Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2013 | Forum o ciąży

Gosia734

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
na wizytę z wynikami mam dopiero iść 21 maja to jeszcze 3 dni i zobaczę co mi powie lekarz
tak myślę ze to przez witaminy własnie które biore teraz FALVIT MAMA biore je od miesiąca i jak byłam ostatnio na wizycie to mi mowił ze mam poprawić hemoglobinę...myślalam ze poprawi sie wynik bo ładnie jadłam 🙂
wcześniej brałam femimbion i wyniki mialam dobre ,pokrzaniło się jak je zmieniłam i nei wiem co zrobić bo mam tych falvit jeszcze na 2 miesiace...

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Zapytaj na wizycie czy to może mieć aż tak duży wpływ na wyniki. Ja w poprzedniej ciąży brałam femibion i mimo wszystko ostatnie 3 miesiące miałam delikatną anemię 🥴
Sporo też mi pomogło jedzenie ohydnej wątróbki ale przyprawiałam ją tak aby jak najmniej czuć co jem 😉
Teraz będzie łatwiej bo będzie dużo świeżym warzyw zielonych to będziemy wcinać jak króliki 😆
Moje dziecko jest zachwycone nowym testamentem i siedzi już z 15 minut i kartkuje strony 😆 czekam teraz kiedy jej się znudzi i chowam je do witryny 😆 Próbuję troszkę ogarniać mieszkanko ale przy Hani zamiast porządków robi się jeszcze większy bałagan 🥴

• Mamusia
Mnie się też rozjechała trochę morfologia. Mam za dużo białych krwinek a za mało czerwonych. Ale poza tym wszystko w normie. Lekarz powiedział, że jak na ciążę to bez dwóch zdań wyniki są super. Ale jak ja widzę, że coś w wykresach się nie mieści to mi źle.
Biorę witaminy Centrum Materna i od początku wyniki przy tych witaminach w porządku.
Ale mam bardzo urozmaiconą dietę. Codziennie na bazarku po świeże warzywa się stawiam. Dużo owoców jem, zieleniny, niewiele mięsa, ale nie dlatego, że nie lubię tylko jakoś w ciąży nie mam smaka. ciemne makarony, ryż brązowy.
Gotuję czasem rzeczy, na które nie wpadłabym nie będąc w ciąży, ale pewnie dlatego, że właśnie takich wartości odżywczych w danym momencie mi brakuje 🙂

Brzuchol już mam wielki ! No i plecy dają się we znaki 😞
Starość nie radość 🤪

• Mamusia
gusia80- ja też mam za dużo białych a za mało czerwonych krwinek ale lekarz powiedział że wszystko jest dobrze.
Glukoze dopiero mam zrobić na 3czerwca,,,bleee już mi niedobrze na samą myśl...
a już we wtorek jadę do tego ośrodka referencyjnego na echo serduszka ale się stresuje, dobrze że chociaż mój facet wziął sobie wolne i jedzie ze mną 🙂
no i kręgosłup daje się we znaki..co raz ciężej... a najgorsze jest to, że za co bym się nie wzięła to zaraz jestem zmęczona i dyszę jakbym przebiegła z 10 km...

• Mamusia
Sandra doskonale rozumiem gdy piszesz o zadyszkach 😁
Nie martw się badaniami, wszystko będzie dobrze !

Karolinka a dlaczego nie zrobisz sobie badań sama prywatnie ?

Mnie lekarz praktycznie nic nie zleca. Jedynie glukozę. Ja sama dla własnego spokoju robie sobie komplet co miesiąc. Morfologia, mocz, tsh i ft4. Bo wiadomo, ze przy Hashimoto musze kontrolować hormony.
Nie mam skierowania, więc płacę za wszystko, ale przynajmniej spię spokojniej widząc, że wyniki w porządku.

• Mamusia
gusia80 napisał(a):
Karolinka a dlaczego nie zrobisz sobie badań sama prywatnie ?

W Anglii nie ma czegos takiego jak prywatna sluzba zdrowia, tutaj wszystko z funduszu idzie, wedlug ich jakis tam wytycznych i zalecen. Musialabym jezdzic 300km do prywatnej polskiej kliniki, a to bez sensu.

tak tak o jedniodniowe soki chodzi, teraz jak musze to mi nie smakuja wole pogrysc owoc badz warzywo,
a moj maluszek szaleje w nocy i do południa potem cisza ciekawe czy mu tak zostanie czy mu sie odwróci 😜

• Mamusia
Witajcie po weekendzie 😆
Mój muszę zaliczyć do mega udanych wybraliśmy się do rodziny nad Śniardwy było bosko 😆 Moje dziecko kocha wodę 😆
Dziś co prawda czuję się troszkę gorzej bo troszkę mało odpoczywałam ale mam mamę u siebie na dwa dni to wypocznę 😆

Ewano to sobie odpoczniesz 🙂 a jaki masz piękny brzuszek 🤪 mój weekend też zaliczam do bardzo udanych 😜 dziś nowy tydzień trochę trzeba ogarnąć i w miasto bo dziś nie mam słońca 🙂

• Mamusia
Witajcie 🙂 🙂 🙂

Ja juz po USG 🙂 🙂

Wszystko z maleństwem jak najbardziej w porządku 🙂

Jest dziewczynka 🙂 🙂 🙂

Tylko termin porodu muszę zmienić bo lekarz liczył mi z OM a ja wiem kiedy zaszłam w ciążę i Usg też pokazuje tak na 20 września 🙂

• Mamusia
Fajnie,że jesteśmy trzy 🙂 na 20-tego września 🙂 a ciekawe jak będzie w praktyce 🙂

Test na obciążenie glukozą robi się na czczo,pobiorą Ci krew,a potem pijesz glukoze i po 2 godzinkach znowu pobiorą krew 🙂nic w tym czasie nie można jeść ani pić i trzeba być w spoczynku 🙂

a ja mam coś przeczucie ze urodze w sierpniu około 25. no tak w sumie wypada wg okresu, w sumie jak się jemu będzie chciało to wyjdzie byle był cały i zdrowy 😁 dzisiaj to też cały czas mi brzuch chodzi zaraz idziemy sie połozyc spac 😁

• Mamusia
gosia85 napisał(a):
Test na obciążenie glukozą robi się na czczo,pobiorą Ci krew,a potem pijesz glukoze i po 2 godzinkach znowu pobiorą krew 🙂nic w tym czasie nie można jeść ani pić i trzeba być w spoczynku 🙂

Dziekuje za info, jutro ide zrobic ta glukoze 🙂 ciekawe czy pojutrze dostane z rana wyniki, bo o 9 mam skan 4d 🙃, to przy okazji zapytalabym sie ginekologa o wyniki 🙂 mam nadzieje, ze Dzidzia pokaze co ma miedzy nozkami, to to bedzie juz trzecie podejscie 🤨