Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2013 | Forum o ciąży

Gosia734

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Cześć dziewczyny!
Ja czekam na ten przypływ energii, który was ogarnął.
Jak na razie najlepiej się czuję nie wychodząc z domu. Mdłości nadal mi towarzyszą a najgorsze jest to, że nie mogę jeździć samochodem na miejscu pasażera-co najwyżej z tyłu-bobasowi chyba się nie podoba jazda samochodem.
Niestety na razie nie mogę dodawać zdjęć, ale brzuch mam całkiem spory!
Niestety u mnie wiosny nie widać...jest zimno i wietrznie.
Też bym sobie najchętniej poszła na L4 ale na własnej działalności niestety trzeba pracować!

• Mamusia
A ja już od pewnego czasu siedzę na L4. Prawie 4 tyg temu omal nie straciłam maleństwa. Teraz jest lepiej ale mam żyć na pół gwizdka i pilnować się. W pierwszej ciaży czułam się super i myślałam, że teraz też tak będzie. Ale najważniejsze żeby wszystko było dobrze.

• Mamusia
A ja już od pewnego czasu siedzę na L4. Prawie 4 tyg temu omal nie straciłam maleństwa. Teraz jest lepiej ale mam żyć na pół gwizdka i pilnować się. W pierwszej ciaży czułam się super i myślałam, że teraz też tak będzie. Ale najważniejsze żeby wszystko było dobrze.

• Mamusia
To już 12 tydzień w brzusiu. A synek ma już skończone 2 latka. Mam nadzieje, że już wszystko bedzie ok. Zaczęło się tak jak u Natalii, brąziwe upławy a potem krwotok.Na szczęście jest teraz dobrze. Dziewczyny naprawdę uważajcie ns siebie. 25 mam prenatalne, ciekawe czy uda się zobaczyć płeć.

w 13tc juz widac o ile pokaze no i w 3D najlepiej :P mnie ciekawi czy to mozliwe ze juz czuje dzieciatko. ale tak mi faluje dosłownie co dziennie teraz tez 🙂 super sprawa 🤪

a jak wstawiacie te suwaczki? wkleic linkiem??

• Mamusia
kasiaw napisał(a):
musisz wejść np. na stronę suwaczki.pl, zarejestrować si, tam krok po kroku jest napisane jak zrobić suwak, a potem wklejasz taki kod na swoim profilu w zakładce forum

Ja musiałam swój kod wklepywac ręcznie bo nie mogłam wkleić na forum 🥴 nie mogę tez zmienić avatarka 🥴

• Mamusia
Kasiu nie wiem czy widziałaś Naszą tabelkę, jak chcesz być dopisana to podaj dane to Ania ja uzupełni. U nas dziś strasznie wieje więc ze spacerku nici 🥴
Czekam kiedy moja córcia zechce spać to i ja chyba skorzystam i poleżę 😆

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

U nas też dziś paskudna pogoda wieje i leje...nie chce się z domu wychodzić,a musze na jakieś zakupy się wybrać.
Dziewczyny powiedzcie mi czy wam nadal chce się tak bardzo spać w ciągu dnia??
Bo mi bardzo ja nie jestem w stanie wytrzymać muszę choć na 15 minut miec drzemkę ze trzy razy dziennie zreszta mi cały czas chce się spać i tak myslę czy mi ta cholerna cukrzyca nie wróciła...
Jutro idę zrobic badania bo ja w pierwszej ciąży miałam cukrzyce ciążowa 😞

Asia jeszcze tylko 2 posty i już nie bedziesz nowym użytkownikiem wiec pisz 🙂
pisałas coś o ruchach z reguły u pierworódek ruchy odczuwa się pózniej,ale wszystko jest mozliwe 🙂

• Mamusia
Ewa a o jaką tabelkę chodzi?
A co do kremów, ja jeszcze nic nie używam ale muszę w końcu kupić bo powolutku mi się brzuś zaokrągla. W pierwszej ciązy stosowałam Mustelle i nie mam nawet pół rozstępu. Ale to chyba raczej kwestia genów, bo koleżanka używała bardzo drogich i dużo a brzuch mam maskara. Ja za to teraz nie potrafię poradzić sopbie z cerą, Przez ten mój problem z utrzymaniem ciązy biorę od początku Duphaston i niestety u mnie skutki uboczne wystąpiły 😞 Nigdy nie miałam cery idealnej ale teraz to płakc mi się chce 😞

oj spanie w dzień jest "konieczne" 😜 zwłaszcza po obiadku Pół godzinki dla słoninki 😉 (tyle ze moja waga stoi) czytałam gdzieś na stronie ze jak my odpoczywamy maluchy maja pole do popisu zaś kiedy chodzimy "lulamy" je do snu 😁

• Mamusia
Ja mam stare rozstępy jeszcze z czasów technikum 🥴 przytyło mi się w internacie 🤢 więc jak zszłam w ciąże to byłam przekonana, że brzuszek będzie jak sito cały w rozstępach ale dzięki Bogu nie mam ani jednego 😆
Moje dziecko nie chce się ululać a ja mam ochotę pospać z pół godzinki 🥴
U nas pada śnieg masakra jakaś 😮

• Mamusia
Cześć dziewczynki. No pogoda jest okropna... niestety jeszcze nie widać tej wiosny. Przez to zimno ciągle chce mi się spać, nawet teraz kiedy w pracy mam troche wolnego czasu zasypiam na fotelu a co najlepsze chyba poczułam moje maleństwo, takie mrowienie w brzuszku ..uczucie nie do opisania 🙂 chyba i ja kupie sobie coś na rozstępy trzeba o siebie dbać 🙂