Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja też leginsy i dresiole na codzień + jakaś tunika.
A na wyjście mam jeansy z pasem i kupiłam ostatnio na wyprzedarzy w H&M fajny płaszczyk ciążowy. Mam też sukienkę wełnianą w rozmiarze L (noszę 36) i pasuje jak ulał 😁

Jutro ja będę męczyć się na glukozie, musze jeszcze jechać 20km na szpital 😮 Dzwoniłam dzisiaj do laboratorium żeby sie umówić to babka mi powiedziała że to potrwa 3 godziny??? zdziwiłam się bo wiem że zwykle czeka się 2h. I pobranie będzie 3 razy, przed, po godzinie i na finiszu o ile dotrwam 😠

A dzisiaj byłam na ośrodku z moczem i też nie był klarowny, na gołe oko coś w nim pływało. Także pewnie znowu nieciekawie. Ale moja gina mówi że te nabłonki i leukocyty nie zawsze są w moczu, mogą spłynąć właśnie od upławów, także póki nie mam bólu przy oddawaniu moczu to nie mam sie przejmować 😎

W poniedziałek wizyta, wypytam o szczegóły, rozmiary i płeć 😜

• Mamusia
Ja tez bede miala owieczke ale bez serduszka 🙂 jedna bede miala taka rozgrzewajaca a druga grajaco z tą typową kołysanka 🙂 Pogoda nie jest taka zła wczoraj było gorzej jak całyyyy dzien sypal pyl .
No wiesz K, jest wysoko bo w koncu slenczy nad tym od kwietnia ;/

Robimy bunt i nie prowadzimy konwersacji z Kobietami bez zdj brzuszków hehe 🙂

• Mamusia
klk1509 napisał(a):
Ja tez bede miala owieczke ale bez serduszka 🙂 jedna bede miala taka rozgrzewajaca a druga grajaco z tą typową kołysanka 🙂 Pogoda nie jest taka zła wczoraj było gorzej jak całyyyy dzien sypal pyl .
No wiesz K, jest wysoko bo w koncu slenczy nad tym od kwietnia ;/

Robimy bunt i nie prowadzimy konwersacji z Kobietami bez zdj brzuszków hehe 🙂

Agata co do buntu się przypomniało mi się jak w ciąży z Bartkiem dziewczyny na innym forum się zbuntowały i nie rozmawiały z osobami "bez osobowości" bo bały się trollów, jak się później okazało była wśród nas jedna co kradła zdjęcia i na innym forum podawała jako swoje......
Więc laski pokazywać nam się tutaj kim jesteście 🙂 Zdjęcia poprosimy 😜

• Mamusia
klk1509 napisał(a):
Kobietki Moje zaciskaaaac nogi do 17 marca bo inaczej bedziecie tylko pol roku na macierzyńskim a nie rok 🙂

Kochana ja już swojemu dziecięciu zapowiedziałam że nie będzie zabawek jak wyjdzie przed 17marca, mój Adam to się śmieje że najwyżej korek mi pipulca wsadzi 🙂

• Mamusia
Ja nie będę korzystała z rocznego macierzyńskiego, tylko 22 tygodnie + 4 tygodnie na wniosek.
Jestem w trakcie robienia stażu na awans na nauczyciela mianowanego i jeśli będę miała od chorobowego (poszłam od 5 grudnia) przerwę w pracy dłuższą niż rok to przepadnie mi 1,5 roku i będę musiała zaczynac od nowa. A tak zostanie mi tylko jeszcze rok - i podwyżka 😎

Także jeśli któraś ma nie wytrzymać do 18 marca, to mogę to wziąć na siebie 😜
A tak serio to mam nadzieję że wszystkie donosimy, bo prawidłowy rozwój i zdrowie maluszków jest najważniejsze!!!