Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Okazało sie że rodze sama...bez męża bo zostałam bez opiekunki...chyba ze urodze dopiero po 30 to moja siostra juz wroci z PL...ale mam nadzieje ze urodze wczesniej...musze dac rade jakos sama...moze przynajmniej mniej bede sie stresowac sama...nikt nie bedzie na mnie patrzal...wezme sobie mp3 wlacze jakoms muzyczke relaksacyjna i sie wylacze od wszystkiego...nie mam wyjscia,smutno mi ale co zrobic...jak zaczne rodzic to bede musiala sobie poradzic jakos 😞

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
iskierka napisał(a):
jeszcze jak wracałam to sobie poszłam na zakupy i dwie siaty do domu przywlokłam... a szłam takim szalonym tempem że ludzie się gapili i pewnie się zastanawiali czy się doczłapię czy gdzieś po drodze nie wykorkuję 😜

hehe 🙂 🙂 🙂ja tez mam czasami wrazenie ze wszyscy sie na mnie gapia...bo brzuchol mam ogromny 😜 😜a ostatnio latam jak szalona 😜 😜

• Mamusia
iskierka napisał(a):
ja się zdecydowanie za mało ruszam odkąd nie pracuje i nie dosyć że czuję się jak kaleka to jeszcze waga rośnie jak szalona... 😠

ja juz sie boje na wage stawac bo ostatnio smutki zajadam słodkim... 😞dwa tygodnie temu u poloznej wazylam 66kg...startowalam z 54kg czyli +12...teraz ciekawe ile mi sie przybralo...ale nie sprawdzam nie chce sie zalamac...mam nadzieje ze do 70kg nie dojde...
z synkiemstartowalam z waga 50kg i przytylam rowne 20kg...czyli stanelam tez na 70kg 😜

• Mamusia
iskierka napisał(a):
12 to nie tak dużo... ja startowałam z 51 a dzisiaj 73,7!!! w ostatnie 10 dni przytyłam 700g 😠

hmm...a mowia ze na koniec ciazy juz sie nie powinno tyc... 🤨ale nie przejmuj sie szybko zrzucisz mi po pierwszej ciazy kilogramy zlecialy jak szalone...zwlaszcza ze widze ze tez do szczuplutkich nalezysz 🙂a jak z rozstepami u ciebie?ja po pierwszej ciazy mam na brzuchu,narazie nowe nie doszly...ale strasznie swedzi mnie cale cialo ostatnio zastanwaiam sie czy to normalne...

• Mamusia
Malinka i Zeberka jak tam u was ? rodzicie czy strajk jeszcze ? 😜
Martyko rzeczywiście bardzo szybki miałas poród i gratuluje córci i duzo zdrówka dla was 🙂 😘
kochane już was nie dużo zostało pewnie wam już ciężko chodzić tak na samym końcu już ale ja w was wierze dacie rade 🙂
pytanie do mamusiek teraz ?
podajecie swoim maluszka herbatkę z koperku włoskiego jeśli tak to jak często ?

• Mamusia
malinka24 napisał(a):
hmm...a mowia ze na koniec ciazy juz sie nie powinno tyc... 🤨ale nie przejmuj sie szybko zrzucisz mi po pierwszej ciazy kilogramy zlecialy jak szalone...zwlaszcza ze widze ze tez do szczuplutkich nalezysz 🙂a jak z rozstepami u ciebie?ja po pierwszej ciazy mam na brzuchu,narazie nowe nie doszly...ale strasznie swedzi mnie cale cialo ostatnio zastanwaiam sie czy to normalne...

ja rozstępy mam tylko na cyckach i teraz na koniec zrobiły mi się na biodrach 😠
brzucho mam jak pupcia niemowlęcia 😉
a co tych kilogramów... ja zawsze próbowałam przytyć na siłę bo za chuda byłam i się sobie nie podobałam (taka schiza) i jak mi te 3-5 kg zostanie to w sumie się nie obrażę 😜

• Mamusia
Jak się macie dziewczynki??
Ja zmęczona na maksa..,ale jak patrzę na Laurkę to mija..nie mam na nic czasu..priorytety zmieniły się w 100%. Teraz radość sprawia mi np. zrobienie kupki przez maleńka 🙂. Ostatnio ma gazy i nie załatwiła sie jeden dzień. Pani Dr poleciła mi czopki i jest ok.

• Mamusia
Zeberka napisał(a):
Iskierko po co masz się jutro zgłosić do szpitala? tzn wiem, że masz termin na jutro ale konkretnie w jakim celu jesli nic się nie dzieje?
Wasze maluchy dużo się teraz ruszają dziewczyny?

Moj to czasami tak sie rusza ze szok...najgorzej jak chodze to az boli... 🤨

• Mamusia
Kamisia mój nynus tez ma czkawkę ale to z reguły po jedzeniu jak powietrze łapie
a zjada mi już 70/80 ml
a ubieram tak na ciałko najpierw koszulka potem na to body i często zakładam poł śpiochy bo łatwiej jest mi przy zmianie pieluszki
a tak co tam u was dziewczyny jak sie czujecie ?
i jak tam reszta mam daje sobie rade ?

• Mamusia
Moja córka potrafi wciągnąć nawet do 120ml mojego pokarmu po czym płacze bo się nie najada... musiałam wprowadzić Bebilon dwa razy na dobę. Do wyjścia ubieram małą w body z długim rękawem, śpichy, skarpetki, spodenki, bluzę lub sweterek i kombinezon 🙂 A po domu to body i śpioszki 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczynki 🙂 Chciałabym się pochwalić 😜 Oliwieruś urodził się 20.11 o godz. 13.40 waga 3650 i 58 cm długości oczywiście przez cc wczoraj wróciliśmy do domku ,maluszek jest grzeczny je i śpi . 😉 mieliśmy problem z mleczkiem bo miałam mało pokarmu i oliwieruś musiał być dokarmiany sztucznym mam nadzieję że powoli będziemy mogli odstawić sztuczne mleczko, 😉
A co u was kochane ?nie zdążyłam wszystkiego przeczytać więc nie jestem na bieżąco ☺️