Skocz do zawartości

czerwcowe Maleństwa 2013:) | Forum o ciąży

MartaMartaMarta

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hania83 ja właściwie też tak planowałam,ale sama widzisz po tym co napisałam.Warto jeśli twoja praca nie jest zbyt męcząca,nie musisz nosić,atmosfera jest ok,a u mnie wcale.Cały dzień biegania z kilkukilogramowymi aktami,brak wyrozumiałości i pomocy.Do tego szefowa,która drze się bez powodu,bo taki ma akurat nastrój.a temat rodziny jest jej całkowicie obcy,bo sama jest pięćdziesięcioparoletnią panną,bez rodziny z dwoma 12 letnimi wilczurami,które traktuje wyżej w swojej hierarchii wartości niż ludzi.
A tak w ogóle to ja już mam doświadczenie z pierwszej ciąży,więc nie jestem pierworódką,która nie wie co i jak.Co do leżenia w domu to wyobraź sobie,że mając niespełna 3 letniego dzieciaka w domu to nie ma szans na leżenie bykiem.No,ale to sama zobaczysz za jakiś czas.

• Odpowiedzi 6,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
czesc mamuśki!! ja dziś padam ze zmeczenia mialam dzis w domu urodzinowe party mojego synka troche 12osob duzo szykowania a jeszcze wiecej sprzatania 😠 u mnie dzis obiawow brak konkretnie 😮 a synek oznajmil calej rodzinie ze bedzie mial braciszka!!! 😮 cala czerwona sie zrobilam wszyscy w szoku masakra jakas no ale nie wiadomo co bedzie mam nadzieje ze siostrzyczka!!! ☺️ mozg mi paruje od wrzawy dzisiejszego dnia chyba sie położe.....

• Mamusia
cze sc mamuśki 🙂
AAAALE WAS DOSZŁO :O
nie było mnie tu może hmm dwa tygodnie a już miałam do nadrobienia ponad 30 stron, ładnie się rozbrykałyście 😁
Ja jutro idę do lekarza.
Iwonka, nie przyjęli mnie na badania prenatalne, lekarz stwierdził, że usg w zupełności wystarczy i nie ma podstaw, żeby mnie męczyć. 🙂
Ogólnie czuję się dobrze, nawet bardzo.
Współczuję, że Was mdli na zapach mięsa itd, ja nie mam zupełnie ŻADNYCH dolegliwości, ciążę znoszę niezwykle dobrze 🙂 nie mogę doczekać się USG, kiedy zobaczymy maleństwo 🙂)

• Mamusia
Nie ma co się martwić na zapas ale doskonale cię rozumiem...najgorzej jest mieć świadomość zagrożeń, wiem coś o tym jestem rehabilitantką i też byłam w strachu przed wizytą...ale cały czas sobie tłumaczę że to jest bez sensu..tyle negatywnych emocji a przecież i tak nie mamy na to wszystko wpływu i musimy robić wszystko żeby się nastawić pozytywnie...cały czas sobie powtarzam że zrobiłam wszystko co mogłam dla tego maleństwa a reszta to już w innych rękach...daj znać co i jak po wizycie...

• Mamusia
armiatka napisał(a):
I ja jutro idę do lekarza. Oby wszystko było z maleństwem dobrze. Trochę się niepokoje. 🥴

Doskonale Cię rozumiem, tym bardziej, że już tyle przeszłaś.. ale teraz MUSI być dobrze!! 🙂 Wierzę, że po tylu cierpieniach co was spotkały tym razem urodzi się wam zdrowy donoszony maluszek 🙂

• Mamusia
Ale super zobaczyć czyjąś fasolkę, bo swojej jeszcze nie widziałam, ani przez chwilę, na pierwszym USG powiedział, że tylko sprawdzi czy jest ciąża raz dwa, a na drugim tak się gapił w monitor z taką poważną miną, że ze strachu nie zapytałam nawet o zdjęcie 😞
A monitor ma odwrócony tylko w swoją stronę, a więc jeszcze nie widziałam swojego maleństwa 😞 wiem, to okropne, ale 22.11 idę na wizytę to poproszę o foto 🙂
Pozdrawiam Was mamuśki 🙂

• Mamusia
hej Kobitki!!! ja pracuję w banku i zamierzam pracować do połowy stycznia. * godzin przy komputerze to stanowczo za dużo i nie chce by zaszkodziło maleństwu. Przy poprzedniej ciąży szefowa mnie sama zapytała czy mogłabym pójść na zwolnienie w czwartym miesiącu ciąży bo powiedziała mi, że nie mogę dłużej niż 4 godz przy komputerze siedzieć a w razie kontroli inspekcji niechcą mieć problemów. Mnie ruchu nie brakuje bo mam 3 i pół letnią córcię- istny wulkan energii! Obecnie jestem na zwolnieniu z powodu przeziebienia i lekarz kazał mi leżeć w domu i wypad na basen znów muszę odłożyć na następny tydzień.

• Mamusia
Mnie koleżanka z pracy przy pierwszej ciąży powiedziała tak : Natalia, idź na zwolnienie i odpoczywaj, bo w pierwszej ciąży jesteś tylko raz i przy drugiej nie będziesz miała czasu by poodpoczywać. Teraz doskonale to rozumiem, więc które Panie mogą to niech jak najwięcej odpoczywają i dużo spacerują.

• Mamusia
[color=blue][/color]Ja też jeszcze nie miałam okazji widzieć na USG widzieć swojej fasolki, ale w piątek mam nadzieję, że juz ją zobacze i otrzymam zdjęcie, bo to ładna pamiątka. A jak tam się czujecie przyszłe Mamusie?Mi odpukać nadal nic nie dolega. Tylko tak raz na tydzień odczuwam delikatne uciąganie w podbrzuszu, chyba się wszystko rozciąga i dlatego. A tak to zero innych problemów.