Skocz do zawartości

witam | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Też nie wiem nie ważne co ważne żeby zdrowe było.... 🙂
Chociaż jak by była córcia to nie musiała bym ciuszków dużo kupować bo mam ich sporo a na chłopaka 80% musiała bym kupić bo bardzo dominuje róż... 🙂 Bardzo mi się cera pogorszyła a to podobno wróży dziewczynkę chociaż jak byłam w ciąży z Kinią to wszyscy mi wróżyli chłopaka bo miałam ładną bece i zgrabny brzuszek... Hehe Więc wszystko się okaże 🙂

Przeraża mnie tylko myśl stażu w lipcu... 🤔

• Mamusia
Jak to tu? Chodzi ci o forum? Przestań! Nikt cię tutaj nie potępia. To twoja indywidualna sprawa kiedy zachodzisz w ciążę. Jedne chcą tego bardzo wcześnie, drugie nie czują instynktu macierzyńskiego. A że jakieś lubią wyrażać swoje opinie- pociesz się tym że najczęściej one mają niezły burdel w swoim życiu. Ja cię nie potępiam. Gratuluję odwagi. A stażem się nie przejmuj, bedziesz miała lżej;-)

Co do mojej skóry... Na początku było śmiesznie, twarz gładziutka od początku ciąży mimo że przed miałam problemy. Za to strasznie dużo wyprysków mi się porobiło na ramionach i plecach- nie mogłam tego opanować. Teraz na szczęście wszystko wróciło do normy, nawet znajoma pielęgniarka stwierdziła że mi ciąża służy 🙂 Za to włosy mi się przetłuszczają mocno 🥴

• Mamusia
Eh... Dzięki...
Byłam dziś na USG i wszystko ok 🙂 Dzidzia ma 5 cm 🙂 Ale na lekarza jestem mega zła 😞 By wredny i nic nie mówił tylko że jest ok... Jak powiedziałam że mnie boli brzuch to powiedział tylko zeby pójść do lekarza prowadzącego... 😞 Więc w czwartek pewnie pójde i jego już wypytam...

• Mamusia
to usg jest bez wywiadu??? Dziwne... Ja jak idę na wizytę to za jednym razem mam usg, badania, wywiad i cały czas jestem u mojej gin. Tylko ona mnie bada, ona wie co i jak. Dziwi mnie że usg robi jeden lekarz, ciążę prowadzi drugi... No ale ja się nie znam, zawsze chodziłam prywatnie.

• Mamusia
No to super Gosiu! Bardzo się cieszymy razem z Tobą, że z dzidziusiem wszystko ok 🙂 A co do lekarzy to wiesz jacy oni bywają... Pójdziesz do prowadzącego i pogadasz sobie z nim na spokojnie.

U mnie ze skórą też różnie. Z twarzy niby już wypryski zniknęły, ale ramiona i plecy to masakra teraz... Dobrze, że lata jeszcze nie ma i nie trzeba ich pokazywać. No cóż dziewczyny, hormony nam szaleją i trzeba do tego przywyknąć 🙂

A w ogóle to zauważam u siebie, że straszny łakomczuch się robię i jadłabym dosłownie co 15min... Też tak macie?

• Mamusia
Szczęściara 😁 ja w miniony week byłam w domu rodzinnym, gdzie moja kochana mamusia też rozpieszcza do bólu mnie (a przy tym swojego pierwszego wnuka lub wnuczkę) 🙂

Henimedes, a używasz jakichś specyfików przeciw rozstępom?

• Mamusia
Nie narzekam 🙂 A i moja ukochana Carbonara... 😁 Mniam ale to zachcianka jeszcze sprzed ciąży 🙂

Tak, co prawda narazie nie smaruję się codziennie ale co drugi dzień smaruję się kremem na rozstępy dla kobiet w ciąży firmy... Gerber 😁 Mam też krem ujędrniający z tołpy.

• Mamusia
Właśnie słyszałam, że dobry jest z firmy Pharmaceris krem przeciw rozstępom i, że jeśli się go regularnie stosuje to naprawdę nie ma mowy o rozstępach. Ja narazie się tylko rozglądam, bo wszystkie te kremy są do używania od 4 miesiąca dopiero...

• Mamusia
na moim nic nie pisze od kiedy. Więc stwierdziłam, że jeśli nie jest napisane to zacznę wcześniej żeby skórę poprawić i jak już zacznie się rozszerzać to będzie nawilżona i ujędrniona. Od tygodnia czasami czuję jakby mi się skóra rozciągała na kręgosłupie na wys właśnie brzucha, zwłaszcza jak się schylę.

• Mamusia
Wow, a przecież to się dopiero zaczyna tak naprawdę... Ale swoją drogą skóra musi być mega wytrzymała, że znosi takie rzeczy i takie naciąganie się. W ogóle to fajnie, że jesteś 3 tyg. przede mną, to się przynajmniej wcześniej dowiem co mnie czeka 🙂

• Mamusia
dlugowlosa napisał(a):
Ja słyszałam, żeby uniknąć rozstępów to smaruje się codziennie oliwką dla dzieci...
Dziś właśnie sobie kupiłam i mam zamiar codziennie przed spaniem smarować sobie brzuszek 😉

Lubię oliwkę 🙂 W wakacje smaruję się nią codziennie po kąpieli i dopiero po paru minutach wycieram ręcznikiem. Skóra po niej jest super 🙂