Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2013 | Forum o ciąży

Gosia734

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja dziś przeżyłam chwile grozy mialam próbę wywołania porodu. Moj ordanizm nie reagował na oxytocynę. Po ok 2 godzinach od zapisu spadło tętno płodu do 60 zrobiło się straszne zamieszanie jedna pielegniarka mnie przekladala z boku na bok 2 dzwonila do lekarza szybko podano mi tlen i teraz jest wszystko dobrze przelezałam na zapisue 4 godziny teraz przerwa na siku i zaraz znów będą sprawdzać

• Mamusia
Gratuluję Mamusiom, które już urodziły! u mnie oprócz bólów kręgosłupa (ale to chyba głównie od tych kilometrowych spacerów) cisza...naczytałam się o liściach maliny, ale nie wiem czy mi cokolwiek pomoże. mam jeszcze 5 dni do terminu,a jak nic się nie rozkręci - za tydzień na oddział. Zazdroszczę Wam (oczywiście tak pozytywnie 😉)każdego "cm", czopa w kibelku i skurczy jakichkolwiek. to zawsze blizej niż ta cisza...Buziaki dla Was!!!

• Mamusia

Gdybym leżała w innym szpitalu Staś już był by na świecie. Taki spadek tętna i brak reakcji na oxy kwalifikuje do natychmiastowej cesarki. Ja teraz tylko proszę Boga aby te niedotlenienie źle się dla mojego synka nie skończyło. Cały czas mam rękę na brzuszku i sprawdzam czy się rusza.

• Mamusia
cześć. Nic nie pisałam bo jakoś nie miałam chwili wolnego czasu...
byłam wczoraj na ktg były tylko dwa skurcze... po badaniu cały czas mam śluz z krwią i trochę się martwię bo już dziś mnie pobolewa brzuch coraz bardziej tak jak na okres,,, jutro znow na ktg i byc moze ze beda wywoływać bo to już 7 dni po terminie..normalnie powoli zaczynam się bać

• Mamusia
Inka pewnie że normalne 🙂 też nic nie mam, dzieciaki mają czas nawet do 42 tyg - jak u Asi

Kamila widzę że sprzątanie domu wreszcie odniosło skutek 🙃 daj czadu!

Sandra trzymam kciuki za ciebie bo ci już na pewno ciężko z brzucholem 🙂

A jak jest z tymi żółtaczkami? wszystkie dzieci mają czy nie? idzie się z tym do domu czy zostaje w szpitalu?

Inka1985 napisał(a):
A ja się zaczynam bać..... bo nic mi się nie dzieje, zero skurczy i jakichkolwiek objawów- czy to normalne? KTG mam w środę.

Normalne ja jestem tydzień dalej i tez nic. Skorczy brak, brzuch na swoim miejscu. Kompletna cisza.

• Mamusia
Powodzonka dziewczyny 🙂 Trzymam kciuki. Ja cudu nie oczekuje, ze zaczne rodzic niedlugo bo jeszcze mam troche czasu ale widze że wiekrzosc z Was przed terminem rodzi 🙂. Fajnie, bo bardzo nie chciałabym przenosic ciązy. Ale narazie żadnych objawow zblizajacego sie porodu.. Nic, trzeba czekac 🙂