Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kasiu z jakiej firmy masz swój laktator? i czy z tej samej firmy masz butelkę dla małej? Ja tez zgadzam sie na wstawianie zdjęć do tabelki- fajny pomysł. A mój maluszek chyba nie mysli zeby sie obrócić, bo ciągle czuje jego główkę w górze. Na szczęście w pn wizyta 🙂

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej Kobietki :-)

Kasiu, gratuluję ślicznej dziewczynki!

Natalia, jeśli mogę dołączyć do Waszej tabelki to bardzo chętnie... Macie jakieś maila z hasłem? Czy jakoś inaczej rozsyłacie tabelkę? Bo jeśli miałyby być w niej numery tel, to lepiej na prv wysłać każdej wiadomość z mailem i hasłem do skrzynki i tam umieścić tabelkę ;-)

Ja wczoraj nie poszłam na cmentarz, siedziałam u babci i czekałam na wszystkich (moja Haneczka poszła z moimi rodzicami i rodzeństwem).
Ale wieczorem mnie jakiś straszny katar dopadł i dzisiaj nie odpuszcza (nie wiem, czy ktoś mnie nie zaraził :/ ). Więc dzisiaj muszę sobie maliny zrobić do picia...

Miłego dnia :*

• Mamusia
Hej 🙂Natalia możesz śmiało dodac zdjecie do tabelki jak urodze 🙂
To do kogo wysyłamy te numery telefonów? 🙂
Ale mialam dziś nocke...prawie nie spałam. ...brzuch twardnial jak kamień i boli mnie cale krocze ze az chodzenie i wstawanie sprawiają mi bol...czuje się jak kaleka... 🤨
Ja tez z Gracjanem tydzień przenosilam...boje sie ze teraz będzie znowu to samo...kurde herbata z malin mi nie smakuje. .wypiłam jedną i ble...zgaga 😞

• Mamusia
Natalia czemu nie 🙂 z chęcią dopisze się do waszej tabelki 😉

Kamisia sorki że się wtrącę ale ta główka co czujesz na górze to równie dobrze może być dupka 🙂 moj synio tak wypycha swoją dupcie że z brzucha robią się góry i doliny 😁 a co do laktatora to ja mam 2. jeden z Medeli z pompką ale nie odpowiadał mi a drugi taki najzwyklejszy reczny z taką gruszką i uważam że jest super. przynajmniej dla mnie 🙂

u mnie dzisiaj troche ucichło ale w każdej chwili moze się zacząć coś dziać... jak do 4.11 nie urodze to szpital i bardzo się boje wywoływania... a córcie urodziłam idealnie w terminie co do dnia. moze nawet urodzilabym wczesniej bo mialam skurcze bylam w szpitalu ale dali mi na wstrzymanie jak wróciłam do domu odeszły mi wody skurcze znowu sie nasilily i urodziłam 🙂

• Mamusia
malinka24 ja piję taką herbatkę
http://allegro.pl/a-malina-lisc-maliny-lesnej-50-g-latwy-porod-i3669875563.html
bardzo smaczna, nawet nie czuć malin, może spróbuj
ciekawa jestem ile Twoj Miłoszek będzie ważył bo widzę, że Gracjan do malutkich nie należał 😉
goshe ja już nie pamiętam kiedy przespałam całą noc... ale w sumie to już się przyzwyczaiłam 🙂

• Mamusia
malinka24 napisał(a):

Ale mialam dziś nocke...prawie nie spałam. ...brzuch twardnial jak kamień i boli mnie cale krocze ze az chodzenie i wstawanie sprawiają mi bol...czuje się jak kaleka... 🤨

ja to samo wczoraj mialam brzuch jak z kamienia i krocze tak bolalo ze chodzic nie moglam... 🤨 ale dzisjanjuz naszczescie jest ok 🙂

• Mamusia
malinka24 napisał(a):
Hej 🙂Natalia możesz śmiało dodac zdjecie do tabelki jak urodze 🙂
To do kogo wysyłamy te numery telefonów? 🙂
Ja tez z Gracjanem tydzień przenosilam...boje sie ze teraz będzie znowu to samo...kurde herbata z malin mi nie smakuje. .wypiłam jedną i ble...zgaga 😞

a co daje herbata z malin ? mi zgaga ostatnio już też tak dokucza że co bym nie zjadła to mam ;/ pomagaja suche wafle itp

• Mamusia
Giga widze ze Ty z Zamoscia jestes 🙂 ja pochodze z Krasnegostawu 😁 😁 moi rodzice tam mieszkaja 🙂 ja aktualnie w Niemczech jestem 🙂
no Natalia podobno drugie dziecko jest wieksze od pierwszego 😁 wiec malinka jak przenosi to i do 5 kg moze dojsc waga malego heheheh

• Mamusia
natalia_149 napisał(a):
malinka24 ja piję taką herbatkę
http://allegro.pl/a-malina-lisc-maliny-lesnej-50-g-latwy-porod-i3669875563.html
bardzo smaczna, nawet nie czuć malin, może spróbuj
ciekawa jestem ile Twoj Miłoszek będzie ważył bo widzę, że Gracjan do malutkich nie należał 😉
goshe ja już nie pamiętam kiedy przespałam całą noc... ale w sumie to już się przyzwyczaiłam 🙂

tez sie zastanawiam nad tym ile maly bedzie wazyl...juz bym chciała go zobaczyc

• Mamusia
goshe napisał(a):
Giga widze ze Ty z Zamoscia jestes 🙂 ja pochodze z Krasnegostawu 😁 😁 moi rodzice tam mieszkaja 🙂 ja aktualnie w Niemczech jestem 🙂
no Natalia podobno drugie dziecko jest wieksze od pierwszego 😁 wiec malinka jak przenosi to i do 5 kg moze dojsc waga malego heheheh

Oj Goshe nie strasz hihi 🤪

• Mamusia
Cześć dziewczynki....
Ja wczoraj przesadziłam...poszłam na cmentarz i przegięłam...wróciłam z twardym brzuchem i bolącym 😞
Noc mam tragiczną...drugą z rzędu..niby śpię ale budzę się 3 razy na siku i w ogóle czuję się tak jakbym nie spała tylko czuwała...
Śnią mi się głupoty jakieś i mnie męczy ta noc bardziej niż dzień...
Mam nową fobię...boję się, ze wody odejdą mi pod prysznicem i się nie zorientuje..
ja już wariuje chyba 😞
mam jakiś kryzys...czuje się jak wrak jakiś..krocze mnie boli..ledwo się ruszam. Wczoraj nie włożyłam żadnych butów, poszłam w muklukach, które i tak ledwo włożyłam wieczorem bo tak mi napuchły nogi... 😞

• Mamusia
giga737 no faktycznie spory masz brzuszek, ale to nie jest powiedziane, że urodzisz duże dziecko, moja koleżanka miała ogromny brzuch, a jej córeczka ważyła tylko 2800g.
Też słyszałam, że każde następne dziecko jest większe od poprzedniego, u moich znajomych się to sprawdza. Tyle, że u mnie chyba będzie odwrotnie, chyba, że USG się myli. Nikodem ważył 4kg i miał 62cm długości więc kawał chłopa był hehe. A teraz na USG, jakieś półtora tygodnia temu wyszło, że moja mała waży jedynie 2700g. Nawet lekarz się dziwił...

• Mamusia
giga737 napisał(a):
ja się też boje o wagę mojego synka bo córcia urodziła się w terminie i byla duża bo 3650g a brzuch mialam duzo dużo mniejszy z córcią teraz mam ogromny http://brzuszek.net/fotogaleria,6,3617.html,str=0 to ostatnie z 26.10.13

a ile masz cm?moj teraz jest mniejszy z gracjanem mialam na koniec 117cm teraz mam z 103cm... 🙂sliczny brzuszek masz 😉

• Mamusia
giga737 napisał(a):
ja się też boje o wagę mojego synka bo córcia urodziła się w terminie i byla duża bo 3650g a brzuch mialam duzo dużo mniejszy z córcią teraz mam ogromny http://brzuszek.net/fotogaleria,6,3617.html,str=0 to ostatnie z 26.10.13

a ile masz cm?moj teraz jest mniejszy z gracjanem mialam na koniec 117cm teraz mam z 103cm... 🙂sliczny brzuszek masz 😉

• Mamusia
giga737 napisał(a):

• Mamusia
część kobietki 🙂
Ja też wczoraj przegiełam z cmentarzami od 11 godz. do 16 na nogach , i myślałam że nogi mi odpadną , krocze mnie bolało i kuło , 🤢 ale na wieczór zapobiegawczo wziełam nospę i o dziwo noc nie była najgorsza , muszę dotrzymać do piątku do wizyty a potem mogę rodzić 🙂

Natalia ja też dopisałam dane do tabelki bo wcześniej zapomniałam 😉

• Mamusia
z córcią miałam 116cm a teraz 122cm ale z córcią w ogóle mialam inny ksztalt brzuszka i nie opadł mi prawie w ogóle ! taki brzuszek jak z córcią do porodu to miałam gdzieś pod koniec 8 mies już. i nawet na ostatnim USG moja gin powiedziała że jest duzy ! i napewno nie mam az tak duzo wód bo mam dosc twardy ten brzuch i nie czuje takich typowych kopnięć tylko takie wiercenie sie ( któro b. boli już ) a córcia to nawet na porodówce mnie kopała w rzebra...
jak tak Was czytam co piszecie to normalnie jakbym siebie czytała hehe mialam identyczne kryzysy a teraz na koniec wszystko ucichło a jeszcze2-3 tyg temu to ledwo co chodziłam było tak źle !