Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A z tą komodą to może kupić coś w komisie i zrobić po "dzieckowemu" farbami (chyba używa się do tego akrylówek). Mój chrześniak ma tak zrobione mebelki i są przesłodkie 🙂

http://www.dom.pl/wp-content/uploads/2009/08/renowacja3.jpg może coś takiego?

• Mamusia
Hancia napisał(a):
Ha znalazłam przyczynę lizusostwa sobotniego. Zaglądam dzisiaj sobie do kuferka na rachunki żeby nowy za tel położyć a tam mandat na 200zł leży właśnie z soboty...... No to teraz będzie czad w domu jak wróci....

Nie krzycz na niego tylko uświadom mu, że jeden dzien sprzatania nie kosztuje 200 zł 🙂 i że musi do Piątku zapierniczać 🙂

• Mamusia
klk1509 napisał(a):
Hancia napisał(a):
Ha znalazłam przyczynę lizusostwa sobotniego. Zaglądam dzisiaj sobie do kuferka na rachunki żeby nowy za tel położyć a tam mandat na 200zł leży właśnie z soboty...... No to teraz będzie czad w domu jak wróci....

Nie krzycz na niego tylko uświadom mu, że jeden dzien sprzatania nie kosztuje 200 zł 🙂 i że musi do Piątku zapierniczać 🙂

Hmm wiesz masz rację, chodź do piątku to mało ja mu karę wymyślę tylko muszę dobrze pomyśleć jaka będzie najlepsza 😉

• Mamusia
klk1509 napisał(a):
Cięzko by było hehe 🙂 Jak by się zobaczyło coś naprawdę super a inna by to brała :P
musze popatrzec co ten sprzedawca od chusteczek jeszcze ma takiego do sprzedania wtedy zapłace mniej za paczke 🙂

Ja przed porodem będę jeszcze zamawiałau niego pampersy i pierdułki z chemii bo warto 😉

• Mamusia
Aloha,
zmeczona jestem juz dzisiaj a jeszcze przydalo by sie pojechac do babci zlozyc zyczenia-meza wysle w delegacje z corka.
Odebralam dzisiaj od kuzynki ubranka po jej synku i jak mam ogrom na poczatek, wiecej nie pomieszcze.Teraz pozostaje to uprac i wyprasowac.Z rzeczy dla maluszka zostal mi zakup kosmetykow, pierol z apteki, karuzela i kolyska.No i rzeczy dla mnie.
Korci mnie zeby kupic szafe jakas duzo do pokoju bo takiej nie posiadamy albo jakas komode od tego zestawu mebli co juz mamy.
Nie wiem czy jestem zazdrosna o swojego, raczej nie daje mi powodow.Moj byly byl zlonierzem, pojechal na szkolenie i tak pierwszego dnia zabalowali z kolesiami ze wyladowali z burdelu.Wiadomo jak sie to skonczylo, ale mial na tyle przyzwoitosci ze przyznal mi sie do tego,zreszta sama cos wyczulam po naszych rozmowach przez tel ale nigdy nie przypuszczalabym ze moze posunac sie tak daleko....na szczescie nasz zwiazek po tym przetrwal jeszcze 3 lata a teraz nadal sie przyjaznimy.
Biore sie za szukanie polyski na allegro.

• Mamusia
No i w końcu jestem, drogi tragiczne, strach jechać, ale dałam radę.

Malutka waży już 1300g i ma się dobrze, ułożona poprawnie i na 100% dziewczynka. Widziałam jej wargi sromowe na maksymalnym przybliżeniu 😁 i teraz jestem już pewna.
Zatem od jutra segregacja ciuszków po Heli, pranie i prasowanie.

Ze mną wszystko wporządku, poza tym że w ciągu ostatnich 3 tygodni przytyłam 3kg ☺️ Takim tempem to jeszcze przez 10TC - 10kg? 🤪
Nadal mimo brania witamin mam niską hemoglobinę, mam brać Pharmaton Maturelle, ponoc jakieś ekstra witaminy z dużą ilością żelaza Jutro zakupię, bo dzisiaj już nie zdążyłam.

Kolejna wizyta 14.02

Ksiądz faktycznie nie zajać... nie uciekł, zdąrzyłam 🙂

Teraz idę cos zjeść, zrelaksować się w wannie i położyć Helcię.
Potem all przy lampce wina (mam pozwolenie na czerwone wytrawne 😎 )

• Mamusia
ajć jeszcze zapomniałam napisać jaka ze mnie ślamazara.
Uszkodziłam mój samochód, przerysowałam (do gołej blachy) boczne drzwi samochodu od strony pasażera. Przydzwoniłam w czujkę prądu przy bramie wjazdowej na własną posesję! 😠 To trzeba mieć talent 😮