Ja wczoraj byłam u lekarza i jest wszystko ok, chociaż nie badał mnie, tylko sprawdził wyniki i założył kartę ciąży i skierowanie dostałam na USG bardziej szczegółowe i zobaczę mojego maluszka 🙂 Dzisiaj będę się rejestrować, już nie mogę się doczekać... ;] Najgorsze, że będę musiała się zwolnić z pracy :/ a NIE mam już ani jednego dnia wolnego, może uda się wyskoczyć na chwil parę... 🙂 Termin porodu 8.06.2013 🙂 Ktoś ma taki sam? 🙂
A jeszcze chciałam Was się zapytać dziewczynki KUPUJECIE COŚ DLA DZIDZI JUŻ? 🙂
Cześć dziewczynki. Wróciłam wczoraj z Monachium. Jestem padnięta ale bardzo szczęśliwa. Dziś lecę do labolatorium oddam krewkę a we wtorek i środę kontrolna wizyta i USG. dobrego dnia i nie chorujcie! 🙂
Ja farbowałam włosy chyba w tamtym tyg. zresztą już gdzieś o tym Wam wspominałam :] normalnie rozjaśniaczem pasemka,ale nie za dużo... ale następne farbowanie będę robić farbą a czy z amoniakiem czy bez to nie wiem...
Ja wyjeżdżam na święta i sylwester Belgia,Holandia od 21 do 8.01.2013, obawiam się, że też wrócę zmęczona :p jeszcze mojemu się auto tam popsuło i chyba trzeba będzie wracać bez ogrzewania ;/ ciężko to widzę, ale zobaczymy... ;]
Moje koleżanki też farbowały włosy, więc chyba nie ma się co martwić.
My na następny weekend chcemy jechać do Pragi, ale nie wiem jak to będzie bo w aucie trochę mnie mdli.
Ja zacznę kupować ubranka dopiero jak poznam płeć 🙂 włosów w pierwszej ciąży nie farbowałam, teraz się zastanawiam nad szamponami koloryzującymi, chyba mają mniej chemii niż farba? a czy mogę kupić sobie krem do depilacji ? nie zaszkodzi? bo już mam dosyć maszynki 😜 mam cienkie i jasne włosy szczególnie na nogach, więc krem by się idealnie sprawdził 🙂
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi