postawic na pralce? Zalezy czy masz pralke w lazience i jakich wymiarow? Albo wlozyc wanienke do duzej wanny tylko ze wtedy plecki (oczywiscie Twoje)beda bolaly, albo dokupic sam stojak do wannienki, albo poprostu jakis stolek szerszy pod wanienke tylko tak zeby sie nie gibla 🙂

• Mamusia
no wlasnie mozeby sam stojak albo na krezslach ja ustawic, hmmm pralke niestey mam w piwnicy, pomieszczenie na pralki jest w lazience nawet tego tam odplywu extra czy co tam potrzebne nima.
albo popatrze na ebay, jak wyszarpie za grosze komode to wtedy dokupie wanienke ze stojakiem a to pchne w diably, co mnie podkusilo... wyobrazni nie mialam na poczatku ciazy teraz juz jakos troche lepiej.

• Mamusia
laaf śliczny brzusio 🙂

ja się zdecyduje na przewijak ten pierwszy sztywny... jakoś bardziej mnie przekonuje... co do łóżeczka to u mnie jest jedna tylko funkcja wyciągane szczebelki :P żadnych innych bajerów nie ma i 40 lat temu tez nie było :P a laaf pisałaś że twoja Kamila miała materac z alg morskich my z siostrą też takie miałyśmy specjalnie zamawiane były :P tata musiał gdzieś daleko po nie jechać specjalnie 😜 (takie czasy) 😜

u mnie dzisiaj szaro i buro... nie mam na nic ochotki 🤢

• Mamusia
e Komsi nie wyrzucaj sobie, rozwiazanie napewno znajdziesz 🙂 na pierwszy rzut oka tez bym sie zachwycila, dwa w jednym takie praktyczne i takie tam. Raz zalicytowalam sama gondole bo nie zauwazylam ze jest bez wozka 😁
A tak to ja czesto mam bezmozgowie. Wyobraz sobie ze jak kupilam odrazacz do zamka w aucie to go wozilam w schowku w srodku!!! Dasz wiare? Dopieor moj m. mi uswiadomil ze to glupota bo jak sobie odmrozic zamek jak odrazacz w srodku 😉
ech, czasami wale taki buraki ze sama boki zrywam 😜

• Mamusia
to dodam jeszcze cosik na wesolo 😉

Jak kupilismy nowy samochod to moj m. powiedzial ze jest dla mnie a on bedzie jezdzil starym. No i se wsiadam paniusia i jade do pracy. Poniewaz konczylam prace o 17.30 a byla to pozna jesien to juz bylo ciemno. Wsiadam Ci ja i jadac jakos przelaczylam na swiatla długie. Kombinuje, szukam gdzie sie je wylacza itp. i dupa nie znalazlam. I powstala mysl blondynki: e tam jakos dojade, nikomu to chyba nie bedzie przeszkadzalo 😜 Oczywiscie nie zdazylam przejechac 30m jak mi z naprzeciwka po oczach daja 😁 😁 😁 Dopiero wtedy zadzwonilam do m. jak je sie wylacza 😜 se wymyslilam pol miasta na dlugich, echh 😁 😁 😁

• Mamusia
Ja też mam błyskotliwy umysł w obecnym stanie 😉
Ostatnio tankowałam benzynę. U nas w samochodzie jest tak, że bak otwiera się taką dźwignią. No i otworzyłam, ale nie bak tylko przednią klapę. Tyle że tę klapę trzeba jeszcze całkiem otworzyć, wciskając taką wajchę, żeby potem móc ją z powrotem zamknąć, a tego już nie byłam w stanie zrobić, bo nie mogłam znaleźć tej wajchy 😉 Najpierw wykombinowałam, że jakoś dojadę do domu na półotwartej i zawołam na pomoc męża. Ale ponieważ samochód piszczy jak mu się uruchomi silnik przy czymś otwartym, poprosiłam jednak o pomoc przygodnego faceta.
Wiadomo, ciężarnej kobiecie się nie odmawia, więc po otwarciu zapytał natychmiast, z czym jest problem i co ma zrobić, jak już otworzył. Wyobraźcie sobie jego minę, jak mu powiedziałam, że ma tylko zamknąć tę klapę 😁

• Mamusia
Ann tez niezle. Laaf terrorystka na drogach;]
Ja jakis czas temu kupilam sobie szampon, ktory juz kiedys mialam, i wyobrazcie sobie zawsze przezd praca okolo 5.15rano ladowalam pod prysznicem mylam glowe i lecialam do pracy, wszystko na szybkiego. dopiero odkad jestem na urlopie wyluzowana wskoczylam pod prysznic, biore szampon do reki wale na lep i sie zastanawiam czemu sie nie pieni. Zdolna Marti myla glowe okolo 2tygodni odzywka...zdziwiona ze sie wlosy dziwnie ukladja albo szybko przetluszczaja, no bo naturalnie nakladalam odzywke na koniec....

• Mamusia
Ann napisał(a):
Ja też mam błyskotliwy umysł w obecnym stanie 😉
Ostatnio tankowałam benzynę. U nas w samochodzie jest tak, że bak otwiera się taką dźwignią. No i otworzyłam, ale nie bak tylko przednią klapę. Tyle że tę klapę trzeba jeszcze całkiem otworzyć, wciskając taką wajchę, żeby potem móc ją z powrotem zamknąć, a tego już nie byłam w stanie zrobić, bo nie mogłam znaleźć tej wajchy 😉 Najpierw wykombinowałam, że jakoś dojadę do domu na półotwartej i zawołam na pomoc męża. Ale ponieważ samochód piszczy jak mu się uruchomi silnik przy czymś otwartym, poprosiłam jednak o pomoc przygodnego faceta.
Wiadomo, ciężarnej kobiecie się nie odmawia, więc po otwarciu zapytał natychmiast, z czym jest problem i co ma zrobić, jak już otworzył. Wyobraźcie sobie jego minę, jak mu powiedziałam, że ma tylko zamknąć tę klapę 😁

hahahha Ann oczywiscie oklask za ten numer 🙂

No to i ja apropo tankowania:
Wsiadlam do auta mojego m. i jade na stacje chcac zatankowac gaz ale mysle sobie ze przy okazji zatankuje tez benzyne. Czekam na pana od gazu i szukam wajhy od baku i oczywiscie otwieram bagaznik, klape od silnika ale baku ni huhu...Pan sie pyta czy cos jeszcze tankujemy ja mu ze bardzo chetnie ale nie wiem gdzie jest wajha...a on podchodzi do baku i lekko naciska na ta klapeczke i jakiez bylo moje (i jego ) zdumienie ze nie mialam szarego pojecia ze w tym aucie nie ma wajhy 😁 😁 😁 a zaznacze ze wczesniej nim jezdzilam, to tez niezle wymozdzenie 😁 😁 😁

• Mamusia
Komsi napisał(a):
Ann tez niezle. Laaf terrorystka na drogach;]
Ja jakis czas temu kupilam sobie szampon, ktory juz kiedys mialam, i wyobrazcie sobie zawsze przezd praca okolo 5.15rano ladowalam pod prysznicem mylam glowe i lecialam do pracy, wszystko na szybkiego. dopiero odkad jestem na urlopie wyluzowana wskoczylam pod prysznic, biore szampon do reki wale na lep i sie zastanawiam czemu sie nie pieni. Zdolna Marti myla glowe okolo 2tygodni odzywka...zdziwiona ze sie wlosy dziwnie ukladja albo szybko przetluszczaja, no bo naturalnie nakladalam odzywke na koniec....

buachchchchhchhchchhcha Komsi górą, ale jaja dalas rade kobieto 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
zapomniałam wam napisać że Kwasiek dzisiaj nie wychodzi chcą ją jeszcze przetrzymać może do jutra jak bedzie reagować na leki doustne... bo miała kroplówke wcześniej...

aaa ja się wzięłam wkońcu za tą moją maturke ustną z polaka i mam problem nad jedną lekturą... O_o frustrujące to jest... ehh