Skocz do zawartości

witam | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Na pewno będzie lepiej. Ogólnie to ok 12-go tygodnia hormony produkuje już nie twoje ciało tylko łożysko i dzięki temu czujemy się lepiej. Próbujesz leczyć się domowymi sposobami? na mdłości wodą z imbirem ewentualnie dodatkiem cytryny, podobno zjedzenie rano migdalow też pomaga. Na biegunkę polecam jagody, naprawdę działają.

• Mamusia
Od dwóch dni męczę się z przeziębieniem, katarem i do tego jeszcze boli mnie gardło...
Na przeziębienie biorę syrop PRENALEN, na gardło ssałam tabletki cholinex, ale szału na razie nie ma.
Dziś na innych forach czytałam o domowych sposobach na chore gardełko i dowiedziałam się że niby pomoże:
- płukanie gardła roztworem szklanka letniej wody z łyżeczką soli ( rano to robiłam, ohydne - ale może pomoże, zobaczymy)
- napar z rumianku
- napar z lipy
- syrop z cebuli i miodu
- ciepłe mleko z miodem i masełkiem...
A wy znacie jeszcze jakieś metody aby wrócić do zdrowia naturalnymi metodami?

• Mamusia
henimedes - moje dane do tabelki 😉

Imię mamy- KINGA
Wiek mamy- 22 ( w marcu skończę 23)
Która ciąża- PIERWSZA
Termin porodu- 12 SIERPIEŃ 2013
Zachcianki- RACZEJ BRAK, CHOCIAŻ OSTATNIO BARDZIEJ SMAKUJE MI PIZZA 😉
Płeć ( co mówi Ci intuicja)- MYŚLĘ, ŻE BĘDZIE TO CHŁOPIEC
Imię/Imiona- PAWEŁEK ALBO HANIA

• Mamusia
Już dodałam twoje dane 😉

Co do przeziębień... Osobiście nie polecam roztworu z soli. Ja straciłam przez ten specyfik głos na 2 tygodnie. Dobre są hollsy. Mimo że to cukierki to mi na lekki ból gardła pomogły.
Dziewczyny z lipca leczą się tym syropem z cebuli i inhalacjami np z soli fizjologicznej. Ja zawsze pomagałam sobie olejkiem eukaliptusowym ale w ciąży podobno nie można. Jedna dostała flegaminę ale ona jest już w około 15-16 tygodniu.

• Mamusia
Ech, czy wy też macie już powoli problemy z ciuchami??? Mi tak od tygodnia dwóch spodnie zaczynają być zaciasne. Nawet dresiwo trochę zaczyna po całym dniu uciskać pod brzuchem i przeszkadzać. Zaczynam już ciążowe zakupy. Jak narazie mam pasy ciążowe, żeby mi nie podwiewało i nie widać jak sobie rozepnę guzik w spodniach 😉

• Mamusia
Fajny już masz brzusio... Mi już chyba ciutke urósł... Ale jeszcze nie widać... W sumie za 3 tyg pewnie też już taki będę mieć 🙂
Co do spodni to puki co to mi lecą więc może jeszcze chwile pochodzę w nich...
Domowe sposoby na mdłości to próbowałam migdały i skórkę z chleba (jeszcze w łóżku) ale nie działa... Odpukać 2 dzień już jem... 😜 Ale gorzej z kręgosłupem.... Od 2 dni mi strasznie dokucza nie mogę siedzieć leżeć ani chodzić... 😞 A jak się mam uczyć??? 😞

• Mamusia
mój to ten w profilu, na szczęście jeszcze nie ten we wcześniejszym poście 🙂 Ale fakt, ten pas ładnie kształtuje brzuszek (ja mam taki podwójnie składany), nie uciska ale trzyma się na miejscu.

Nauka... Ech, coś wiem na ten temat... Mam 2 tygodnie na zrobienie projektu... Jak mi się nie chce... I jeszcze egzamin i poprawić pracę... no i praca dyplomowa... Jak pracowałam byłam bardziej rozgarnięta i ułożona a teraz... Brak słów.

Z ciebie lecą przez te mdłości i wymioty, ja cały czas jem i nic mnie nie męczy. Jestem już kilogram do przodu i 10 cm w brzuchu 🙂

Dzisiaj mam takie jakieś przeczucie że moje maleństwo to jednak dziewczynka??? 😉

• Mamusia
Hehe a może bliźniaki?? 😁 Kto wie co ty tam chowasz 🙂
Wiem ze przez wymioty... Ale co tam w 1 ciąży 18 kg przytyłam zostało mi 4 mam nadzieje że teraz aż tyle nie przytyje i nie zostanie mi aż tyle....
Na profilowym też już masz brzuszek... Ale nie martw się jeszcze chwile i ci urośnie duuży 🙂

• Mamusia
henimedes napisał(a):
Ech, czy wy też macie już powoli problemy z ciuchami??? Mi tak od tygodnia dwóch spodnie zaczynają być zaciasne. Nawet dresiwo trochę zaczyna po całym dniu uciskać pod brzuchem i przeszkadzać. Zaczynam już ciążowe zakupy. Jak narazie mam pasy ciążowe, żeby mi nie podwiewało i nie widać jak sobie rozepnę guzik w spodniach 😉

no piękny juz brzus 🙂

• Mamusia
To nie jest mój brzuch, chodziło o ten pas:-) jestem od was trochę do przodu z ciążą ale nie przesadzajmy ;-) mój dopiero zaczyna odstawac. Bliźniąt też raczej nie ma bo jestem już po trzech usg i na żadnym nie było widać drugiego lokatora;-)
Co do pasa, dzisiaj się przydał. drodze dyskretnie rozpiełamsobie guziki od spodni i nic mnie nie ciągnęło, pas ładnie przylegał i wszystko mskował:-)

• Mamusia
W pierwszej ciąży nie stosowałam tego ale zainteresował mnie ten pas.... A z tego co widziałam na allegro to nie jest drogi.... 🙂
Z tą jesteś do przodu 🙂 A ogólnie to moja już 2 ciąża 🙂
Ja jestem po 2 USG ale na 1 tylko była stwierdzona a na 2 (w szpitalu jak byłam) to gość mi powiedział że chyba jedno ale pewny nie jest więc musze czekać na to 3 i się wkońcu dowiedzieć.... Ale myśle że 1 😆

• Mamusia
Martyna- ja kupiłam dwa takie pasy na początek ciąży, teraz jak już noszę ciążowe wszystko to mi nie potrzebny jest. Spodnie i tak spadały, bo są rozpięte a pas nie był w stanie ich zatrzymać, bo nie jest taki ciasny... 😉