Skocz do zawartości

Witam | Forum o ciąży

Agateczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Trzymam kciuki za wszystkie marcówki,które maja dzis polowkowe 😁 i czekam na dobre wiesci 🙂

Ja ze wzgledu na częste plamienia cytologie miałam robiona dopiero w 16/17 tc a wyniki dopiero 7 listopada na wizycie u mojej gin,ale mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze. Biocenozy nie mialam robionej,ale to ze mam bakterie w moczu wyszlo mi podczas wynikow z moczu.Dostałam na to najpierw femisept uro,ktory nic nie zdziałał,pozniej globulki dopochowowe i antybiotyk keflex, nie wiem czy cos to pomoglo,bo na 2 dni przed wizytą,czyli 5 listopada mam znów oddac mocz do badania i wtedy sie okaze.

• Mamusia
na 90% będzie SYNUŚ!! pan Dr zmierzył i znalazł 1cm peniska :-) także chłopczyk,a do potwierdzenia już na 1000000000000% za miesiąc,ale był pewien,że to chłopiec! Waży już 472gramy i ma 20cm :-) buziaki Marcówki! czekam na resztę wieści :-) !!!!!

a tu buzia naszego maluszka! ;-))

• Mamusia
Kornelciaz świetne wieści, gratuluje synka 🙂 zapowiadało sie ze będą przeważac dziewczynki,wiec fajnie ze jednak mamy kolejnego chłopca 😁 jeszcze raz gratulacje

Yvonne ja nie mialam upławów, no może czasami,sporadycznie,ale odkad zaczełam brac antybiotyk na te bakterie dostałam obfitych upławów żółtych a wczoraj nawet wydawalo mi sie ze byly jasnozielone.Podobno tej wydzieliny w pochwie miałam sporo,na ostatniej wizycie u gin mialam czyszczona pochwe.Wiec moze ten antybiotyk spowodował w koncu oczyszczanie sie pochwy poprzez te upławy.Wczoraj skonczyłam antybiotyk i zobacze,czy uplawy ustana a wyniki dopiero za 2 tygodnie,czy nie mam juz bakterii.

• Mamusia
Kornelciarz gratulacje synusia! ja też mam takie przeczucie ze i u mnie bedzie synek, dowiemy się za kilka godz. o ile dzidziuś będzie współpracował z nami i ślicznie pokaże co ma pomiędzy nóżkami.
ogólnie to założyłam się z mężem o czekolade, bo on mówi że bedzie dziewczynka, zobaczymy kto wygra 😉

• Mamusia
Witajcie dziewczynki 😁
Widze ze niektore z Was wiedza juz o plci Waszych maluszkow... 🙂 a powiedzcie mi jedna rzecz..
Jestem w 12 tygodniu ,kilka dni temu na pierwszym usg lekarz stwierdzil ze na 70% bedzie dziewuszka 🙂 gdzie tak naprawde wszystko wskazuje na to ze bedzie synek mowie o dolegliwosciach zachciankach itd 😉 wiem ze to nie jest 100% ale czy mialyscie moze taka sytuacje ze lekarz powiedzial Wam ze na iles % bedzie taka plec i taka byla?? nie jest to jakos tam mega wazne ale poprostu jestem ciekawa poniewaz niby na 70% ale powtarzal to kilkakrotnie... 😁
Pozdrawiam Brzusie 🙂

• Mamusia
Renache gratuluje córeczki 😁 widze, ze wsrod marcówek jest na zmiane. Raz chłopiec raz dziewczynka 🙂 Teraz czekamy na Zelazna i black_orchid no i wychodzi na to,ze jedna z was musialaby miec synka a druga coreczke hehe zobaczymy 🙂

Rudzielec ja co prawda płeć poznam za 2 dni,ale u mnie w 12 tc lekarz pwoiedzial,ze jak narazie wyglada na dziewczynke,ale ze to za wczesnie by bylo pewne, pozniej w 17 tc dzidzia byla troche zle ulozona ale gin rowniez powiedziala,ze wyglada na dziewuszke(dodam,ze w 12 i 17 tc bylam u dwoch roznych lekarzy),ale zeby jeszcze poczekac do polowkowego 🙂 wiec czekam, no i w piatek sie okaze,czy dobrze lekarze przewidywali 🙂

A i co do zachcianek,a raczej babcinych przesądow,mam ochote na kwasne potrawy,w ciazy ładnie wygladam(nie mam wypryskow itp),brzuszek tez raczej ładny taka pileczka, a biorac pod uwage te znane nam mity to wskazywaloby na chłopca 😜 Poza tym wszyscy u mnie zaczynając od mojej babci,poprzez rodziców, a kończąc na znajomych mówią jedym glosem,ze ebdzie chłopak. Nie ma nawet 1 osoby,która by choc wspomniala o coreczce hehe ale wszystko wyjasni sie za 2 dni 😁 a ja ze wzgledu,ze lekarze nastawili mnie na dziewczynke,mysle ze ebdzie córa,choc do konca 1 trymestru byłam pewna,ze nosze chłopca 🙂

• Mamusia
😁 no wlasnie u nas mowia ze chlopak 🙂 tyle ze ja slodkiego nie jem wrecz mnie odrzuca zyje na zupach 🙂 choc czasem mam ogromna chec na Mc Donaldsa 🙂 jeszcze wczesnie ale cera tez mi sie pogorszyla tez moze i dlatego ze nie moge nocami spac ... i jest szara i zmeczona i wogole wlosy masakra 😜 tyle tylko ze tak sie ciesze z mojego malego potworka ze jakos wiekszego znaczenia dla mnie to nie ma choc mysle ze na Boze Narodzenie pojde do fryzjera i bede juz ladna Brzuchatka 🙂

• Mamusia
Jak tak piszesz o tym,ze odrzuca cie od słodkiego,zyjesz na zupach i masz czesto chęć na mcdonalda to normalnie jakbym czytala o sobie 🙂 u mnie mozna dorzucic jeszcze,ze obzeram sie sledziami,ogorkami w occie,kapusta kiszoną 🙂 (ale takie octowe potrawy to ja lubie od dziecka) od slodyczy odrzucalo mnie jakos do 15/16 tc,pozniej znow wrocila ochota na slodkie rzeczy,moze u Ciebie ebdzie podobnie 🙂

A jesli twoja cera sie troche pogroszyła to z babcinych przesądow wychodzi, ze corka urode mamie zabiera,wiec moze ejdnak bedzie dziewczynka 🙂 chociaz wiadomo te mity to z przymrużeniem oka trzeba traktowac 🙂 ja to sama juz nie wiem kto tam u mnie w brzuszku siedzi i jestem ciekawa kiedy w koncu poznam płec juz tak na 100%

• Mamusia
Kornelciarz gratuluję syneczka 🙂
Renache a Tobie gratuluje córeczki 🙂
Ale fajnie ta to się wszystko układa 🙂 to kolejne wieści pewnie wieczorkiem 🙂
Black_orchid ja mam podobnie ,z tym tylko że my oboje osbstawiamy chłopca 🙂 ale córeczka też będzie mile widziana 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny, ja już po scanie
i okazało się że przeczucie mnie nie myliło-bedzie synek 😉
z dzidzią wszystko w porządku, wszystkie narządy posprawdzane i działają bez zarzutu.
niestety pani która wykonywała scan (tutaj w uk robią to osoby specjalnie wykwalifikowane, nie są oni położnikami) nie podała w raporcie wagi i długości dzidziusia. mam za to wymiary obwodu głowki HC=173 mm i długości kości udowej FL=33 mm
miła pani powiedziała że wszystko w normie, od razu nas to uspokoiło

imienia jeszcze nie mamy, jak dojdziemy do porozumienia to napiszę 😁

• Mamusia
My malucha widzielismy, to co dało się zobaczyć jest super, ale na skan dokładniejszym usg idziemy 6 listopada, bo pani doktor zapomniała nam powiedzieć, że musimy się umówić dodatkowo z kimś innym. Ale póki co wszystko jest tak, jak ma być 🙂 Ale płci nie potwierdziła, bo wierzgał nogami jak tancerz mały 🙂