tez byłam anty;p Ale każdy prezent był różowy i sama jak chciałam kupić komplecik to też w takich kolorach;( Starałam się niebieskie sukienki i kurtki szukać, ale było ciężko. Producenci ubranek kochają róż i fiolet;p
tez byłam anty;p Ale każdy prezent był różowy i sama jak chciałam kupić komplecik to też w takich kolorach;( Starałam się niebieskie sukienki i kurtki szukać, ale było ciężko. Producenci ubranek kochają róż i fiolet;p
Dobrze ze to pozniej dzieciom przechodzi 😜 Cora mojego meza miala taka faze do 3 roku zycia 🙂 pozniej ukochala zolty ,zielony a teraz ma 9 lat i by chciala wszystko czarne 😁
Jej póki co wiadomo, ze obojetne;p Ale niedługo się zacznie 🙂 Dlatego tyle mam ciuchów, kurtek, kombinezonów etc. typowo dla dziewczynki, że jak będzie chłopak to nie wiem co z tym zrobie 😉
A mi sie dla chlopcow podobaja kremowe,jasno niebieskie i bezowe ubranka 🙂 ale faktycznie,dla dziewczynek jest sporo rozowych 🙂 a znacie jakies fajne sklepy z ubrankami?bo w SMYKU to kiepskie to ubranka.Bylam w mothercare i tam na plus oraz w swiecie dziecka i tam tez fajne 😉 a tak w ogole to DZIEN DOBRY 🙂Jakie plany na dzis? 🙂
Czesc Karola 😁 Mnie tez sie podobaja bezowe i niebieskie zreszta to sliczne polaczenie 🙂 ja jestem dekoratorem w H&M ( dopóki nie poszłam na zwolnienie) 🙃 sporo widzialam i moge zapewnic ze akurat tam sa piekne ubranka i dla dziewczynek i dla chlopcow oczywiscie nie wszystkie 🙃 ale moge polecic dobrze ze przynajmniej mam znizke pracownicza to moge szalec bo niestety ciuszki dla tych najmniejszych nie sa wcale tanie 🙂 ale odchodzac na zwolnienie widzialam nowa jesienna kolekcje dla dziewczynek i byly to trawiasto zielone ubranka w polaczeniu z granatem w biale kropeczki ..normalnie cudo 🙂 czegos takiego bede szukac 🤪
Faktycznie zapomnialam o H&M nawet tam ostatnio kupilam troche ubranek 🙂🙂 Czarne body ze znaczkiem RollingStones i ustkami(dla tatusia,wiadomo 🙂) i biale z napisem"here comes trouble" 😁 oraz skarpetusie z i love dad i I lobe mum i koszulke "I love my dad" ochh cudne 🙂 a znizki nie mam niestety ;(;(
hahaha zawsze mozemy sie wybrac na wspolne zakupy 😜 A ta serie mamusiowo-tatusiowa tez juz mam ..tylko tak sie zastanawiam bo kupilam to kilka lat temu 😁na zas....i mam dresik ..bluza z uszkami w krowie łatki i biale spodenki i kapciuszki tez w łatki tyle ze mam rozmiar chyba 68 i zastanawiam sie czy sie przyda 🙂 to mialbyc taki unisex ..nie moglam sie powstrzymac 🤪
Haha no cos Ty kupowalas juz ubranka pare lat temu?Zapobiegliwa jestes 😁😁 A myslalam,ze to ja sie pospieszylam 😉 Ja tez kupuje od razu na min.68 trzeba pamietac ze Maluch bedzie mial jeszcze pieluszke itd a zakladam,ze moje dziecie urodzi sie w terminie i raczej bedzie dosyc..wysokie 🙂a Ty Rudzilec skoro nie pracujesz,a kiedys bylas aktywna zawodowo to co teraz robisz z czasem?bo ja jeszcze troche pracuje,ale duzo mniej i czas mi tak przecieka przez palce,ze masakra 🙂
Właśnie Małą ululałam. Tragedia, dziś znów guza sobie nabiła. Ewela chodzi przy meblach i nie można z niej oka na sekundę spuścić. Co do sklepów. Dobre są te sklepy, ale ja mam dużo ciuchów odkupionych lub od rodziny. Dla takiego maluszka miesięcznego te ubranka są czyste bo dzidzia tylko mleko pije;p Jest może któraś z Was po cesarce?
Co do rozmiarów to najlepiej 62. Córka miała 59cm przy narodzinach, a miała jeszcze oprócz pampera założone 2tetrowe(chodziło o bioderka) i wystarczyły 62. w 68 by się utopiła. Zależy gdzie kupujesz bo czasem rozmiar 68 jest mniejszy niż 62
Kochana wreszcie odpoczywam..przez pierwszy miesiac zwolnienia zajelam sie ostro domem fakt ze bardzo zle sie czulam ale jakos nie przeszkadzało mi to lenistwo..teraz to czasem sie zastnawiam co z tym czasem ale spotykam sie ze znajomymi ,czesto tez wpadam do pracy ,chodze na spacery..zreszta moj maz pracuje zmianowo teraz np.pracuje od 14 do 22..to do tej 14 on mi zawraca glowe a pozniej to juz jakos leci ale nie wiem jak to bedzie dalej ..no i jest jeszcze Maja ktora teraz byla u nas przez caly tydzien bo sie rozchorowala to mialam kupe roboty 🙂
Właśnie Małą ululałam. Tragedia, dziś znów guza sobie nabiła. Ewela chodzi przy meblach i nie można z niej oka na sekundę spuścić. Co do sklepów. Dobre są te sklepy, ale ja mam dużo ciuchów odkupionych lub od rodziny. Dla takiego maluszka miesięcznego te ubranka są czyste bo dzidzia tylko mleko pije;p Jest może któraś z Was po cesarce?
Ja niestety nie pomoge bo to moja pierwsza dzidzia 🙂 Mysle ze to normalne ze Twoj dzidziulek obija sie caly..hihi to w takim fajnym wieku jest taka kluseczka raczkujaca 😁 Powiedz mi IabelaMaria ile tych ciuszkow na poczatek trzeba takich wiesz dla noworodka?
Hmm do szpitala wzięłam po 4komplety (pajace body kaftaniki) ale 4 komplety z 3 rozmiarów( na 50,56,62) nie wiedziałam jaka duża będzie;p Nie kupuj za dużo ubranek bo po miesiącu zmieniałam pieluchy na większe i rozmiar ubranka też się zwiększył. Myślę, że ok.7 kompletów starczy. Jasne, że możesz więcej jak chcesz, ale i tak będziesz często prała, więc tyle wystarczy na początek;p
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
IzabelaMaria
Rudzielec
Dobrze ze to pozniej dzieciom przechodzi 😜 Cora mojego meza miala taka faze do 3 roku zycia 🙂 pozniej ukochala zolty ,zielony a teraz ma 9 lat i by chciala wszystko czarne 😁
IzabelaMaria
KarolinaMotyl
a tak w ogole to DZIEN DOBRY 🙂Jakie plany na dzis? 🙂
Rudzielec
Mnie tez sie podobaja bezowe i niebieskie zreszta to sliczne polaczenie 🙂
ja jestem dekoratorem w H&M ( dopóki nie poszłam na zwolnienie) 🙃 sporo widzialam i moge zapewnic ze akurat tam sa piekne ubranka i dla dziewczynek i dla chlopcow oczywiscie nie wszystkie 🙃 ale moge polecic dobrze ze przynajmniej mam znizke pracownicza to moge szalec bo niestety ciuszki dla tych najmniejszych nie sa wcale tanie 🙂 ale odchodzac na zwolnienie widzialam nowa jesienna kolekcje dla dziewczynek i byly to trawiasto zielone ubranka w polaczeniu z granatem w biale kropeczki ..normalnie cudo 🙂 czegos takiego bede szukac 🤪
KarolinaMotyl
Rudzielec
A ta serie mamusiowo-tatusiowa tez juz mam ..tylko tak sie zastanawiam bo kupilam to kilka lat temu 😁na zas....i mam dresik ..bluza z uszkami w krowie łatki i biale spodenki i kapciuszki tez w łatki tyle ze mam rozmiar chyba 68 i zastanawiam sie czy sie przyda 🙂 to mialbyc taki unisex ..nie moglam sie powstrzymac 🤪
KarolinaMotyl
IzabelaMaria
IzabelaMaria
Rudzielec
Rudzielec
Ja niestety nie pomoge bo to moja pierwsza dzidzia 🙂
Mysle ze to normalne ze Twoj dzidziulek obija sie caly..hihi to w takim fajnym wieku jest taka kluseczka raczkujaca 😁
Powiedz mi IabelaMaria ile tych ciuszkow na poczatek trzeba takich wiesz dla noworodka?
IzabelaMaria