Skocz do zawartości

lipiec 2013 :)))) | Forum o ciąży

happywife

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Marietta - filmik widziałam już, piękny, też się zruszyłam, może to przez hormony, ale dziś w szkole rodzenia płakałam, mieliśmy temat banku krwi pępowinowej i ratowania życia w chorobach nowotworowych dzieci....masakra...

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczyny... Mam takie pytanie... Ile dziennie idzie pampersów??? Tak na oko... Bo zamówiłam sobie te pampersy premium care 78 szt i tak się zastanawiam czy nie kupić więcej... np 3 razy 43 szt Pampers new born w rozmiarze 1 za 60 zł z przesyłką...

• Mamusia
Martyna - na samym początku idzie ok 8-10 pampków

Poplotkowane z mamą czas iść do łóżka poczytać coś 🙂

Spokojnej nocy

Jagoda - sił i wytrwałości.
Wiem po sobie, że teraz pod koniec ciąży cierpliwości mi brak zwłaszcza do mojego zbója, który ostatnio tez płacze i jęczy o wszystko - dosłownie wszystko 😠

• Mamusia
Czyli taka paczka 78 szt. Praktycznie w tydzień idzie. A długo wasze maruchy nosiły rozmiar 1?

Jak ja lubię takie wieczorne rozmowy z kimś kto przyjechał właśnie 🙂 Jest tak przyjemnie i wesoło 🙂 Udanego czasu spędzonego z mamą Dagmara 🙂

• Mamusia
henimedes napisał(a):
Czyli taka paczka 78 szt. Praktycznie w tydzień idzie. A długo wasze maruchy nosiły rozmiar 1?

Jak ja lubię takie wieczorne rozmowy z kimś kto przyjechał właśnie 🙂 Jest tak przyjemnie i wesoło 🙂 Udanego czasu spędzonego z mamą Dagmara 🙂

Kacper urodził się duży bo ponad 4 kg i 1 zużyliśmy jakieś 3 opakowania.
Ja tez uwielbiam takie rozmowy do późnych godzin, poszłyśmy spać po 2 a o 6.30 już Kacper nas obudził 🙂
I wielkie wydarzenie bo babcia go dzisiaj do przedszkola odprowadza 🤪 zachwycony tym jak nie wiem 🤪

No i dzień dobry brzuchatki 🙂
U nas dzisiaj słoneczko 🙂

Miłego dnia 😘

• Mamusia
hej Martyna ja nie wiem
ale tak mniej więcej na samym początku jak jeszcze jest smółka i potem to mi szło tak około 10 dziennie
ale potem całe szczęście mniej i tak od 2go mca chyba 5 dziennie
aha a moja niby miała 3400 po urodzeniu a "1" używaliśmy chyba ze 3-4 mce , taki mieliśmy zapas i taka była drobna

• Mamusia
cześć Dziewczyny!!

u nas też słonecznie 🙂
Ola: witam w klubie, mnie ból bleców budzi codziennie jak w zegarku o 4 😮 hmmm
Rudi: jejku pracujesz nadal, a jaka masz pracę? ja wczoraj byłam 7h w pracy, ale tylko, żeby wdrożyć nowa osobę i czułam się zmęczona, odwykłam od tego przez ostanie 1,5 miesiąca. Od ciągłego mówienia miałam potem problem z oddychaniem 🙃
ładne brzuszki tam widziałam w linku obok, może też coś aktualnego bym wrzuciła... 😁
miłego dnia!!!

• Mamusia
hej u mnie tez slonko od rana a teraz njuz sie pokazuja chmurju znow bedzie padac 😞 co do pampersow ja kupie z 5paczek 1 pampersa wydaje mi sie ze niebedzie za duzo ajk mi braknie dokupie filmik tez ogladalam szkoda ze mojego meza nieruszyl powiedzial do mnie to jest polska a nie ameryka no coz on nieczuly o do okazywania uczuc tez skapy ale przywyklam rudi wielki podziw ze jeszcze pracujesz jagoda wytrwalosci zycze a tobie dago przyjemnie spedzonego czasu z mama ja zmykam na jakies zakupy bo loduwki pustki

• Mamusia
Hejka 🙂
My dzisiaj byliśmy u lekarza. Młody waży 2800 g. 🙂 Odebrałam wyniki GBS i na szczęście nie mam paciorkowca 🙂 Wojtas ułożony głową w dół - czyli bedziemy rodzić naturalnie 🙂
Jestem szczelnie pozamykana, nie ma mowy o wcześniejszym porodzie... na dzień dzisiejszy 🙂
Czyli jedziemy dalej 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Justyna - wspaniałe wieści, pięknie chłopak rośnie 🙂

Kacper męczy babcię, czytają już kolejną bajkę.
Wrócił tak wykończony ze spaceru, że tylko mi powiedział mamo ja chcę już spać, ale słyszę, że energia mu wróciła.

W piątek przyjeżdża jeszcze moja siostra i pójdziemy sobie we 3 na "Joannę" bo będą ją puszczać na Festiwalu Filmowym, to sobie we trojkę popłaczemy. Bałam się, że nie będzie już biletów ale udało mi się jeszcze zarezerwować.

Jeszcze w planach na dzień dziecka mamy zabrać Kacpra do Zatoru do Dinozaurów bo już mi od paru dni marudzi 🙂
A w sobotę pewnie pojedziemy kupić mu rower 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny, u mnie troche się działo przez ostatnie dni. Z środy na czwartek dostałam w nocy dziwnych skurcze ale były tak silne że mial juz maz dzwonić po pogotowie (niestety u nas w miescie nie ma porlodówki jest szpital ale tylko wewnętrzny i chirurgia) ale się uspokoiło. Bylam siedemnastego u lekarza to dal na wyniki i dzisiaj robilam oraz ktg okazało się że wyniki w porzadku na ktg lekkie skurcze sa ale kazał brać nospe i magnez i jak więcej nic nie będzie się działo to dopiero za dwa tyg do niego bo kończy się zwolnienie. A tak propos szpitala to musiałabym jechac 35km. Mam podwyższone ciśnienie ale ale w normie. Mała fajnie się rusza prawie całymi dniami. Sorki za jakiekolwiek błędy ale pisze z tel bo leze juz w łóżku gotowa do spania.
Troche się obawiam żebym czasem wcześniej się nie urodzila

• Mamusia
dziewczyny ..ja porostu umieram ten bol sie tak nasilil ze zdecydowałam sie wziasc dzis nospe max i nic zupelnie nie pomogła maz szedl na popołudnie i sie przespałam ale nawet to nie pomogło zaczynam sie denerwować bo mała mi tak uciska na jakieś nerwy z e nie mogę nogami stąpnąć na podłogę takie bóle pleców mam 😞 a pachwiny i doslownie cipka tak bola ze szok ;/wrrr za tydzien mam wizyte wytrzymam moj lekarz i tak wczensiej nie przyjmuje a na pewno mi nie pomoże bo z amelia miałam podobnie z tym ze nie czułam wtedy takiego nacisku główka na szyjke

Hej Mamuski,

wysmarowałam do Was posta na gorąco z tel i mi go wcieło :/
Może to i lepiej, bo wtedy pisałam pod wpływem emocji, a już mi trochę przeszło.

Spędzilismy dzis kilka dobrych godz. w IKEI - czułam sie jak na zawodach "w walce o dom", bo mielismy czas do 13stej zeby zdazyc zamowic transport na dzis wiec ja krzyalam REGAŁ 15, polka 16 kod 405.708.66 bla bla a maz pakowal. Zdązylismy. Ksawek siedział w wozku sklepowym te kilka godzin, podziwiam Go!!!!
Zamowilismy transport, a tu dzwoni moj tata, keidy bedziemy na mieszkaniu i kiedy bedzie transport z ikei - ja wiedzialam ze Tata bedzie od 15stej, bo umwoil sie tam z gosciem od piecyka, wiec ustalilismy ze ikea przyjedzie po 15stej a tu nagle moj tata zrobil problem, ze beda mu klapac drzwiami, ze on nie ma czasu sie zajmowac ikea zebysmy my przyjechali. a byla godz. 14, w jeszcze wrocilismy po drobniejsze rzeczy do ikei, potem mielismy jechac na obiad z Mlodym do mojej mamy bo ugotowala, a w miedzyczasie maż mial isc na rozmowe o prace.
Efekt byl taki ze musielismy przekaldac godz dostawy do ikei, ja umieralam z glody wiec zjadlam na mega szybko obiad w ikeowskiej restauracji, mąż nie zdazyl na rozmowe, moja mama mnie opierdzielila ze po co jem gdzieś jak ona tu gotuje i sie meczy 🤢 😮 Na koniec Ksawek powiedzial ze on by chcial zostac z babcia i ciocia i zebym sama jechala z mężem na mieszkanie (zaznaczam, ze nie widzielismy sie z moimi rodzicami ze wzgledu na chorobe taty ponad miesiac!). na co moja mama wspanialomyslnie powiedziala zebym sobie WYPOCZEŁA i nie jechala. No wiec mowie - super, ale zajmiecie sie Ksawkiem? OCZYWISCIE nie!!! bo nie maja czasu. To pytam sie czy chociaz moja siora pojdzie z nami na plac zabaw tuz obok to nie bede ja latać za Ksawkiem tylko ona - to uslyszałam ze ona ma okres i sie zle czuje 😠 😠 😠 😮
Rece i cyce mi opadly, trzasnelam drzwiami i wyszlam...
Wszyscy mi kaza wypoczywac, tylko kuźwa nikt nie pomysli zeby mi ten odpoczynek ułatwić!!!! 😠 😠

Oczywiscie nasluchałam sie jaka to moja siostra jest biedna, ze ma najciezsza prace ze wszystkich, ze zaczela drugie studia, ze jedzie z narzeczonym na Balkany wypoczac i cytuje moja mamę" komu jak komu ale jej należy sie!" i wiecie co - od poczatku moja siora byla faworyzowana i nic sie w tej kweastii nie zmienilo, dlatego ja zamierzam zupelnie inaczej wychowywac swoje dzieci 😞

• Mamusia
Hej! Czy ktos na forum korzysta jeszcze z noki c7 i tez nie ma na brzuszku opcji odpowiedz? bardzo mnie to denerwuje bo na biezaco jestem z tel a odpowiadac musze z kompa i duzo rzeczy mi ulatuje.
Tak pracuje jeszcze i nie mam wyznaczonej daty off. na ile sily pozwola... W ciazy z Olem skonczylam 4 tygodnie przed porodem ale to juz tak ze strachu ze mi wody w pracy lub drodze do odejda 😉
Tez mi sie ostatnio rozchodzi spojenie i boli kregoslup tak ze jak zmieniam pozycje to przez chwile nie moge stanac i musze sie czegos przytrzymac ale do przezyycia. Mała w sumie mało ruchliwa, w ciagu dnia mało, prawie wogole dopiero jak sie poloze, zazwyczaj na plecach to daje o sobie znac.
Wizyte mam we wtorek, zobaczymy co tam w trawie piszczy.
Czy ktoras z was robila dziecku z krwi testy uczuleniowe. Jest u nas 50 % promocji w dzien dziecka i sie zastanawiam bo ma wieczny katar i jeszcze zaczely wychodzic mu znow plamy na skorze...

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂 U nas dziś trochę szarawo za oknem ale przynajmniej porobimy troche porządków . Wiem że świeto i się nie powinno no ale to jedyna okazja kiedy Mateusz może mi pomóc bo nie wraca późno z pracy .

Jak skończymy usiądziemy wyciagniemy wszystko co mamy dla niuniusia i sprawdzimy czego nam brakuje 🙂

hej, faktycznie jak pusto tu.
U nas leje i jest tak wilgotno, ze jak wyciagam ubrania z szaf to mam wrazenie ze sa mokre. ochyda.
Do tego mąż doprowadza mnei do totalnego wrzenia, nie mam juz do Niego siły.
Zero jakiejkolwiek organizacji!

Mam powyzej uszu wszystkich i wszystkiego.
Dzisiaj lezałam i palcem nie kiwnelam (poza zrobieniem porzadków w piwnicy - w której moj mąż twierdził, że ma porządek - połowa poleciala do kosza i poznajdywalam rzeczy, ktorych szukalam od lat, a moj mąż twierdził, że ich nie ma).

Jutro zostaje caly dzien sama z Ksawkiem, maz jedzie na mieszkanie i beda z moim ojcem skrecac reszte mebli.

Leo nie daje mi chwili spokoju, az sie zastanawiam czy to normalne - nie ma jednej godziny zeby mi brzuch nie skakał na wszystkie strony, mam coraz czesciej wrazenei ze mnie rozerwie! ja nie wiem jak taki maluch moze nie spac?? 😮 🤢

Strasznie mi sie nastrój schrzanił, nie wiem czy to hormony, czy stres z przeprowadzką i zblizajacym sie porodem, nie wiem... 😞

Rudi - my robilismy testy z krwi 3 x.

• Mamusia
dzień dobry brzuszki i maluszki 🙂
u nas po burzy z gradem i malej powodzi 😠 (deszcz lal mi się do domu gggrrrrryyyyyy)
dziś mam w planach intensywny dzień - prasowanie
wiec zaraz zmykam , miłego dnia kochane
Paula odezwij się !!!!!!!!