Skocz do zawartości

lipiec 2013 :)))) | Forum o ciąży

happywife

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
jeny Kerry Gratulacje juz 3 chłopczyk !! 🙂 niesamowite no to dziewczyny ciekawe ktora bedzia miala dziewczynke 🙂 jeszzce 7 dziewczyn 🙂 zostało i jedna juz niedlugo tez sie dowie 🙂 Ja mam 22 stycznia wizyte ale mysle ze nie powiedza jeszzce , a następna u swojego lekarza mam na 6 lutego moze wtedy cos powiedzą 🙂 Jesli chodzi o ciuszki mam wszytko i dla chlopca i dla dziewczynki ,posciele ,lozeczko,mate edukacyjna spacerówkę coneko mialam duzo spacerowek i uwazam ze najlepsza wlasnie coneko ..wkoncu moja coreczka ma niecale 2 latka wiec co nieco mi zostalo .. potrzebuje wozek gleboki lezaczek bo sprzedalam :P
Ale tez bardzo ixlander mi sie podoba 🙂 juz obserwuje nawet kilka na licytacji uzywanych!! ale w cudnym stanie w 600zl 3 w 1 mozna dostac 🙂 ( ze spacerowka oraz fotelikiem samochodowym) zawsze 2 tys do przodu jak za nowy 🙂

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witaj Mariettko 🙂
wiec zaczynamy plotkowac juz o wyprawce 😁
kurcze jak ten czas leci , ja tez siedze na allegro i nie tylko tam i ogladam
tak mysle ze ze gdzies za miesiac to trzeba bedzie zakasac rekawy i kupowac cos dla dzidzi
ja jeszcze nie wiem co siedzi w brzuszku ale 24 sie dowiem (mam nadzieje ) -ale stres mam czy wszystko ok .
Marietta a ty jak sie czujesz ?
pozdrawiam i milego dnia zycze
bede zagladac 😉

• Mamusia
jeszcze mam newsa 😁
dostalam telefon ze ciocia zostane 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
kurcze ale fajnie sie ciesze jak dziecko co dostalo lizaka 🤪 🤪 🤪
szwagierka termin ma na wrzesina 😉 trzymam kciuki za nia
to tak tyle poza nawiasem 😉

• Mamusia
Hej 😘
ja czuje sie coraz lepiej chodz dzis w nocy sie przebudzilam i znow wymiotowalam 😞 ale teraz to juz nic sporadycznie .. naszczescie te dni okropne mam juz za soba mam nadzieje ze nie wroca 🙂

Ja ogladam na allegro,tablicy i uwaga sprzedajemy.pl tam mozna tez bardzo fajne rzeczy obejrzec no i gumtree 🙂
sa ogloszenia jak wyprawki8 np. ze za 300zl ciuszki lozeczko lezaczek,fotelik i mata 🙂 i to nie byle jakie bo fisher price 🙂 wiec sa okazje naprawde ale ja to mam wiec wozecz i lezaczek bym chciala tez zakupie wczesniej bo na ostatnia chwile to wiesz.. juz to przechodzilam 🙂 i w ostatnich miesiacech nie mialam ochoty zbytnio spacerowac po sklepach 🙂 w styczniu 🙂 bo w lutym urodzilam teraz na lato wiec to bardzo mnie cieszy zawsze marzyłam o brzuszku lekka zwiewna tunika ,getry 🙂 i japonki co tu wiecej 😁 no i dzialeczka 🙂 przy lesie i jeziorku a nie ze rodze a tu -21 stopni bylo z amelka a ona po zapaleniu płuc wrodzonym 😞 i po intensywnej terapi 😞 eh mam nadzieje ze teraz wszytko bedzie dobrze z dzidzia jesli mi powiedza ze cos nie tak z druga dzidzia chyba zwariuje 😞 dziewczyny naprawde.. 😞

• Mamusia
Razem napisał(a):
jeszcze mam newsa 😁

hehe super 🙂 bedzie ten sam rocznik 🙂

• Mamusia
Razem napisał(a):
jeszcze mam newsa 😁

hehe super 🙂 bedzie ten sam rocznik 🙂

• Mamusia
Bedzie dobrze, wiem latwo sie czsem mowi , sama sie obawiam kurcze od paru dni chodze podminowana 🤢
dobrze M wraca dzis to bedzie ze mna na usg i na badaniu cholernie jakos sie boje i nie moge sobiwe z tym poradzic
Wiem o czym mowisz ja 1 ciaze latalam dom szpital szital dom w 8 tyg mala odklejala sie od lozyska a kolo 6 miesiaca mialam rozwaricie 2 cm 😞 wiec wesola ciazka byla w koncu szwy zalozyli i mala postanowila sie i tak wczesniej urodzic bo to bylo koniec 36 tyg, poczatek 37
wiec ja tez nie bede czekac bo nie wiem dnia ani godziny
moze dlatego u mnie te leki 😞
tez staram sie myslec pozytywnie ☺️

• Mamusia
No a ja poronienie 7 tc,14tc w 22 tygodniu dziewczynka odklejenie lozyska -smierc,potem z amela blizniacza jedno jajowa urodzilam tylko ja ,w zeszlym roku pozamaciczna !! 🤨 no i teraz blizniacza 2 jajowa i tylko jedne pecherzyk zyje 😞 6 ciaza jedno dziecko 😞 dlatego te wsyztkie badania chca mi robic niestety prawdopodobie dziedziczne to ze strony meza rodziny maja slabe geny 😞

Dodam jeszcze ze u nich sa tez same blizniaki zreszta maz ma sam brata blizniaka

• Mamusia
Razem napisał(a):
to tez przeszlas nie malo 🤢
to tym bardziej trzymam kciuki za was by sie udalo i bylo wszystko ok 😘

no praktycznie co pol roku probowalismy ale z Roksanka -22 tydz. rok przerwy i psycholog tego nie moglam ogarnac bo musialam ja urodzic .

ja trzymam kciuki za was..kochane

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

Marietta współczuję, straszne rzeczy musiałaś przeżywać, ale teraz już musi być dobrze, trzymam mocno za Was kciuki, żeby Amelka miała fajne rodzeństwo 🙂

My jeszcze wszyscy w łóżku, zaraz trzeba będzie się zbierać, śniadanie i jedziemy na zakupy.
Może wstąpimy do sklepu dziecięcego bo bym chciała wózki sprawdzić jak się prowadzą 🙂

Kacper ma katar, trzeba będzie zacząć inhalację, żeby mi się nie rozchorował.
Monika a u Ciebie jak inhalacje, pomogły coś ??

• Mamusia
hej Dziewczyny!!

a u nas od wczoraj malowanie... mąż walczy z nową sypialnią a mnie od zapachu farby (chyba) naszły pierwsze objawy ciążowe.. brzuch boli, niedobrze mi i ogólnie źle jakoś...;/ a wieczorem idziemy na bal karnawałowy- mam nadzieje że do tej pory jakoś minie to złe samopoczucie...
a miał być tak fajny weekend..

Marietta- trzymam mocno kciuki za Was! na pewno wszystko będzie dobrze tym razem 🙂)

miłego dnia wszystkim!!

• Mamusia
happywife napisał(a):
hej Dziewczyny!!

a u nas od wczoraj malowanie... mąż walczy z nową sypialnią a mnie od zapachu farby (chyba) naszły pierwsze objawy ciążowe.. brzuch boli, niedobrze mi i ogólnie źle jakoś...;/ a wieczorem idziemy na bal karnawałowy- mam nadzieje że do tej pory jakoś minie to złe samopoczucie...
a miał być tak fajny weekend..

Marietta- trzymam mocno kciuki za Was! na pewno wszystko będzie dobrze tym razem 🙂)

miłego dnia wszystkim!!

Kochana ... ja od 6 tygodnia zaczęłam mieć wrażliwość na zapachy ... i to właśnie od śmierdzącej farby się zaczęło. Malowali u nas klatkę schodową, ale był taki smród nawet w mieszkaniu, że mi ciężko było wytrzymać, mąż mówił, że przesadzam ( haha co on tam wie o wrażliwości na zapachy w ciąży ) mi się autentycznie od tego smrodu farby robiło niedobrze, mdliło mnie i nie mogłam się uspokoić wewnętrznie ... serce waliło mi jak młot, a później byłam rozbita i miałam zły nastrój ... nie mogłam siedzieć z mężem w Warszawie, a malowali przez 2 tygodnie ... później ten zapach się utrzymywał ... musiałam pojechać na parę dni do swoich rodziców, bo źle się czułam też psychicznie w tym "zapachu" ... dodam też, że zapach jedzenia mi wtedy jeszcze nie przeszkadzał ... głównie farby, smary, chemia ... później dopiero jakieś jedzenie, którego nie jestem w stanie tknąć :-) ... ale mam nadzieję, że gorzej nie będzie ... podobno wrażliwość na zapachy w ciąży przechodzi ( ile jest w tym prawdy nie wiem, tyle co słyszałam od tych co mają ciążę za sobą ) ... jedna znajoma mówiła mi, że do 4 miesiąca miała ... inna, że w 5 tym - 6 tym miesiącu jej przeszło .

Pozdrawiam !

• Mamusia
Dagii napisał(a):
Dzień dobry 🙂

Kacper ma katar, trzeba będzie zacząć inhalację, żeby mi się nie rozchorował.
Monika a u Ciebie jak inhalacje, pomogły coś ??

Dagii a z czego inhalacje robisz? Bo ja też mam katar, ale inhalacje z soli fizjologicznej nie pomagają. Myślałam o jakimś olejku...?

• Mamusia
halo 🙂
Dagmara robilam inhalacje ale tak jakos bez rewelacji jak mnie zlapie kaszel to pojawia sie wydzielina
jest lepiej ale i tak to sie ciagnie , lekarz powiedzial ze tak normalnie jest to trudny kaszel do wyleczenia a w mojej sytuacji to juz problem no nic daje jakos rade .
a co u was , bo ja latam kuchnia laptop 😜
buziaki dla was dajcie znac co tam u was Kochane 😘

• Mamusia
Hej ...

A ja dziś sprzątam ! :-) po trochu z przerwami :-) ... co do wyprawki, ubranek, wózków itd ... to ja akurat trochę rzeczy dostałam z racji takiej, że moje koleżanki urodziły w zeszłym roku to co im zostaje to dają mi. Poza tym rzeczy używane dobrze utrzymane naprawdę się nadają i nie opłaca się wszystkich rzeczy kupować nowych. Dziecko i tak szybko rośnie. Lubie szczerze mówiąc chodzić czasem do "szmateksów" kupować rzeczy jak to się mówi z "odzysku" są naprawdę ładne cuchy dla dzieci ( wiadomo - nie wszystkie ) ale zawsze można wybrać coś co nam się podoba.

Apropo mojego sprzątania ... to w zasadzie między innymi segreguję ciuchy dla małego ... małe, większe, grube, cienkie :-) taki dla mnie relax ... pooglądam, posegreguję, co mi się podoba, a co mniej, co jeszcze będę musiała dokupić.

U mnie za oknem sypie drobny śnieg ... jest zimno, byliśmy z mężem na zakupach, niby blisko, ale trochę mróz w policzki piecze ... w każdym razie uważam, że był to dobry spacer.

Pozdrawiam Was serdecznie :-) - będę z doskoku na forum

• Mamusia
Hej dziewczyny własnie dotarło do mnie ze dzis moj 19 dzien z rzędu w pracy !! Jeszcze tylko jutro ostatni dzien i 4 dni wolnego 🤪normalnie nareszcie 🙂 ale bede sobie lezec w lozeczku w pn.. chociaz juz mnie scigaja bo dzien dziadka i babci zebym wpadła do nich 😞 a we wtorek szpital i badania 🤢 no ale mam jeszcze srode i czartek 🙂 co prawda przypadaj mi tez dyzury nad coreczka bo maz idzie na nocke ale zawsze troszke odpoczne 🙂

• Mamusia
W końcu w domu,
Ogarnęłam na szybko i będziemy jeść kolację 🙂
Byliśmy w Smyku, oglądałam wózki i bardzo dobrze, że się zdecydowałam
bo okazuje się, że ten Graco który mi się tak bardzo podoba, jest kiepski 😞
owszem lekki, i fajny wygląda, ale jest tak sztywny, że dziecko by się w nim wytrzęsło jak nie wiem , na naszych chodnikach 😞
Ale za to X-lander to jest to 🙂
Także teraz tylko czekać na super okazję bo na pewno będę kupować używany.

Justyna - jak Kacper miał straszny kaszel to robiłam mu z dodatkiem Mucosolwanu ale w ciąży go nie można, a teraz robię mu z odrobinką amolu. i powiem Ci, że działa cuda 🙂
Katar już jest przeźroczysty. Także polecam 🙂

Matylda - a widzisz jak mieszkasz w domu to co innego, drzwi otwierasz i droga wolna 🙂

• Mamusia
Dagii napisał(a):

Ale za to X-lander to jest to 🙂

My też wybieramy xlander. Ale zestaw z fotelikiem Maxi cosi, bo ma testy zderzeniowe 🙂
Podobno xlander nie poddaje swoich fotelików crash testom.

http://allegro.pl/a-wozek-x-lander-xa-gondola-maxi-cosi-torba-i2927353620.html

Wózek fundują moi rodzice, mówią, że mam wybrać to, co chcę 🙂 więc mam dobrze. 😁