Skocz do zawartości

czerwcowe Maleństwa 2013:) | Forum o ciąży

MartaMartaMarta

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kasiulka1989 to powiem Ci, że szefostwo mam niby spoko, ale jak każdy wszyscy są falszywi i domyślam się, że już by mi nie przedłużyli umowy tak jakbym chciała... A więc chyba muszę okazać się "świnią" ;/ ale każda młoda kobieta, która ma zostać matką by chyba tak zrobiła na moim miejscu... ;/
A co do porodu w Holandii, to mam koleżankę, która chodzi tam do lekarzy i nawet położna ma u niej być na dniach przez tydzień, żeby sprawdzić czy wszystko ma przygotowane do nadejścia maluszka (bo rodzi w styczniu) i mówi, że jest bardzo zadowolona z opieki w Holandii i tam chce urodzić, mówi, że oczywiście nie widzi przyszłości w Holandii,ale poród owszem-jak najbardziej...
Nie wiem czy Ci pomogłam 🙂 Może trochę? 🙂
Ja wizytę mam w czwartek 22-go listopada 🙂

• Mamusia
Ja bym chyba też poczekała z taką wiadomością dla szefa aż bym dostała nową umowę, bo jak by nie było to dla szefa będzie niewygodne, gdyż etat bedzie zajety i będzie musiał szukać kogoś na zastępstwo ale to też zależy czy w dużej firmie pracujesz czy w małej.

• Mamusia
ja juz wrocilam wszystko ok u nas dzidzia duza 😉) leki moge odstawic ciesze sie bo juz nie moge zniesc tej luteiny 😉 tylko szkoda ze przedwczoraj wykupilam leki i to po 2 opakowania 😞 a co do wozka to tak mozna ale te trzeba miec orginalny z tej firmy zeby adaptery pasowaly ja mialam ale nie pasowaly adaptery dlatego sprzedalam fotelik osobno

• Mamusia
hej
ja się właśnie umówiłam na badanie genetyczne na 19.Wprawdzie wtedy nie będę jeszcze w 13 tygodniu,ale pani która to wykonuje twierdzi,że to nic nie szkodzi,że to też już właściwy moment.Czyli w poniedziałek będę wiedzieć więcej.U nas to kosztuje 200zł a ewentualne badania z krwi,które mogą uzupełnić badanie kolejne 200zł.

• Mamusia
No właśnie dziewczynki zamierzam poczekać z tą wiadomością do stycznia... koleżanek w pracy nie mam 😁 hehehe pracuje tylko ja z szefem i szefową i dwóch panów jeszcze na hali 🙂 Firma mała,ale tak własnie mysle,ze bylby zajety etat i to byloby dla nich nie wygodne, wiec mysle,ze nie szlo by sie z nimi dogadac po ludzku... ;/ Spadam na badania na czczo do laboratorium 🙂 to do później 🙂

• Mamusia
[color=blue][/color]Blue Ja też nie mogłam doczekać się wizyty, ale było warto.Zmieniłam lekarza i teraz bedę miała wizyty co 2tygodnie. Widziałam Fasolkę na USG, cudny widok, szalała na ekranie, że ciężko było zrobić jej zdjęcie. Jedynym moim problemem jest lekkie nadciśnienie, mam już leki i oby pomogły.

• Mamusia
Witajcie 🙂
Termin mam na 4-07-2013, ale pewnie cofnie się kilka dni i będzie czerwiec 🙂
Poza tym Czerwcowe Mamusie są bardziej aktywne od lipcowych, więc zaszyję się tutaj u Was 🙂

Ma pytanie, jak długo miałyście mdłości i walczyłyście z sennością?

• Mamusia
cześć mamusie 🙂 udało mi się wpaść, mam wolny weekend więc wkońcu się zacznę trochę udzielać.
Ja mam mdłości jak zaczynam być głodna. :/
Denerwuje mnie to, bo przez to ciągle coś żuję, a nie chcę wiecznie jeść -,-
Inaczej nie mogę tego zwalczyć.

+ ostatnio jem tony, tony, tony kiwi. <3

• Mamusia
Ja też mam straszne mdłości jak jestem głodna..nie da się nie zjeść, niestety w związku z tym brzuszek spory - raczej od jedzenia niż przez ciążę a że nigdy nie był płaski to teraz jest mega widoczny 🙂ale to jest wspaniały okres...pierwszy raz nie muszę wciągać..haha 😁

• Mamusia
Hej ja tez mam mdłości ;/ i przeszkadzają mi tez zapachy niektóre ;/

Mam do Was pytanie - ja jestem w 7 tyg- moja 1 ciąża i powiem Wam, że chyba jestem straszną panikarą ;((( Czasami mnie cos zakuje w brzuszku albo cos i ja juz wariuje- Ostatnio miałam plamienia to prawie pół rodziny postawiłam na nogi hihi ale rozmawiałam ze swoja Pania Ginekolog i powiedziała ze te wszystkie objawy to normalka i troche odetchnełam z ulga 😉 Czy któraś z Was też tak panikowała ;D