Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja z Olą wyszłam z domu jak miała już 11 dni... tak zaleciła mi położna.. na początek 5 min przed domem, a później zwiększałam czas pobytu 🙂 Teraz chodzimy po dworze ponad godzinkę 🙂 Niekiedy zabieramy małą na zakupy, smacznie wtedy śpi w nosidełku umieszczonym na wózku sklepowym i nic jej nie rusza 😜 Położna mi mówiła, że można z dzieckiem wychodzić na dwór do -6st. - więc dziewczynki trzeba korzystać póki można 🙂 Oczywiście jeżeli nie pada i nie wieje zbyt mocno 😉 Wczoraj Olka dostała jakiegoś szału... płakała prawie non stop od 16:00 do 22:00 ... 😞 nie wiem co to było, brzuszek miała miękki, a darła się w niebo głosy... 🥴 na kolkę mi to nie wyglądało... 🤔

• Mamusia
My też bierzemy Jule na zakupy 🙂
Kasia nam ostatnio też tak płakała i nic nie działało na Nią a brzuszek miała miękki i w końcu w desperacji wykorzystaliśmy rurkę windi i poszły 4 duże bąki, które widocznie gdzieś zalegały i nie mogła się ich pozbyć i cisza...usnęła 15 minut później i spała 5h... dziwne, że brzuch był mięciutki a jednak...

• Mamusia
Raz tylko pojechaliśmy sami (2 tyg po porodzie) do galerii po płaszcz bo mi się mój w biuście nie dopinał przez mleko o 1 cm:d i mama moja nastraszyła mnie, że przeziębię piersi...Tyle nerwów mnie kosztowało to wyjście pomimo, że została mała z moją mamą 🙂 stres czy nie płacze, czy nie chce jeść itd...:d To były najszybsze zakupy w moim życiu:d
a mała nawet nie zapłakała mojej mamie:d

• Mamusia
My z Jaśkiem wyszliśmy 3 dni po wyjściu ze szpitala...czyli On miał 6 dni 🙂
Od tamtej pory wychodzimy praktycznie codziennie...no chyba że pogoda jest taka jak dziś, leje deszcz :/ Pierwszy spacer trwał 30 min, następne były już dłuższe. Teraz spacerujemy 2h , łącznie z zakupami w sklepie. Jak wracamy a mały jeszcze śpi to wystawiam go tak w połowie wózkiem na balkon i pośpi jeszcze z 40min...w tym czasie szybko robię obiad 🙂

• Mamusia
U nas tak samo jest kiedy zostawiam małą mojej mamie... denerwuję się czy nie marudzi itp. a zawsze jest tak, że Olka ma wyśmienity humor kiedy jest u dziadków - śmieje się, dokazuję itp... 😜 schody zaczynają się kiedy od nich wychodzimy, chyba mają w mieszkaniu jakieś pozytywne wibracje 😁 😁 😁 hehehe... Mała wczoraj właśnie puszczała całą masę bączków... na prawdę nie wiem o co kaman... 🤨

• Mamusia
my tez chodzimy po sklepach z malym, do lidla zawsze jezdzi z nami, ciuchy z nim kupuje 🙂 w supermakrecie po pieczywo codziennie z nim chodze, on w tym czasie zawsze spi 🙂 wogole to jak mial 10 dni to musielismy pojechac do takiego salonu meblowego w stylu IKEI i musielismy wziąć małego to nawet nie zaplakal a ta wyprawa dosc dlugo trwala 🙂 no i do przedszkola go zabieram jak mąż jest w pracy, teraz o 8 rano juz wychodzimy i widze ze taki poranny spacer dobrze mu robi bo pozniej dlugo spi 🙂
Zeberka mnie tez straszyli ze piersi przeziebie bo kupilam plaszcz nie za gruby i musialam dokupic takie futerko bezrekawnik i zakladam je na plaszcz, lepiej dmuchac na zimne jak to mówią 🙂
Niunia26 u nas jak Fabulek placze to Oliwier mowi \" oj ten Fabian znowu placze\" heh i sie wkurza, troche zazdrosny sie zrobil co sam przyznal 🙂

• Mamusia
Jej dziewczyny jak tak sobie poczytałam wasze posty to stwierdziłam ze jestem sporo do tyłu muszę wszystko zacząć nadrabiać i na zakupy łobuziaka tez brać
dziewczyny podziwiam was które maja 2 dzieci naprawdę ja z dnia na dzień zaczynam się utwierdzać że długo nie będę miała 2 dziecka 😉
a my tez wczoraj mieliśmy 2 godziny intensywnego płaczu Kacperek kupki nie mógł zrobić masowałam i na brzuszku go kładłam dopiero pomogła ta pozycja co opisywaliście za poł.godzi. pojawiła się kupiorka i mały się uspokoił 😉jej dziewczyny ale mi brakuje takiego spokojnego wyjścia na jakieś zakupy żeby sobie coś kupić tzn żeby wyjść nie myśleć czy mały nie płacze czy wszystko ok i wogóle ale jak na razie to sie wstydzę też wychodzić przez ta buzie i zęby chwilami to mam taka załamke ze ło a co do forum to ja też nie zrezygnuje nie zawsze mam czas żeby wejść codziennie ale staram sie byc na bieżąco 😉

• Mamusia
Gosha na razie nie moge robić żadnych zabiegów i w sumie żadnych kosmetyków używać bo biore antybiotyk (izotek)teraz mi zwiększyła dawkę a z zębami powoli idzie do przodu musi mi jeszcze wypiłować boczne żeby wszystko do siebie pasowało i sadze że najpóźniej do lutego bede miała juz

• Mamusia
Hej ho 🙂Agatko śliczny synuś 🙂
My zaraz ruszamy do miasta na zakupy i po Gracjana do przedszkola. .. 🙂ja tez z forum naszego nie zrezygnuje 😜u nas dzis tez problem z kupą. ..maly poplakuje i prezy sie.Mam nadzieje ze zrobi bo inaczej i on i my będziemy sie meczyc 😞

• Mamusia
hehe dobra jest ta babka 😉
ja też podziwiam Was dziewczyny jak Wy się organizujecie z dwójką maluchów 🙂
mi też się jakieś zmiany trądzikowe robiły na twarzy w ciąży i teraz też i mi zostały po nich ciemne przebarwienia 😞 muszę chyba jakiś krem kupić...tylko pewnie to g.... da:/

• Mamusia
ale mi maly wlasnie niespodzianke zrobil, ochrzcil swoje nowe body i spodenki WIELKĄ KUPĄ 🤪 mam nadzieje ze sie odpiorą w pralce bo jak zapieralam to nie zabardzo chcial zejsc zółty kolor 🤨
wogole od wczorajszego wieczora stal sie bardziej gadatliwy i caly czas sie usmiecha 😁 😁 taki slodki ze szok sie zrobil hhihi
idziemy wlasnie na spacerek 🙂 a na dworku zimno bo tylko 4 ,5 stopnia 🤢

• Mamusia
Hejka ja juz byłam na spacerku dzisiaj za to wczoraj odpusciłam bo pogoda była masakryczna
dziewczyny grałam dzisiaj z mezam i bratem w plejke matko ale sie ubawiłam a umeczyłam gorzej niz na siłowni 🙃 jak wam sobota mija moj synek jak narazie grzeczniutki od godzinki juz spi mam nadzieje ze sobie troszke po lula jeszcze 😉

• Mamusia
Czesc wam laseczki jak tam niedziela mija ?
Kacperek znowu wczoraj męczył się z kupka płakał jak nie wiem jak mu brzuszek zaczęłam masować to puścił parę bąków ale kupki nie zrobił nawet ta pozycja na kolanach nie pomogła 😞
i wogole w desperacji zmieniłam mu znowu mleko juz 3 raz na bebilon przecież on nie może tak co dziennie sie męczyć zobaczymy czy zmiana coś pomoże
karmi któras z was tym mlekiem ?

• Mamusia
Dziewczyny a ile taki dzieciaczek powinien robic dziennie kupek? bo moj to chyba robi za duzo bo ok 4 czasem 5 na dobe...
my juz zaliliczylismy rodzinny 2 godzinny spacerek, pogoda wiosenna bo 14 stopni 😁 😁 i sloneczko 😁 malenki spi sobie nadal w wozku 🙂
Jutro ide na kontrole po porodzie i z Fabiankiem na UGS bioderek, mam nadzieje ze wszystko wyjdzie ok 🙂

• Mamusia
goshe napisał(a):
Dziewczyny a ile taki dzieciaczek powinien robic dziennie kupek? bo moj to chyba robi za duzo bo ok 4 czasem 5 na dobe...
my juz zaliliczylismy rodzinny 2 godzinny spacerek, pogoda wiosenna bo 14 stopni 😁 😁 i sloneczko 😁 malenki spi sobie nadal w wozku 🙂
Jutro ide na kontrole po porodzie i z Fabiankiem na UGS bioderek, mam nadzieje ze wszystko wyjdzie ok 🙂

Goshe na cycu to podobno nawet do siedmiu kupek na dobe... 😉