Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć dziewczynki 🙂

Ano Wajeczka nie dałam rady i poszlam do pracki 🙂

Agulka wlasnie tak nam sie wydalo ze nie powinno byc problemu ale wiesz zawsze pierwszy raz troszke przeraza:P

Koniecznka puchniecie niestety jest jak najbardziej mozliwe. W mojej pierwszej ciazy bardzo puchłam. Wogole nie moglam nosic bizuterii, teraz na razie odpukac nie puchne. Pamietam ze lekarz mi mowil zebym mniej wody pila...

• Mamusia
Koniecznka83 też mi puchną nogi... jeśli masz możliwość w ciągu dnia wyłoż je wyżej np. na poduchach tak żeby krew spłynęła, to pomaga 🙂

Anulka i jak po wizycie??
Zuzuiak jak się czujesz po weselichu?? 🙂

Właśnie dostałam pierwszy raz porządnego kopniaka 🙂 a tak długo majeczka się nie odzywała:P

• Mamusia
No i po wizycie, jak zwykle wszystko w porządku 🙂 na usg gin dzisiaj miał sprawidzić tylko tętno maleństwa, ale na moją prośbę próbował ustalić też płeć i zgadnijcie...?

Znowu nic nie dowiedziałam się 😞 Tym razem tożsamość zasłaniały podkulone nóżki.

Małe jest ułożone w pionie, miednicą w dół i "siedzi" mi na pęcherzu, a dokładniej może nóżkami kopać w niego-dlatego ostatno tak często biegam do wc.
Najważniejsze, że maleństwo zdrowo rozwija się.

Dostałam skierowanie na morfologię, mocz i test obciążenia glukozą (50g).

A w środę idę na pierwsze zajęcia do szkoły rodzenia-będzie spotkanie z psychterapeutą...ciekawe co tam będzie nam wykładać?

Co do puchnięcia rąk czy nóg-na szczęście nie mam takiego problemu. A odkąd jestem w ciąży nie mam bólów głowy.

• Mamusia
Anulka, powiem tak: w konia Cie robi ta Twoja kruszynka:P Moja koleżanka o plci dowiedziala sie dopiero w 35 tc bo wczesniej kilkakrotnie malenstwo wlasnie kombinowalo:laugh: Grut ze jest zdrowiutkie i wszystko z nim w porzadku 🙂 No to mi male tez uciska na pecherz to ciekawe czy mi sie pokaze 🙃
Boli glowy tez nie mam wogole odkad jestem w ciazy...
Agulka no wiodzisz moze ta twoja malenka po prostu jest leniuszkiem 😉
Mimo wszystko martwie sie zuziakiem, nawet na chwilke nie moze zagladnac, a miala duzo odpoczywac mowil jej lekarz mam nadziejue ze sie nie przeforsowala...

• Mamusia
Hej kochaniutkie 🙂 Dawno mnie nie było... Nie miałam dostępu do neta 😞 Kurcze chyba nie nadrobie tych stron... 🤔
Mi jak narazie ręce nie puchną, a nogi tylko troszke. Ale za to bóle głowy od czaasu do czasu mnie dopadają i są uciążliwe 😞
Anulka ja Ci powiem że laaf ma racje 😉 twoje maleństwo się z Tobą bawi w kuku 😉 :P hehe, ale napewno następnym razem odpuści 😉
W piątek byłam u lekarki i tylko sie wkurzyłam 🥴 Chciałam żeby mi wystawiła juz L4 bo już mi coraz ciężej się robi no a niestety nie mam pracy tylko siedzącej bo czasem mam troche roboty... Wyobraźcie sobie że ona nie chciała mi wystawić tego L4.. Znaczy powiedziała że jak by nie miał wskazań do tego to napewno by mi nie dała, ale że mam nisko łożysko przodujące to mi wystawiła na miesiąc i powiedziała że nie gwarantuje że mi wystawi w przyszłym miesiącu bo zależy od mojej sytuacji... Ale mnie zdenerwowała... Nawwt szef mi mówi żebym juz poszła na L4 a ona z łaską... I tak do końca m-ca musze byc w pracy bo mam juz grafik ustalony i nie ma kto przyjsc za mnie... Ale teraz nie wiem czy mi wystawi w przyszłym m-cu...bo jak nie to moge zapomnieć o odpoczywaniu bo nie bede miała ciągłości... Nie wiem co mam jej powiedzieć...Gdyby wiedziała co ja mam tam do roboty to może by zmieniła zdanie... 😠 ehh... Szkoda gadać. Też dostałam skierowanie na test obciążenia glukozą.
A jak tam po Walentynkach? My wczoraj z mężulkiem bylismy w Silesi City i chcielismy isc do kina ale niestety...wolnych miejsc brak..a jak już były to pierwsze rzędy 🤨 a chcieliśmy iść właśnie na RANDKE W CIEMNO 😉 No ale przynajmniej troszke my pochodzili i pojedli:P a kino odwiedzimy może za tydzień 😉
A moje dziecko coś ostatnio jest leniwe, mało sie rusza.
A Zuziek pewnie odsypia weselicho i wspomina więc zapewne nie ma czasu teraz 😉
Buziole 🙂

• Mamusia
Marcyś, powiedz swojej gince jak wygląda Twoja praca, może wtedy będzie co m-c wystawiać L4, a jak nie to idź do internisty lub innego ginekologa - może oni nie będą robić problemu.

Mój gin bez problemu dzisiaj wystwił mi drugie L4 na kolejny miesiąc.

• Mamusia
Marcys ale trafiłas na ginke, nie zazdroszcze.Na nastepnej wizycie powiedz jej ze odczuwasz bolesne skurcze, ze macica sie "stawia" i dzieje sie tak kilka razy na godzine.A jak masz lozysko przodujace to powiedz ze mialas plamienie.

Zuziekwracaj do nas i opowiedz!!!!

Anulka faktycznie dziecko ma charakterek.Moja kuzynka do konca ciazy nie wiedziala co bedzie miala, bo mala za kazdym razem sie chowala.
A moje dziecko to takie wyuzdane od razu siada dupcia na glowicy i pokazuje co tam ma 🙂

laaf ja Ciebie podziwiam, ja gotowalam obiad dzisiaj i myslalam, ze padne.

Na razie nic mi nie puchnie 🙂

• Mamusia
Hej 🙂

u nas walentynki przebiegły jak każdy inny dzień 😉 no, może mąż mnie ciut bardziej wyprzytulał 🙃

póki co nic mi nie puchnie, poza brzuchem 😁 fakt, obrączkę trochę trudniej mi zdjąć, ale różnica jest minimalna 🙂 właśnie mnie młode kopie 🙃 znęca się nad matką :P i dobrze, przynajmniej wiem, że w pełni sił jest 🙂

laaf, ja też się o Zuziaka martwię. Mam nadzieję, że wkrótce nas odwiedzi i z typowym dla niej optymizmem opowie nam szczegóły ślubu i wesela 🙂 noc poślubną może sobie darować 😉

Waja Twoje to tak jak moje - też pokazuje za każdym razem co ma między nóżkami.

A Zuziak jeśli nie odsypia to cieszy sie mężem. Z tego co pamiętam to ona miała mieć teraz ferie zimowe więc może gdzieś pojechali odpocząc po tych wszystkich zwariowanych przygoowaniach i nie ma dostępu do neta...

Albo bawi się nadal!!!
A co niech korzysta póki może...

• Mamusia
Marcyś, spoko, ja mam też ginke popieprzona, jak raz poprosilam ja o zwolnienie bo mnie kregoslup bolal to jakas niechetna byla...a jak uslyszala ze musi dwa zwolnienia wypisac (ja pracuje na etacie i prowadze dzialalnosc) to wogole byla wciekla 😮 jakas popieprzona, dlatego teraz jak cos to bede prosic wylacznie mojego lekarza pierwszego kontaktu. Jesli rzeczywiscie bedziesz miala jakies trudnosci to uderzaj do innego i zupelnie sie nie martw...i sciemniaj dziewczyno na maxa 😉

Anulka a na jakiej podstawie lekarz zmienil ci termin bo jesli nie mierzyl malenstewa...?

Waja dobre z tym wyuzdaniem:laugh: usmialam sie:laugh: oby moje tez mialo takie ciagoty:P Co do pracy ja mam kochanie siedzaca prace co jakis czas polaze troszke jak mnie plecki pobolewaja ale ja juz tak mam, tesknie za nia i za moimi klientami...wczoraj zasiadlam u szefowej godzine siedzialysmy i plotkowalysmy zaczelam ziewac to mnie do domu pogonila 😉 NIe martwie sie bo jak tylko bym gorzej sie poczula czy zmeczona byla moge uciekac do domku 🙂

A jeszcze a propo moje ucha, znow pobolewa tak jak poprzednio ale dziwne to jest bo najpierw ono strasznie mnie swedzi ja drapiac sie podrazniam je i wtedy boli...jutro mam laryngologa to ja podpytam...

Kwasiek co tam nie bedziemy oszczedzac Zuziaka 😉 w koncu gadzety na te noc poslubna dostala nie?:laugh:

A tak wogole moje kochaniutkie witam we wtorkowy poranek 🙂 Dzisiaj jakos mi sie z samego ranca wstalo 🙂

• Mamusia
dziewczynki tutaj mam ciekawy artykul http://ciazaporod.pl/porod_bol_porodowy_artykul,2204,0.html
Od 1.03 zaczynam szkole rodzenia to sie dopytam szczegolow moze we wrocku cos sie uda...

Waja a moze Ty wiesz jak we Wrocku ze znieczuleniami?

• Mamusia
Laaf, zaczęło się od tego, że zapytałam czemu mi wpisał do karty ciąży na poprzedniej wizycie 20 tc a nie 21 ( do tej pory wszystko zgadzało się), powiedział że tak wyszło z usg końcówka 20, zresztą mogą się te tygodnie minimalnie wahać. Stąd zmiana na 5.06. Sprawdził wpisy i daty od początku ciąży i porównał z takim tekturowym kółkiem, na którym jest kalendarz i można przyrównać termin ciąży z datą ostatniej miesiączki. Po wczorajszej wizycie wpisał mi w karcie ciąży 24/25 tc.
Mam nadzieję, że następna wizyta będzie bardziej szczegółowa.

Ogólnie w 7 tc miałam sprawdzenie i potwierdzenie ciąży, w 12 tc szczegółowe badanie usg i skierowanie na bad., 16 tc sprawdzanie tętna na usg, 20 tc (wg mnie 21) badanie usg szczególowe, 24/25 tc sprawdzanie tętna na usg i skierowanie na badania. Sprawdzanie płci na życzenie pacjentki, bo zdarza się, że niektóre nie chcą znać.

Mam zaufanie do mojego lekarza, uważam że wie co robi. A te kilka dni w tą czy w tą nie robi różnicy i tak jak już pisałam maleństwo wybierze swoją datę urodzinek 🙂

• Mamusia
masz razcje Anulka na to nigdy nie mamy wpływu, bylam tylko ciekawa skad ta zmiana jak dzidzia akurat teraz nie byla mierzona 🙂 Czesto zagladam na lutowki teraz i widze jak roznie z tymi terminami, nawet juz marcowka urodzila 🙂

• Mamusia
hehe, mowia ze kolejna ciaza to idzie szybciej. W zwiazku z tym ze moja jest druga ale w takim odstepie czasowym to szybsz urodzenie nie licze...ale mysle ze Ania nam najszybciej wystrzeli bo pomiedezy malutka a Damiankiem jest bodaj 4 latka 🙂 Zakładam ze zadna nie bedzie miala problemow z donoszeniem 🙂

• Mamusia
Hej, ja dziś wczesniej wstałam, bo zjadłam z mężem sniadanie a on jechał coś załatwić, a spać mi się już nie chce, a moja szwagierka urodziła 3 tyg szybciej, a miala na styczen 😉 a mały jest słodki i był w niedziele chrzest na jktórym byłam, jutro ide do dentysty, zęby mi się kruszą i mnie bolą, a pije dodatkowo wapno, a nie lubię akurat do tej dentystki chodzić;/ mały tak kopał wczoraj, że aż się zdziwiłam, nawet mój mąż juz poczuł w końcu 😉:laugh: no ale to dobrze, niech sobie kopie do woli mamusie, ja za tydz mam umówić się na 3d bo lekarz na wakacjach 😉 a 26 ide na glukoze, morfologie i mocz, a 1 marca do lekarza, jak nam ten czas szybko leci nie dziewczyny??? 😉 Jeszcze trochę i bedziemy miały maleństwa w rękach 😉