Skocz do zawartości

lipiec 2013 :)))) | Forum o ciąży

happywife

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzień dobry! 🙂
Marietta- trzymam kciuki, będzie dobrze!!! 🙂

Właśnie wstałam, idę na śniadanko 🙂
Muszę się pochwalić jakie cudo wczoraj wylicytowałam dla Juniora :P
http://allegro.pl/roz-62-marksspencer-pajacyk-dla-chlopca-i2949761652.html

😜 Miłego dnia!!!

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

Po wczorajszej totalnej ślizgawicy dzisiaj sypie śniegiem 🙂
Chłopaki oddelegowani,a ja wcinam śniadanie, bo brzuch już głośno burczał.
Co do łóżeczek turystycznych to ja zwolenniczką nie jestem, chyba, że na wyjazdach.
Mamy jedno u mojej mamy i korzystamy z niego jak tam jesteśmy.

Justyna piękny rampersik 🙂

Musiałam wizytę przesunąć na 30.01 ale mam nadzieję, że już poznamy płeć i też będę mogła trochę poszaleć zakupowo 🙂

• Mamusia
Martyna wiem, że to głupio zabrzmi ale pij dużo wody niegazowanej na ten ból głowy.
Ja w pierwszej ciąży strasznie cierpiałam, myślałam, że mi głowa wybuchnie.
Trafiłam do neurologa a on do mnie, żebym więcej wody piła.
Wyśmiałam gościa,
Ale to prawda, pomaga i to bardzo, także pij dużo wody,
Ja teraz nauczona doświadczeniem staram się wypijać przynajmniej butelkę półtora litrową wody do tego kawa, herbata,jakiś sok i daje radę

• Mamusia
Dagii- nie wiem czy ma znaczenie obudowa łóżeczka? Moim zdaniem najważniejszy to materac. My kupujemy lateksowy, bo sami na takim śpimy i jest super! 🙂
Łóżeczko pewnie Młodemu przyda się na miesiąc? bo pewnie i tak będzie spał z nami 😁

• Mamusia
gizelda- mi lekarz mówił, żeby dużo pić, szczególnie w ciąży.
Nie mówił konkretnie o wodzie, ale ja wypijam ok 4 litrów płynów dziennie ( kawa, woda- 2 l, soki i herbaty).
Też słyszałam, że na ból głowy to duża ilość wody pomaga.

• Mamusia
Kerry napisał(a):
gizelda- mi lekarz mówił, żeby dużo pić, szczególnie w ciąży.
Nie mówił konkretnie o wodzie, ale ja wypijam ok 4 litrów płynów dziennie ( kawa, woda- 2 l, soki i herbaty).
Też słyszałam, że na ból głowy to duża ilość wody pomaga.

to na pewno zwłaszcza jak ktoś ma jeszcze małowodzie
ale mi chodzi o to że ja wody nie lubię i nie pijam i przez to się nie pocę hi hi

• Mamusia
Dla mnie łóżeczka turystyczne są mniej stabilne, ale to tylko moje zdanie 🙂

Ja też nie przepadam za wodą, ale tak jak pisałam nauczona doświadczeniem z pierwszej ciąży w tej piję a przynajmniej staram się pić dużo 🙂
I widzę sporą różnice 🙂

A jak chodzi o materac co łóżeczka to dziecko takie malutkie powinno mieć z kokosu i gryki.
Do pół roczku na kokosie potem na gryce. Przynajmniej mi tak mówili lekarze. Kacper taki miał i teraz też będziemy taki kupować.

• Mamusia
Hej Dziewczyny,
Marietta łączę się w bólu, też mnie dzisiaj znowu głowa boli 🤨 Tak się zastanawiam i może w tej wodzie jest jakaś logika... (Dzięki Dagmara). Ostatnio trochę się powstrzymuję przed piciem dużych ilości bo to co wypiję za 15 minut wysiusiam i najzwyczajniej w świecie nie chce mi się tyle biegać do toalety 😜 Może jakoś to zniosę, wolę siusiać niż chodzić z bólem głowy.

Co do materacy... Dagmara, ty kupujesz taki potrójny pianka gryka kokos i później przekładasz czy oddzielnie- najpierw z kokosem a później z gryką???

Marietta, super 🙂 Cieszę się że z drugim maleństwem wszystko ok 🙂

• Mamusia
hej Dziewczyny! 🙂)

U nas remoncik zakończony, farba już nie śmierdzi a my mamy naszą pierwszą cudną sypialnie urządzoną tak jak chcemy (do tej pory nie kupowaliśmy mebli do wynajmowanych mieszkań). Jest pieeknie, kawa z mlekiem na ścianach i białe mebelki, teraz tylko pozostało przemalować łóżeczko (właściciele mieszkania zostawili nam SINIGLAR z Ikei tylko jest troche obśrupane ) na biało i będzie idealnie 🙂))

w sobote mam wizytę u lekarza- może już poznamy płeć 😁 😁

co do zapaleń to ja na początku ciąży miałam jakieś bakterie i brałam antybiotyki- dopochwowe i doustne, bardzo się bałam bo wiadomo że antybiotyk to nic dobrego ale lekarz powiedział że lepiej wziąć antybiotyk bo on nie wpływa na ciążę niż żeby bakterie dostały się do maleństwa- posłuchałam i teraz już jest ok.

pozdrawiam z zaśnieżonego wrocławia! 🙂))

• Mamusia
henimedes napisał(a):

Co do materacy... Dagmara, ty kupujesz taki potrójny pianka gryka kokos i później przekładasz czy oddzielnie- najpierw z kokosem a później z gryką???
🙂

Taki pewnie będziemy kupować http://allegro.pl/materac-kokos-gryka-pianka-120x60-lozeczko-i2941293355.html

Marietta super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! teraz już będzie tylko lepiej 😘

• Mamusia
Kerry napisał(a):
gizelda- czemu tylko przez miesiąc będziesz brała witaminy?
Dlaczego akurat dany miesiąc?

Nie rozumiem, jak biorę Pregna plus od samego początku i mam brać do końca ciąży.
🙂

nie "przez dany"
po prostu niebawem skończy mi sie folik i zacznę witaminy
a o powodzie już pisałam
nie potrzebuje brać witamin, lekarz nie zaleca,i tak zapominam, nie chcę upaść dzieciołka i tak jest taniej 😉

• Mamusia
A dziekuje dziewczyny 😉 Tak sie ciesze
w razie co wszytko wporzadku badali mozg ,konczyny paluszki ma wszytkie raczki rowne nozki rowne kregoslup wporzadku wiec zdrowe drugi wynik bede meic za 10 dni
a do tego jest wielkosci brzoskwini i strasznie nieznosne ciagle tkalo rece do buzi i odpychalo sie nogami i musieli obraz zatrzymywac do badan
Jechal ze mna damian kolega bo mnie zawozil bo Tesciowa nie zgodzila sie zostac z Amela bo jest dzien babci i ona musi jechac do wnukow ;/ jak by nie mogla z Amelka jechac do ukochanej drugiej synowej ,ale juz ok. Maz zostal w domu . I lekarze mysleli ze Damian to moj Maz i zaprosili go do gabinetu i widzial cale badanie jak dziecko sie rusza i wszytko ... mariuszowi zaczol opowiadać a mariusz i poco mnie wkurzasz na zarty ze damian widzial dziecko i wogole byl przy mnie a on nawet zdjecia nie zobaczyl.. bo nie dali
Malo tego byly tam same kobiety w ciazy w tym samym tyg albo 2 tyg starsze ciaze i wiecie co mialam najmniejszy brzuch można powiedzieć ze wogole go nie mialam w porownaniu do tych kobiet a dziecko jest duże wiec nie wiem gdzie sie mieści ale ciesze się ze nie wyglądam jeszcze jak te kobiety z brzuszkiem juz jak balon moze tym razem nie przytyje 30 kg jak z amela no nic ide kapac mala i usypiac mysle ze usne razem z nia bo jutro musimy jechac do mariusza dziadka do szpitala zlozyc zyczenia ciagle cos mam nadzieje ze chociaz czwartek bede miec wolny dla siebie

Trzymajcie sie dziewczyny !!!
😘

• Mamusia
dzien dobry dziewczyny 🙂
moje 3 malolatki wlasnie wstaly (zlot kolezanek udany ) trzeba ruszc zrobic sniadanie 😉
bo sie juz glosy odzywaja papuzek co na sniadanie 😁( ostatnie dni ferii na kujawach )
a pozniej jeszcze cos im zorganizowac
brzuszek rosnie , po wczorajszej wizycie badania ok ale szyjka moja krotka i wisi nade mna widmo zakladania szwow no i mam sie oszczedzac wiec potulnie bede sie starac wywiazywac z przykazu dla mojego i maluszka dobra .
bede zagladac 😉

• Mamusia
Witajcie z rana 😁
Ja też dopiero wstałam idę coś zjeść 🙂
Mam małe pole do popisu jeśli chodzi o śniadanie, bo jem tylko na słodko ( tak mi się w ciąży porobiło 😉 ) Bułka z miodem już mi się znudziła, z konfiturą też powoli... zostaje nutella 😁 do tego kawka 🙂

Mój Synuś będzie słodkim chłopaczkiem 😁

Miłego dnia 🙂

• Mamusia
henimedes napisał(a):
Hej dziewczyny 🙂 Witam Was śnieżnie 🙂

Czy też macie problemy z krwotokami z nosa??? Czasami nic się nie dzieje przez tydzień a czasami codziennie ;/ Denerwujące to jest ;/

hej j anie mam krwotoków , w pierwszej ciąży też nie miałam
ale czasem rano mam takie skrzepy z krwi w nosie ale to też może byś z suchego powietrza tutaj

• Mamusia
Ja się z takimi skrzepami budzę co rano i nie ważne czy nawilżę powietrze w pokoju czy nie. Cały czas muszę kontrolować czy przypadkiem w danym momencie nie leci mi krew ;/ jak jestem w domu albo u kogoś znajomego no to ok, ale gorzej jak jestem w podróży albo np na zakupach ;/ Byłabym wdzięczna za dobry sposób powstrzymania krwotoków.

• Mamusia
gizedla- to od suchego powietrza. 🙂 też to miałam, ale od kiedy kupiłam nawilżacz- oczyszczacz jest super.

Dziewczyny jeśli mogę Wam polecić....
Nawilżacz- oczyszczacz Venta. Urządzanie nie tylko oczyszcza, ale i nawilża powietrze. Nie jest ultradźwiękowy- więc można używać w pokoju dziecięcym (niemowlęta słyszą ultradźwięki).. Jest cichy zużywa tylko 5 W prądu.
Mega fajna sprawa. Mam go miesiąc i super się śpi. Trochę drogi, bo kosztował 789 zł, ale warto! 🙂