Skocz do zawartości

witam | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Zapomniałam wam dopisać że jak byłam na USG to buźki nie widziałam ale jego piękne włoski owszem 🙂 To był boski widok,,, 😎
A co do fotelika mam używany bo dostałam jak kupowałam wózek to kobieta dorzyciła właśnie maxi-cosi tle to było w 2011 🙂 i przy kini się sprawdził więc sądze że i teraz się sprawdzi 🙂

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Marina mam to samo. juz Ci mowilam ze robilam przeglad ubranek i byłam w szoku. mąż aż nie wierzył ze te malenkie czapunie były kiedys dobre na Maje

marinka napisał(a):
dziewczyny ja przed chwila wyjelam torby z ubraniami... masakra jak duzo tego jest. To ja ąż tyle mam ?? 🤪 🤪 🤪

Hmm i tak patrzyłam na te ciuszki i mam wrażenie , że to takie wszystko maluśkie...

Dziewczyny dajcie namiary na siebie na fb to was zaproszę 🙂

• Mamusia
Fajniutkie, to fakt, ale i jakie przerażające... Ja to maleństwo będę musiała wziąć na ręce, opiekować się nią... Takie maluśkie kruchutkie ciałko...

Ale by było gdyby u mnie wyszedł jednak chłopczyk... 😁 Nie mam imienia, ciuszki w szafie przeważnie różowiutkie, sukieneczki... Dobrze że chociaż wózek zielony 😁 I pościel w neutralnych kolorach 🙂

• Mamusia
Ha ha ha 😁 Ewa, widzę że nasze mózgi dzisiaj działają na podobnych falach 😁 Też szukam laktatora właśnie 😁 A raczej kupiłam już przed chwilą 😉 Ten jest na wypasie 🤪 choć myślę, że cena za nim nie przemawia i jakoś wątpię, żeby był dobry... Ale kupa śmiechu i bajeru jak najbardziej 🙂 Chociaż... Mogę się mylić 🙂 Co piszą o nim na forach?

• Mamusia
Hej mój weekend był mega nudny, zresztą co mogło się ciekawego dziać jak cały spędziłam w domu wrrr! 😠 A do tego strasznie mnie kuje w brzuchu po prawej stronie koło pępka i tym bardziej nie mogę nic, bo jak tylko wstanę to jeszcze bardziej mnie boli aj...wczoraj już było trochę lepiej, leżenie pomogło, ale za to zgaga mnie męczyła przed zaśnięciem! 😞 Macie może jakieś skuteczne sposoby na zgagę?
Pogoda nam się zepsuła leje od rana 🙂 co mnie bardzo cieszy heh!
Miłego dzionka mamusie 🙂

• Mamusia
Na zgagę polecam całe migdały- mi pomagają i leżą cały czas w sypialni. Pogryzę, wymielę sobie tak z 6-8 i przechodzi. Oczywiście nie na cały dzień ale do następnego ataku zgagi jest ok 🙂

Zaczynam siusiać w nocy, mam większe parcie na pęcherz w ciągu dnia, wczoraj w dzień miałam chyba pierwszy wyczuwalny (znaczy się bolący) skurcz... Chyba mi się macica zaczyna opuszczać. Jutro idę na pierwsze ktg i zobaczymy co mi powie moja gin. Mała pewnie da koncert skakania 😉

E tam, w domu też może być ok, u mnie weekend w basenie minął 😉 Chociaż trochę ochłody było 🙂

Jakby któraś miała za dużo deszczu to dmuchać na wschód bo u mnie upały ciąg dalszy i za bardzo chmur na horyzoncie nie widać.

Wahałam się nad laktatorem bardzo długo. Czy elektryczny czy ręczny, jakiej firmy... I ja wzięłam na początek ręczny bo może się tak okazać, że nie będzie mi wcale potrzebny a i tak będę się starała karmić raczej cały czas piersią. Też mam Medeli (chyba lepszej firmy nie ma) model Harmony z Calmą.

Asiu, konsultowałaś te bóle ze swoim lekarzem??? Może lepiej pogadaj z nim o tym, tym bardziej że ten ból nie pozwala normalnie funkcjonować. Albo podjedź na izbę niech cię zbadają... Wiem, że wizja szpitala może cię przerażać, ale Wasze zdrowie i samopoczucie jest najważniejsze.

Gosiu, przeszło wczoraj???

• Mamusia
marinka napisał(a):
A ja wczoraj byłam na wizycie USG

dziecko waży 1500 g 🙂 więc fajnie 🙂

Maluśkie 🙂 Ale to dobrze, że nie szaleje ze wzrostem 😉 Lżej będzie rodzić 😉 Wiesz jaka płeć??? Bo z tego co pamiętam ostatnio były jakieś niejasności i zmiany??? 🙂

• Mamusia
A my w sobotę wieczorem wybraliśmy się do znajomych oglądac płytę z wesela. A w niedzielę mąż zabrał mnie na obiad do restauracji 🙂 Później gofry i do domu bo już byłam zmęczona. Jejuu u nad nadal duszno, z rana ciemno się zrobiło błyskało, grzmiało popadało z 30 minut i tyle. Ehhh męczę się tak gorąco.

Ja też mam poprane ciuszki ale jeszcze nie prasowałam, zastanawiam się czy nie prac ich jeszcze raz bo są sztywne i dziwny mają taki zapach. Prałam w proszku dzidziuś. Teraz kupiłam balsam do prania taki pachnący też z dzidziusia i chyba w nim wypiorę.

Ale ja dzisiaj śpiąca jestem, ogólnie śpie codziennie w dzień. Też tak macie?
Siku też wstaje 2 razy w nocy.

Henimedes a czego tak wcześnie masz ktg? U nas lekarz kieruje jak jest po terminie a wcześniej jak ciąża jest zagrożona.

• Mamusia
henimedes napisał(a):
marinka napisał(a):
A ja wczoraj byłam na wizycie USG

dziecko waży 1500 g 🙂 więc fajnie 🙂

Maluśkie 🙂 Ale to dobrze, że nie szaleje ze wzrostem 😉 Lżej będzie rodzić 😉 Wiesz jaka płeć??? Bo z tego co pamiętam ostatnio były jakieś niejasności i zmiany??? 🙂

No jakieś wyrośnięte to nie jest. Troszke mnie to martwi, ale wiesz widocznie taka uroda jedynie nogi ma długane bo wyprzedza o 3 tygodnie

płci nie znamy, bo USG głównie opiera sie na mierzeniu torbiela.
A rodzic i tak przyjdzie mi przez cc

• Mamusia
Po 35 tc skończonym ktg to raczej standard. Wiele dziewczyn z lipca miało robione już o wiele wcześniej. Z resztą moja gin idzie na urlop w przyszłym tygodniu na 2 tyg i dlatego jutro mam. Chce skontrolować mojego dzidzia no i skurcze, bo tak na dobrą sprawę dopiero dzisiaj trochę je zaczęłam odczuwać, a do tej pory tylko brzuch twardniał. Przy okazji pobierze wymaz na posiew.

Ja nie śpię w dzień bo najzwyczajniej nie umiem. U mnie sen jest jeden- w nocy. W dzień będę się przewracać 2-3 h i nie zasnę. Muszę być totalnie wykończona lub bardzo chora żeby zasnąć.

Myślę, że nie musisz się martwić wagą. Mocno do tyłu nie jest a i tak usg oszukuje z masą rzeczywistą 😉 Jak z tym torbielem??? Nie powiększa się???