Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
chyba kazda z nas chcialaby juz urodzic 🙂
kurde i zapomnialam zapytac sie lekarki co z tym gbs...najwyzej nie bede miala robione, trudno lecze ze nie mam tego dziadostwa...
ja tez sie gole na czuja heh i tez niezle mi wychodzi choc wiadomo ze nie tak dokladnie jak bez brzuszka 😁 skarpetki na siedząco zakladam, buty tez a paznokcie dopiero czekaja na pomalowanie bo wczoraj taki piekny lakier kupilam i nie mialam kiedy pomalowac 🙂wiec nie wiem jak bedzie ale pewnie ciezko 😁

Ja juz po lekarzu, ktg ok, nie wykrylo skurczy, serduszko super bije 🙂a malemu albo jak sie to badanie podobalo albo tez nie bo tak kopal ze szok prawie przez caly czas 🙂 dostalam skierowanie do szpitala wiec w tym tygodniu jedziemy sie zameldowac i zrobila mi USG i maly wazy prawie 3kg!! a ja dopiero w 35tc jestem 🤪 Oliwier w 39tc wazyl 3100 😁 ale klocka nosze heh, nie spodziewalam sie 🙂

• Mamusia
wiem Agatko..;p, ale ja już nie mogę..;p. TEraz to mam tylko nadzieję, że u nas nie trzeba zmazywać paznokci , a makijaż muszę mieć 😉. Nawet męzowi mówiłam, żeby mi przypomniał jak coś..,zebym się ładnie umalowała 🙂. Paznokcie u rąk mam niemalowane, więc musi im to wystarczyc;p

• Mamusia
wlasnie przeczytalam popatrzcie , no w glowie sie nie miesci co ludzie potrafia zrobic...
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/znaleziona-w-bagazniku-dziewczynka-zyla-w-nim-od-urodzenia-matka-ukryla-ja-przed-ojcem,367088.html

albo dzisiaj w Wieluniu matka pijana urodzila pijane dziecko, Boze co za patologia...

• Mamusia
Hej Dziewczyny

Od kilku dni Was podczytuję ;-) Jestem grudnióweczką (termin mam na 2.12.) ale czuję, że urodzę wcześniej...
Mam już córcię (Hania, 2,5), byłam na tym forum majóweczką2011 i do dziś trzymam kontakt ze wszystkimi dziewczynami z forum :-) Mamy zamkniętą grupę na fb i nawet spotykałyśmy się w realu.

Ja niestety tą ciążę przechodzę gorzej niż pierwszą... każdy trymestr jest gorszy, a teraz od 3 tyg. leżę w domu. Nie jest to łatwe przy 2,5letnie aktywnej dziewczynce, więc ratujemy się pomocą rodziny :-) Na szczęście Hania to "cygańskie dziecko" i uwielbia zostawać u dziadków ;-)

Leżenie tez już mi wychodzi bokiem... mój mąż stara się jak może (sprząta, gotuje) ale wiele rzeczy wolę zrobić sama (taka zosia samosia ;-)) więc wstaję, robię, odpoczywam, robię, leżę i tak w kółko.

Spodziewam się drugiej córeczki (myślimy o imieniu Alicja)

Póki co, to tyle o mnie. Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko, żebym dołączyła do Was na te ostatnie tygodnie ;-) :-*

• Mamusia
Ja od kilku dni mam ochotę wymalować paznokcie na czerwono, a co! :-) ale jakoś nie chce mi się i odkładam to z dnia na dzień...
No i w sumie głupio byłoby jechać na porodówkę z czerwonymi paznokciami ;-) :-P (tym bardziej, że faktycznie te u rąk muszą być niepomalowane)

• Mamusia
dziewczyny nie wiem jak ja to zrobiłam ale nie widziałam waszej wcześniejszej rozmowy powiem wam że jak będę na siłach to jasne że zrobię sobie taki lekki makijaż a co tam niech mój synuś widzi mamunie pomalowana 😁
Gosha czytałam ten artykuł który wstawiłaś makabra jakaś że ludzie są zdolni do czegoś takiego lepiej żeby zostawiła po urodzeniu w szpitalu niż tak krzywdzić dziecko które niczemu nie jest winne
wogóle żyjemy w 21wieku są już takie technologie takie możliwości a o krzywdzeniu dzieci a ciągle się coś słyszy

• Mamusia
witaj Martyna 🙂 Im nas więcej to weselej 😉
ale dziewczyny się rozpisałyście , 😉 Ale się uśmiałam z tej lustrzycy hehee 😁 😁 😁 ale w tym okresie ciąży to każda z nas na to choruje hehe , a ztym goleniem to straszny problem , mnie akurat się tak zdarza że muszę sama sobie radzić bo mąż albo w trasie albo ma jakieś załatwienie 😉

• Mamusia
Muszę się pochwalić że dzisiaj zafundowałam sobie fryzjera , i odświeżyłam kolor na włoskach ,moja fryzjerka się postarała i zamówiła dla mnie farbę bez amoniaku , i od razu lepiej się czuję , aco chodzi o malowanie paznokci u stóp to nawet nie próbuje , bo potem mam zgagę ,ale planuję wizytę u kosmetyczki więc i stópki sobie zrobię, a co am 🤪