Skocz do zawartości

lipiec 2013 :)))) | Forum o ciąży

happywife

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Co do tych jagód to pewnie Matyldzie chodziło o schylanie się i pozycja w kucku. No i kleszcze, borelioza...

Ta poduszka jest świetna 🙂 Widziałam ją ale jeszcze nie potrzebuję, bo jak narazie nie mam problemów ze spaniem. No i fajne jest w niej to że przyda się i po ciąży. Widziałam że można ją stosować przy karmieniu i jako zabezpieczenie dla siedzącego szkraba.

Biust... Oj rośnie 🙂 Na szczęście mam kilka biustonoszy jak miałam parę kilo (czytajcie 10) więcej 😉 Narazie podskoczył tak o półtora rozmiaru. Jak będzie rósł w takim tempie to trzeba będzie pomyśleć jednak o nowym zakupie... Tylko zastanawiam się czy już wtedy nie kupować ten do karmienia od razu...

• Mamusia
co do biustu to bym nie chciala zeby mi urosl 😞 mam co dzwigac po ciazy z corka i znam problem z doborem stanikow bez tego
jedynie co do brodawki bola kurcze dzis kupilam jakies smarowidlo na nie bo szalu mozna dostac jak piecze swedzi boli i nie wiem co jeszcze 😞

• Mamusia
Te poduszki są świetne, miałam taka w pierwszej ciąży niestety ulega zniszczeniu 😉
I teraz tez planuje taka kupić bo bardzo mi pomagała pod koniec spać.
Jak już brzuch było olbrzymi.
A póki co teraz nie mam problemów ze spaniem, brzuszek trochę może wystaje, ale jeszcze w niczym nie przeszkadza 😉

• Mamusia
A mój biust :-) jest pełniejszy i jędrny ! Noszę miseczkę C ... i w sumie na chwilę obecną nadal się w niej mieści ... więc się cieszę :-)

Tabelkę widziałam :-)

Dobry znak ... uśmiecham się ! Nastrój lepszy :-) i więcej chęci do wszystkiego ! I TAK ma być !

;-)

• Mamusia
Dagii napisał(a):
Tabelkę wklejona, można ją oglądać.

Matylda a dlaczego nie będziesz mogła jagód zbierać ?
Bo rozumiem jazdę na rowerze, i rąbanie drewna ale reszta chyba nie jest zabroniona ?

Ja jutro z rana na badanie moczu i krwi, muszę sprawdzić czy zapalenie się nadal utrzymuje.

miałam na myśli zarobkowe zbieranie jagód co u mnie jest bardzo popularne i sporo można na tym zarobic ☺️

• Mamusia
a własnie co do cycków to przed pierwszą ciążą normalne , ŁADNE, JĘDRNE B, w ciąży zwykłe C , 6 tygodni po porodzie to nie wiem co to było ( i utrzymywało się do zajścia w tą ciążę ) to było sflaczałe A sięgające pępka ot zwykła skóra z sutkami ( sory za opis mam nadzieję że jesteście już po kolacji ) a teraz znowu ładne (choć nie tak jędrne ) B

• Mamusia
Kerry no to powodzenia jutro
w sumei fajnie że masz usg tak "pośrodku "
ja będe miała dopiero za dwa mce i potem po 32 tc

a pisałam WAM że na razie podjęliśmy z moim decyzję że jednak nie chcemy znać płci , jak szaleć to do końca, a co 😉

nie wiem czy wytrwamy i czy mi się nie odmieni ale na razie się tego trzymamy

• Mamusia
Witajcie ! :-)

Dziś mam zupełne inny poranek - chociaż tak prawdę mówiąc każdy dzień jest nowy :-) - wstałam z dobrym nastrojem :-) uśmiecham się i mam dobry humor ! Poza tym wyspałam się, że ho ho :-) ... tylko o 7 rano zbudził mnie mały głód ... dzidzia głodna, więc zjadłam 2 kanapki z pomidorkiem i wędlinką i dalej spać :-)

Dziś planuję na obiad zupę pomidorową :-) - bo robiłam ją wczoraj ... a na drugie kluseczki z truskawkami i śmietaną ! Jak szaleć to szaleć :-)

Pozdrawiam Was serdecznie i Wasze maleństwa :-*

• Mamusia
Cześć dziewczyny ,
Normalnie banana ma na ustach jak tak sie czyta o dobrym humorku 😎
Fajne Pauli ze dzis masz lepszy dzień ja tez mam humor , hehehe i tez sobie ospalam po 1 wszym sniadanku ( miseczka platkow z mlekiem) a na 2 -gie kanapki z pomidorem serem zoltym , papryka i wedlina . Dzis kurcze taki dzien na obrotach 😉 jutro moja polowa wraca 😉 a niedziele corka do domu wiec ostanie wolene godziny ale trzeba obiad (jakies mieso 😁) zrobic jakies zakupy bo u mnie w lodowde jogurty a oni co innego wala jesc 😉
😘 dla was i dla maluszkow
bede zagladac 😉

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

Super, że Wam humory dopisują,
bo ja dzisiaj nie mam 😞
Szef mnie zdenerwował,
potem teściowa podniosła ciśnienie,
i na koniec firma męża bo jak wypłaty mają być 15 tak ich dalej nie ma 😞
Szlak mnie trafia.

Monika to córa na feriach się pewnie gdzieś bawi ??

• Mamusia
hej dziewczyny ja mam takie pytanie czy widac u was brzuszki.. ja musialam przejsc na spodnie ciazowe z gumka bo nawte juz rozporka nie moglam zapiac ..tylko u dolu brzuszek mi sie pojawil...
piersi to wsumie tyle ze staly sie bardzo twarde.. co wyglada jak by byly jedrniejsze... a jesli chodzi o spanie to az wstyd sie przyznac ale napastuja mnie sny erotyczne 😮 😲 od tygodnia wciaz miewam smy i ponoc niezle chrapie

• Mamusia
marietta12 napisał(a):
hej dziewczyny ja mam takie pytanie czy widac u was brzuszki.. ja musialam przejsc na spodnie ciazowe z gumka bo nawte juz rozporka nie moglam zapiac ..tylko u dolu brzuszek mi sie pojawil...
piersi to wsumie tyle ze staly sie bardzo twarde.. co wyglada jak by byly jedrniejsze... a jesli chodzi o spanie to az wstyd sie przyznac ale napastuja mnie sny erotyczne 😮 😲 od tygodnia wciaz miewam smy i ponoc niezle chrapie

Hej :-)

U mnie brzuszek lekko się zaokrągla ... u dołu i przesuwa w górę pod pępkiem, podobno widać już "coś tam" , ale nie jakoś bardzo znacznie, kto wie, że jestem w ciąży to bardziej się przygląda i może doszukuję się brzuszka :-)

Cichy - wygodnie mi w leginsach, rajstopach ... tunikach :-) tak chodziłam przed ciążą i chodzę tak teraz ... już dawno nie miałam na sobie jeansów ... kwestia wygodny ;-) Spodnie ciążowe pewnie sobie kupię :-)

Sny erotyczne - ja właściwie też je miewam od kilku dni ( może nie codziennie ) ale są ! Co do mojego libido to mi znacznie spadło i nie mam ochoty na sex ;-( Natomiast zauważyłam, że jak mi się śni coś przykrego, że w śnie płaczę albo coś przeżywam, to w trakcie snu się budzę i bardzo szybko oddycham ( nie ze strachu ) ... może dzidzia też przeżywa, bo nigdy wcześniej tak nie miałam.

Pozdrawiam :-*

• Mamusia
hej
u mnie też coś tam widać popołudniami i wieczorami , rano jestem płaska jak deska
no ale jak rodzina w święta zauważyła i dopytywała a byłam w 9 tygodniu tzn że coś widać 😉
na pewno szybciej niz z LENĄ i na pewno brzuch będzie większy ale np na ostatniej wizycie obwód mi się zmniejszył w ciągu mca ale na głodzie byłam he he
co do ciuchów to ja i tak w dresie chodzę , a w jeansy i tak się jeszcze mieszcze bo nie wiem jak ja to robię że zawsze kupuje dobre a potem robią się za duże, więc wszystkie mają rezerwę

• Mamusia
Hej :-)

U mnie brzuszek lekko się zaokrągla ... u dołu i przesuwa w górę pod pępkiem, podobno widać już "coś tam" , ale nie jakoś bardzo znacznie, kto wie, że jestem w ciąży to bardziej się przygląda i może doszukuję się brzuszka :-)

Cichy - wygodnie mi w leginsach, rajstopach ... tunikach :-) tak chodziłam przed ciążą i chodzę tak teraz ... już dawno nie miałam na sobie jeansów ... kwestia wygodny ;-) Spodnie ciążowe pewnie sobie kupię :-)

Sny erotyczne - ja właściwie też je miewam od kilku dni ( może nie codziennie ) ale są ! Co do mojego libido to mi znacznie spadło i nie mam ochoty na sex ;-( Natomiast zauważyłam, że jak mi się śni coś przykrego, że w śnie płaczę albo coś przeżywam, to w trakcie snu się budzę i bardzo szybko oddycham ( nie ze strachu ) ... może dzidzia też przeżywa, bo nigdy wcześniej tak nie miałam.

Pozdrawiam :-*

ciesze sie ze nie tylko ja mam takie sny ..heh jesli chodzi o moje libido to chciala bym ale len moj jest silniejszy i szybko zasypiam 😉 moze dlatego dzieje sie to w moich snach 🙂 ale czasem rano jak wstane wstyd mi przed moim mezem 😉 i mocno go przytulam bo nie zawsze to wlasnie on jest w tych smach ,nie wiem kto bo twarzy nie widac 😜 ☺️ 🤢

• Mamusia
Gizelda;ciesz sie ze jestes plaska jak to mowiesz.. Ja dosyc szybko dostalam brzuszek z amela i teraz tez wlasnie 😞 lekarz mowi ze sie duzo wody zatrzymuje mi w organizmie co wyglada strasznie bo pod koniec ciazy wygladam jak niedzwiedz ;/ jak lezalam na podtrzymaniu w 34 tyg mialam brzuch wiekszy od pan ktore lezaly tam w 42!! i czekaly na wywolanie porodu .. wszyscy sie smiali bo pani ktora miala blizniaki miala troszke wiekszy brzuszek 😉 i tez czekala na wywolanie ...dlatego sie boje ze znow bede wygladac jak maciora 😞