Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Laaf, Zuziek czekamy na relacje po wizycie i usg 🙂

Na pewno wieczorem napiszę jak było na zajęciach, idę na 17.00 najpierw sama, a potem o 18.00 są następne zajęcia już z tatusiami 🙂

Komsi, byłam w środę dopiero na pierwszych zajęciach - był wykład ogólnie o rozwoju dziecka od narodzin do roczku (ponad 1h). Wykłady wykładami, ale najbardziej nie mogę doczekać się takich konkretnych zajęć tak jak dzisiejsze oddychanie, a w środę i w czwartek mam m.in. o kąpaniu i przewijaniu.
Grafik zajęć zależy od każdej szkoły rodzenia, a takie zjazdy weekendowe pewnie muszą trwać dłużej, żeby nadgonić to co było w tygodniu.
W mojej szkole zajęcia odbywają się od pon. do czwartku od 17.00-20.00, czasami też w piątki. Ogólnie teminy i godz. zajęć,tematyka wykładów w danym tygodniu są ustalane z uczestnikami, tak żeby większości pasowało. U mnie te zajęcia, jak już mniej więcej zorientowałam się, nie zawsze trwają 3 godz., czasami są krótsze.

• Mamusia
Sylwia śliczne body 🙂

Też mam dla naszego maleństwa takie słodkie ciuszki tylko z innymi napisami-przywiózł mi mój tata, jak był w delegacji w Kielcach. To są 2 body z długim rękawkiem w różnych rozmiarach z napisem Mój Znak Zodiaku To Bliźnięta (żeby tylko małe zbytnio nie pośpieszyło się zahaczając o znak Byka 😉 ) i bluzeczka - Bobas Taty.

• Mamusia
dzień dobry czerwcóweczki 😉

no ja już się nie moge doczekać usg 😉 mam o 14:50 :P

czeka mnie dzisiaj małe latanie najpierw do urzędu pracy potem do urzędu stanu cywilnego po akt ślubu potem do urzędu miasta zanieść wniosek o dowód :P i na koniec do NFZ-u wymienić kartę zdrowia... a no i na USG :P hehe

ja chciałam kupić body z napisem "princess daddy" ale też nie wiedziałam czy dziewczynka czy chłopczyk to odpuściłam ale takie śliczne 😉

• Mamusia
Hej 😉
Ja wstałam o 9 potem sobie moje seriale obejrzałam, które w pt wieczorem nie zdążyłam i śniadanko zjadłam, a wczoraj byłam w pizzeri, ale zamówiłam zestaw gyros-kebab z surówkami i frytkami a do domu cheesburgera, może trochę za duzo niezdrowego jedzenia ale raz na jakiś czas nie powinno zaszkodzić. Wczoraj pozatym w prawym boku mnie bolało, któras też to ma???
U mnie słoneczko świeci ale chyba niedługo się schowa;(

• Mamusia
Witam mamuśki 🙂
Dawno mnie nie było u Was, ale już nadrabiam zaległości.

Z mężusiem w sobotę skręcaliśmy meble dla naszego maleństwa 🙂
Kolekcjonując synka garderobę już miejsca brakło w naszych szafach, a tak już ma swoje mebelki, ktore dziadzia i babcia mu kupili 🙂
W czwartek czeka mnie jeszcze ta nieszczęsna glukoza, najbardziej obawiam się że nie dam rady wytrzymac tych 2 godzin bez jedzenia, bo gdy tylko głód mnie złapie to momentalnie tez słabo mi się robi i tak jakoś nie dobrze.

Zmykam ogarnąć domek i ciuszki małemu ułożyć w szafach

Miłego dnia mamuśki 😉

• Mamusia
Angela co do bólu w prawym boku to miewam tak i to bardzo często. Po konsultacji z lekarzem, wyszło na to że synuś tak mnie bombie po prawej nerce i tez zmieniając pozycje uciska na nią i dlatego ten ból.
Więc może i Twoje maleństwo rownież boksuje nerke 😉

• Mamusia
Hej Ciężarówki 🙂

Ja dziś byłam na glukozie ;/
Straszna sprawa, bo trzeba być na czczo a do tego po podaniu glukozy przez godzinę siedzieć nic nie pić, nie łazić...

A co najgorsze, przynajmniej w moim przypadku, robiło mi się tak słabo, że myślałam, że padnę!

Mam nadzieję, że wyniki będą ok 🙂

Dzidzia ruchliwa jak co dzień - słoneczko w stolicy świeci, to aż się gębka mi uśmiecha 🙂

Pozdrawiam ciepło !

• Mamusia
Ja mam glukoze w pt, rano na 7 pojade skoro mam 2 godz tam siedzieć... a potem chce pościele i prześcieradełka dla maluszka kupić albo chociaż zobaczyć jak wyglądają w Bytowie... Przez neta dziś zamówiłam sobie butelki mała i dużą, oraz majtki poporodowe i podpaski po porodzie, osłonki na piersi awent, kocyk z polaru, puder, chusteczki i grzebyk z miękim włosiem, i jescze coś chyba ale nie pamiętam, a juz wiem osłonka na materac 😉 a potem jeszcze 3 książki sobie zamówiłam bo była promocja 😉 ale takie z anatomi człowieka, bikini-polskiego autora i jakąś na temat rozwoju dziecka. Czytałam w gazecie,że od środy ma być już coraz cieplej i wiosna się zbliża 😉))) super wiadomość dla nas, a pozniej ide z mężem na spacerek, jak wróci z teściową z zakupów, bo ja nie chciałąm jechać.

• Mamusia
Czesc Dziewczeta 🙂

OOo zaraz Zuziek ma usg.
Angela to Ty dzisiaj bardzo zakupowo spędziłas dzien.

Ja jakos nie mam sil na nic, boli mnie kregoslup, kuje mnie cos w srodku od soboty po prawej stronie:/I Malutka jakas malo ruchliwa.
Ale pomarudziłam.Na badania ide jutro i tez musze wypic te nieszczesna glukoze i boje sie 🙂Poza tym coraz czesciej mysle o porodzie i sie boje.

We Wrocławiu tez ładna pogoda, chociaż wczoraj wieczorem padal snieg.

laafjak Twoje ucho i daj znac jak po wizycie 🙂

Dziewczyny mam pytanie jakie wymiary ma takie standardowe łożeczko?

• Mamusia
Ja już od dobrych 3 tygodni zabieram się za większe zakupy dla małego, ale coś kiepsko mi to idzie, a to mam lenia takiego że mi się nie chce, a to kiepsko się czuje i tak w kółko... ehhh
Ale wiosna już z a oknem się pojawia to i może mi się te lenistwo skonczy 😉

Miałam dziś tyle w planie do zrobienia, ale umyłam meble, poukładałam ciuszki i koniec, zmęczona jestem i przerwa musi być 😉

• Mamusia
Waja

Takie standardowe łóżeczko ma 120 / 60
np.: http://www.bajka.net/index.php?p920,lozeczko-alek-120x60-z-szuflada-ld22-1

Angela
Troszkę zakupów zrobiłaś nie ma co :laugh:

Ja się zbieram na razie - jestem na etapie wybierania wózka, bo dziadkowie chcą kupić 😁
sama nie wiem na co powinnam zwrócić uwagę : duże koła pompowane to na pewno...

• Mamusia
hej dziewczynki 🙂

ale jestem zła normalnie jak nie zapłacisz to się gówno dowiesz... ogólnie lekarz powiedział że wad nie widzi, ilość wód płodowych w normie i ułożone główką w dół wszystko OK niby ja się pytam o płeć a ten że nad tym to trzeba posiedzieć z 15/20 min bo dziecko musi się ułożyć 🤢 ale on nie ma na to teraz czasu 😠 😠 wyobraźcie sobie że nawet mi wagi i rozmiarów dziecka nie podał 🤢 no masakra... a do tego byłam z mamą na tym USG i ona wszystko widziała (kręgosłup, ryay twarzy itp.) a mi nawet lekarz nie odwrócił monitora żebym zerkła 🤢 nic nie widziałam... ani przez moment najgorsze badanie na jakim byłam... 😠 😠 wkurzyłyśmy się z mamą i pójdziemy raz prywatnie na usg bo to była totalna porażka...

a dodam jeszcze że dzisiaj skręciłam sobie kostke 🤢 🤢 przed samym domem jak szłam załatwiać do urzedów... i chodziłam 2h ze skręcona kostka ale max nie bolało dopiero jak usiadłam w ostatnim urzędzie chwile to zaczeło max boleć... i do domu kuśtykałam... 🤢 🤢 teściowa przywiozła mi kule i śmigam po domu jak musze iść do WC bo z całym skakaniem to wiecej szkód narobie niż co warte...

mam nadzieje że nie spuchnie bo nie chce w gipsie pomykać 🤢

• Mamusia
Hej 🙂
Zuziek to okropne że tak Cie lekarz potraktował..ja bym go chyba udusiła...Nie dość że się czeka na USG jak na boskie zmiłowanie to jeszcze takie rzeczy.. 😠 też bym sie wkurzyła... Ale nie denerwuj sie bo szkoda nerwów... Następnym razem napewno bedzie lepiej. I jeszcze ta twoja kostka...masakra 🥴 ale se narobiłaś... Nie chodź za dużo.
Jesli chodzi o zakupy to ja narazie przystopowałam bo każdy mi gada że przesadzam... 😠 a kupiłam tylko kilka ciuszków i nic po za tym...Ehhh.
Ja niedługo tez musze iść na badania: mocz, morfologia i glukoza... Powiedzcie mi dziewczyny dokładnie, co trzeba zrobić przed tym badaniem?? Pić wodę z cytryną czy jak?? 🤢 Czy oni dopiero dawają to do wypicia? Bo już jestem z tego głupia... 🤨

• Mamusia
ZUZIEK to jakiś lekarz - idiota Ci się trafił !!!!!! chyba sam nigdy dzieci nie miał!!!!!!jak można matce wymiarów dziecka nawet nie podać?! czasu nie ma !!!!!!! myślałby kto !!!! od tego tam jest ,jak -za przeproszeniem - dupa od srania!!!!!!!!!!! wrrrrr - jak czytam takie coś to mi się krew gotuje !!!! ufff , ale się wyżyłam ... sorki za łacinę !

a noga jak spuchnie mocno to zasuwaj do lekarza , a nie kombinuj , kochanieńka 🙂 🙂 bo nie usztywnione skręcenie jak spuchnie to potem dłuuuuuuuugo daje o sobie znać ...

Uszy do góry i niczym się nie martw !!!!