Skocz do zawartości

Witajcie majóweczki | Forum o ciąży

martam83

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Olieczko nie dziwie się...też już chcę mieć maleństwo przy sobie... a ten czas tak się dłuzy... sama jednak nie ryzykowałabym po odejściu czopu 🤨

a może przeniesiemy się na facbooka? chyba wszystkie mamy konta 🤨

• Mamusia
Wczoraj tak mi się spodobało po takiej abstynencji że dzis bym chciała to powtórzyć 🙂 ale może rzeczywiście nie będę ryzykować... jutro mam wizytę w szpitalu więc zobaczymy co tam się dzieje...

ja mogę i na fb 🙂

• Mamusia
My z mężem po odejściu czopu 3 razy próbowaliśmy wykurzyć małego ale i tak wyszedł wtedy kiedy miał ochotę 🤪 w sobotę wieczorem poszliśmy na grilla mama się objadła dobrej karkówki pośmiała i w niedzielę z samego rana odeszły wody 😉

Dziewczyny pomocy co pomaga na kolki? Ja jestem załamana jednego dnia jest w miarę ok drugiego dupa a noce to porażka stęka pręży się 😞 daje mu herbatki, debridat i bobotic i nic 😞 dzisiaj kupki nie zrobil znaczy w nocy jedna ale jak mu pomoglam czopkiem 😞 dzisiejsza noc pewnie znowu bedzie okropna 🤢 juz udaje mi się więcej moim mlekiem go karmic ale z butli mu je daje bo piersia sie krztusi takze sie odciagam..ok 400ml dziennie sciagam nie wiem to duzo mało? dodatkowo dostaje herbatkę i bebilon 1.
We wtorek mamy bilans bo maly konczy miesiac 🙂 ciekawe ile przybral bo mam wrazenie ze ciezki jest 🙃

• Mamusia
nihasa współczuję. Moja koleżanka oprócz tego wszystkiego co Ty podajesz i robisz to ciepły strumień suszarki kierowała na brzuszek, często kładła na brzuszku, masowała, kładła ciepłą pieluchę na brzuszek i też była na skraju wytrzymania. Także nie wiem co Ci jeszcze doradzić. Infacol i wodę koperkową polecam o ile jest w Pl. Trzymam kciuki, aby te kolki jak najszybciej Matiemu minęły.
400ml to b. dużo-super!!!! A jak chcesz, żeby Mati cyca ssał, to odciągnij sobie trochę pokarmu przed podaniem. to będzie wolniej lecieć 🙂 Ale tak w ogóle to gratuluję! Super, że się nie poddałaś!!!

• Mamusia
Nihasa u nas tez chyba beda kolki choc narazie Stas sie prezy podczas jedzenia..nie placze tylko pojekuje sobie...dzis bylo troszke gorzej ale mialam nadzieje ze ten Bobotic da rade a mowisz ze nie 🤨..wiec bedzie my cos kombinowac...teraz to juz chyba trzeba byc cierpliwym i czekac konca 😞 podobno jeszcze espumisam mozna podawac..czy to cos da nie wiem 🤨

• Mamusia
Nie spie już od 2. Teraz mam skurcze tak co 15 min
. Czekamy do rana. Mój Arek oczywiście panikuje żeby już jechać. A ja chce jeszcze pobyc w domu bo tu się lepiej czuje 🙂 a do wc latam non stop bo mam uczucie ze chce mi się dwojeczke 🙂 i jeszcze miałam tego gluta..

• Mamusia
oliczeko napisał(a):
Nie spie już od 2. Teraz mam skurcze tak co 15 min
. Czekamy do rana. Mój Arek oczywiście panikuje żeby już jechać. A ja chce jeszcze pobyc w domu bo tu się lepiej czuje 🙂 a do wc latam non stop bo mam uczucie ze chce mi się dwojeczke 🙂 i jeszcze miałam tego gluta..

To uczucie na dwójeczkę to od ucisku maluszka 🙂 A Ty już pewnie na porodówce 😎

• Mamusia
Ja jeszcze w lozeczku u siebie 🙂 chce jak najdłużej być w domu. Później już padlam ze zmęczenia i chwilę się zdrzemnelam. Teraz byłam w wc i znowu miałam glutka, to normalne? Jeszcze ta pogoda okropna, pada i kręcą mnie ręce