Skocz do zawartości

Mamuśki z Opola | Forum o ciąży

razorka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 552
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tak też właśnie myślałam, że to może być mało 🤢 na szczęście w szpitalu jest apteka i zawsze mąż może podejść. A powiedz mi jeszcze ile pieluch dla dziecka wykorzystałaś przez pobyt w szpitalu?? Ja mam spakowaną paczkę w której jest 28 szt

• Mamusia
ja nie bardzo wiem jak to jest u nas w strzelcach ehh... Czyli i jedno i drugie muszę kupić tak? Dzięki dziewczyny bardzo, bo pani w aptece nie była aż tak miła:> no właśnie czyli jak wezmę 2 op tych bella mamma to będzie ok a w razie W mężuś podskoczy po kolejne 😉 matko przeraża mnie to, ja nigdy podpasek nie używałam a co dopiero takie ogromne podpachy he he 🙂 🙂 a dla dziecka to ile trzeba wziąć? a i jeszcze jedno tylko błagam nie śmiejcie się ale ja tego naprawde nie rozróżniam ale BODY to są takie z krótkim rękawkiem albo bez rękawka i bez nóżek a ŚPIOSZKI to takie z rączkami i nóżkami? Czyli inaczej Pajace? no al takie co nie mają rękawka a już nóżki mają to jak się nazywają??

• Mamusia
jak fajnie 🙂
Kamilka Twoje pytania nie są mi obce - też nie wiedziałam co jest co, ale sprytnie na allegro podpatrzyłam, że body to najprościej te bez nóżek, śpiochy bez rękawków ale z nóżkami, półśpiochy to te spodenki ze stópkami, ale bez góry, a pajace to te całe - czyli z rączkami nóżkami. No i jeszcze są kaftaniki ale to już najprostsze czyli koszulki wiązane lub na napki 😉
chyba niczego nie pomyliłam 🤔 😁

• Mamusia
jeju tyle tego, chyba zaraz sobie wydrukuje to co napisałaś i nad komoda powieszę 🙂 🙂 Dzięki bardzo, kochana jestes!! ja dzis zrobiłam zakup
http://allegro.pl/item1082657119_tommee_tippee_super_zestaw_laktator_dodatki_gratis.html chciałam wszystko mieć z TT bo ponoć dobre a zestaw wydawał mi się w okazyjnej cenie..

• Mamusia
Ja kupiłam dwie butelki z Aventa, od bratowej dostałam sterylizator do nich, a z laktatorem się wstrzymałam bo wiele osób twierdzi że czasami jest niepotrzebny - w razie czego mąż kupi w aptece (o ile nie pomyli laktatora ze sterylizatorem lub podgrzewaczem do butelek 🤪 )
właśnie po raz drugi pakuję torbę do szpitala, bo już raz połowę wykorzystałam przy ostatnim pobycie i znowu musiałam prać, prasować a teraz dopakować... 🤢
A masz zamiar karmić piersią czy z butli??
No, cena wydaje się rzeczywiście przystępna jak na taką ilość elementów 🙂

• Mamusia
wiesz ja juz wiem ze laktator będzie mi potrzebny bo chce karmić ze tak powiem swoim jedzonkiem a w październiku idę na praktyki do szkoły o nie będzie mnie w dzień przez ok 5 godzin, wiec będę ściągać.. Nam właśnie w TT podoba się kształt butelek he he no i ponoć smoczki od nich są najlepsze ale wadą i to bardzo dużą jest to ze jak już masz butelki z TT to i podgrzewacz i sterylizator i wszystko tez musi być bo inne nie pasują 😞 a jak Ty sie czujesz?
mnie przeraża moja waga... do zgubienia będzie ze 20 kg jak nie lepiej... 😞 😞 😞

• Mamusia
Ja już mam 15kg na +... 😮 🤢 i jakoś mi się to nie uśmiecha.
Właśnie wstałam z łóżka bo mały się tak rozpycha że innej pozycji nie mogę dziś przyjmować ☺️ O ile będzie tak dalej to spokojnie donoszę, chyba że znowu coś mu się nie spodoba - po szpitalu skurcze nawet przepowiadające umilkły na dobre... 🤢
właśnie mały przyjął ulubioną pozycję - wypiął się na wszystko dupą 😁 to się nazywa mieć lajtowe podejście 😁 😁

• Mamusia
słuchajcie laseczki, mam pytanko... czy wy tez tak macie ze jak wstajecie rano to macie wrażenie ze jesteście jak balon i ze zaraz pękniecie? ja tak mam od jakichś 2 tyg. a teraz jeszcze doszło to kołatanie serducha i nie wiem czy przez pogodę czy przez co.. i trochę mnie to martwi..

• Mamusia
Hej witam wszystkie obecne tu mamuski. Jestem wprawdzie z Kędzierzyna -Koźle, ale to blisko do Opola 😆 Mam pytanko o dr. Kowalczyka. Z racji wieku (mam 38 lat :silly 🙂 i pierwszej ciąży zostałam skierowana na badania prenatalne do Opola. I tu natrafiłam na dr. Kowalczyka. Ostatnio byłam u niego prywatnie (bo spóźniłam się państwowo) i nie wiem czy mam kontynuować opiekę u niego, czy dalej u swojego lekarza w Koźlu. Odczucia po wizycie mam mieszane, bo uprzejmy i fachowy był, ale ... . Wcześniej na USG państwowym stwierdził inny wiek płodu, teraz prywatnie stwierdził zupełnie inny (aż 4 tygodnie rożnicy) i bardzo namawiał na kolejne badania u siebie prywatnie. Nie wiem czy to naciąganie czy faktycznie troska o pacjentkę. Przy czym na tym ostatnim USG nie wykrył niczego niepokojącego oprócz tej różnicy w tygodniach rozwoju płodu. Czy ktoś ma o nim jakieś konkretne informacje?

• Mamusia
hej!! wiesz co, ja słyszałam o nim ale całkiem przypadkowo od kobiety co suknie ślubną ode mnie odkupowała i tez w ciązy była he he :P:P Więc, ponoć miły, fachowy ale tak jak mówisz.... naciagacz.. pod koniec gdzie musisz co 2 tyg chodzic za każda wizyte płacic... ale to ponoć dobry fachowiec.. tak ona mówiła.. ja tam chodze z nfz bo za kase która wydam na to co i tak mi sie nalezy wole dziecku wózek fajny kupić:P

• Mamusia
Dzięki za info 😁 . Tak sobie myślę że dopóki nie mam jakiś problemów to chyba będę chodzić do naszego ordynatora z Koźla (J.Karoń). On też ma to usg 3D i też o nim mówią , że dobry fachowiec a za wizytę bierze jednak o wiele mniej. Na razie nie czuję jeszcze ruchów, moja "Fasolka" ma 14 cm więc chyba ma jeszcze duzo miejsca. Słyszałam też że przy pierwszej ciąży ruchy czuje się później. A u Ciebie jak jest ?

• Mamusia
Hej dziewczyny!!! 🙂
Witam nową koleżankę! Mam nadzieję że ciąża jest dla Ciebie przyjemnym okresem! Później nie jest się już tego takim pewnym... :/
Przez kilka dni miałam problem żeby wejść na brzuszek - już zaczęłam się obawiać że przestał istnieć... 😮 ☺️
Co do ruchów to najlepsze przed Tobą - jak brzuch zacznie przypominać sceny z filmu OBCY 🙂 REWELACJA!!! Ja też mam różnicę w wielkości płodu, wprawdzie tylko o tydzień ale zawsze. Lekarze twierdzą że najważniejsze dla ustalenia daty porodu jest USG z 9-10 tc.
Ja już czuję się fatalnie - chyba jak każda w tak wysokiej ciąży. Chodzę i wypatruję oznak porodu - jakaś PARANOJA 🤢 😮. Ale im bliżej tym bardziej zaczynam się bać samego porodu. Ciekawe jak długo jeszcze będę się kulała.
Kamlika dokonałaś zakupów w aptece?? Ja dzisiaj znowu kupiłam kilka ubranek dla maluszka ale już na 68 🙃 😁

• Mamusia
a hej, jakoś nie mogłam się zebrać he he tzn nie chciało mi sie, może jutro pójdę:P:P w piątek do doktorka, i za 2 tyg znowu... Aga nie przejmuj się ja tez wypatruje różnych symptomów he he a pewnie jak sie zacznie tak naprawdę to cała spanikuje i tyle będzie:P