Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ale mi się dobrze dzisiaj spało.... 🙂 🙂 Malinka ja tez tak miałam ostatnio 🙂 pomiędzy wizytami przybyło mi tylko 0,5kg czyli dokładnie tyle ile Julce wzrosła waga ciała 🙂 zobaczę w piątek na wizycie ile pokaże waga 😁
Jutro mam ostatnie zajęcia w szkole rodzenie 🙂
Ostatnio mieliśmy prezentacje kąpieli i w ogóle pielęgnacji dziecka 🙂

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć dziewczyny. Mi waga okropnie leci do góry, przez ostatni tydzień wskoczyło mi ok 2kg. Położna powiedział, że już wystarczy 😉 Ale jak nad tym zapanować...? Wieczorne kolacyjki wychodzą.
Jutro mam zajęcia w szkole rodzenia o wyprawce i niezbędnych rzeczach które trzeba zabrać na poród, tak więc będę mogła już spakować torbę bo jeszcze się do tego nie zabrałam.

Ta pogoda jest już dobijająca, na zmianę słońce z deszczem. Wychodzisz na spacer i nie wiesz jak się ubrać. Ostatnio to nawet z łożka mi się wychodzić nie chce a do tego chyba coś mnie łąpie bo dziś kicham cały dzień ;/

• Mamusia
Cześć !
U mnie dzisiaj leeeeeeeeeeeejee na maksa i ciemno 😞. Jest okropnie!
Wczoraj miałam wizytę. Krótka szyjka, ale zamknięta, mała bardzo nisko! Poza tym waży już prawie 1800g - pięknie 🙂. MAm dużo odpoczywać do końca października, a potem mogę szalec;p. Wczoraj kręciło mi się w głowie i miałam delikatne mroczki chwilami-chyba ciśnienie, bo uszy tez zatykało. Mierzone miałam, ale było ok..
Głowa tez mnie bolała bardzo..,a po wizycie to już masakra..chyba z wrazenia 😉. Rozmawialismy o porodzie. Byłam tez na małych zakupach. Mam już wszystko z rzeczy potrzebnych do szpitala. Brakuje mi tylko chyba z 3 rzeczy. Nawet pampersy mam już 🙂. Kupiłam sensitive new born. Dzisiaj może przyjdzie ochraniacz , baldachim itd.
Napiszcie co u Was i jak się czujecie??

• Mamusia
hej... 🙂Niunia26 ja tez ostatnio jakies doły łapie...i wszystko mnie denerwuje...krzycze na synka o byle głupote a potem jest mi przykro że go tak traktuje...i jestem zła na siebie...chciałabym mu teraz poswiecic duzo czasu...ale często jest tak że po prostu nie mam siły...kawałek przejde i mam dosyc...nawet nie moge z nim isc zeby rowerem pojezdzil bo sie uczy a ja nie moge w razie czego za nim pobiec... 😞eh dołuje mnie takie moje kalectwo...chce juz moje cialo...normalne...niech juz bedzie listopad... 😞
Z dobrych wiadomosci to ze dostalam decyzje...w sprawie zastepczego macierzynskiego i jest pozytywna...tak wiec beda pieniazki na reszte wyprawki... 🙂ciesze sie 🙂
Poszlabym na usg...ale tu tylko prywatnie moge a to z 200 funtow z badaniem i wizyta...troche szkoda tej kasy za to moge cos dzidzi kupic...sama nie wiem... 😞
Co tam u was kochane?

• Mamusia
kurcze cos mi przerywa na kompie 😠
dzisiaj mam wizytę u lekarza ale 😠dopiero po 16 powiem wam ze już nie mogę się doczekać bo chce sie dowiedzieć czy jest wszystko w porządku człowiek taki spokojniejszy zawsze jest
co do nastroju to się nie przejmujcie dziewczyny ja też czasami nie wiem co z sobą zrobić do tego też maruda taka sie zrobiłam jak stara babcia 😁
co do wagi to cały czas byłam z siebie dumna bo przez cała ciąże przytyłam tylko 4kg
ale ostatnio od poprzedniej wizyty ruszyłam z waga makabrycznie w ciągu 3 tyg.znowu 4 kg i teraz mam juz 8kg na plusie 🥴
Malinka a gdzie ty się wyprowadzasz bo ja chyba nie w temacie jestem?
a i jeszcze mam pytanko kobietki wiecie może jakie papiery składa się na urlop macierzyński i to sie daje swojemu zakładu pracy ?

• Mamusia
cześć dziewczynki 🙂 ja właśnie byłam zrobić sobie Tsh i mnie baba wkurzyła bo drobnych nie miała i na mnie patrzy jak na kosmitę, ja jej, że ja też nie mam i stoję dalej i czekam co wymyśli no i oczywiście znalazła te drobne ale zemściła się i jak normalnie wynik jest po paru godzinach to zapowiedziała, że będzie dopiero jutro:/ jutro mam wizytę i już mnie nosi i nie mogę się doczekać... 🙂
dziś ostatnie zajęcia w szkole rodzenia więc nie będzie mi się tak dłużyć dzisiejszy dzień.
Ja też mam nerwy często więc nie przejmujcie się... 🙂

• Mamusia
AGATKA91 napisał(a):
kurcze cos mi przerywa na kompie 😠
dzisiaj mam wizytę u lekarza ale 😠dopiero po 16 powiem wam ze już nie mogę się doczekać bo chce sie dowiedzieć czy jest wszystko w porządku człowiek taki spokojniejszy zawsze jest
co do nastroju to się nie przejmujcie dziewczyny ja też czasami nie wiem co z sobą zrobić do tego też maruda taka sie zrobiłam jak stara babcia 😁
co do wagi to cały czas byłam z siebie dumna bo przez cała ciąże przytyłam tylko 4kg
ale ostatnio od poprzedniej wizyty ruszyłam z waga makabrycznie w ciągu 3 tyg.znowu 4 kg i teraz mam juz 8kg na plusie 🥴
Malinka a gdzie ty się wyprowadzasz bo ja chyba nie w temacie jestem?
a i jeszcze mam pytanko kobietki wiecie może jakie papiery składa się na urlop macierzyński i to sie daje swojemu zakładu pracy ?

Ja w Anglii mieszkam od prawie 4lat...a obecnie szukamy jakiegos wiekszego mieszkania do wynajecia...ale jak nic nie znajdziemy fajnego to zime przeczekamy i pozniej bedziemy szukac... 🙂
Co do macierzynskiego w Polsce to niestety ja nie w temacie... 🤨
To i tak nie duzo przytylas Agatka... 🙂ja w pierwszej ciazy +20kg...ciekawe jak bedzie teraz...najgorsza ta koncowka najwiecej sie przybiera... 🤨ja sie ciesze ze mnie znow odrzucilo od fast foodow i slodkiego...lepiej dla mnie... 😜 🤪

• Mamusia
Cześć dziewczynki. Kurde ale pogoda... 🤨 przygnębiająca... 🤨 Nawet po kawce spać się chce... 🤔 Wczoraj kupiliśmy z mężem wózeczek 😁 zestaw 3 w 1 za 900zł 🙂 dokładnie ten: http://kaps3.artin.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=158&category_id=5&option=com_virtuemart&Itemid=206&lang=pl czekoladowo-kremowy jest świetny! Wczoraj spacerowałam nim po domu, żeby sprawdzić jak się prowadzi hehehe 😁 Nie powiem, że mój małżonek miał niezły ubaw 😁 Jeszcze łóżeczko i pampersy i to by było na tyle 😜 Hmmm... wiecie co.. weszłam dziś na wagę i mam 1 kg mniej 🤨 dziwne... jem tyle co zwykle. Moja mała wczoraj tak szalała, że nie mogłam wytrzymać w samochodzie, a za to dziś już o wiele spokojniejsza. Mam tylko nadzieję, że jeszcze nie szykuje się do przyjścia na świat, za tydzień kończę 8 miesiąc... więc pasowało by jeszcze troszkę pobyć w dwupaku 😮 A Wasze dzidziulinki jak tam? Bardzo harcują? 😁

• Mamusia
kochane ja już po wizycie tak troszkę jestem spokojniejsza ogólnie wszystko oki
szyjka krótka ale zamknięta i lekarz powiedział żebym więcej leżała bo nynus powoli już się szykuje na świat 😜
prócz tego dał mi trochę witamin jeszcze złości mnie trochę ten mój lekarz bo co się go sama nie zapytam to sam mi nie bardzo powie teraz nie powiedział mi w ogóle ile malutki waży ile ma cm 😠 a jak go pytam to mi odp,ze na następnej wizycie takie rzeczy dziwny jakiś jest 🥴

• Mamusia
Agatko, z tego co mi mówiono to ta firma jest bardzo dobra. Musiała byś do nich dzwonić i pytać o wysyłkę, bo kiedy wczoraj tam byliśmy to przenosili się gdzie indziej. Więc na pewno mają zamieszanie. Ja jestem bardzo zadowolona 🙂 Nie widać tego na zdjęciu, ale w nosidełku szeleczki są obite kożuszkiem 😁 bardzo fajnie to wygląda 😁 poczaj na allegro, bo pamiętam, że kiedyś ta firma wystawiała wózeczki 🙂

• Mamusia
Kasia wozek super... 🙂 🙂 🙂
Ja mam taki tylko w takim ladnym zielonym kolorze...a do tego dokupilam dzis fotelik maxi cosi cabriofix...z isofixem... 🙂
http://www.mothercare.com/Mothercare-Spin-Pram-and-Pushchair---Ink/326789,default,pd.html
Dziewczyny znow spac nie moge...moi faceci juz dawno spia a ja bede znowu sie meczyc kilka godzin... 😞
Cos sie Goshe nie pokazuje...moze ma dalej problem z internetem... 🤨
Padam z nóg normalnie...w dodatku zgage mam...młody mi uciska prosto na klatke piersiowa i ledwo oddycham... 🤨

• Mamusia
Hej, śliczne te wózeczki. Agatko dopiero co pisała do kadrowej w sprawie urlopu i dostałam taka odpowiedź "
Co do urlopu macierzyńskiego i urlopów dodatkowego i rodzicielskiego, jeśli zależy Ci na płatności za te urlopy po 80% wynagrodzenia (jest jeszcze opcja, za macierzyński i dodatkowy macierzyński 100%, za rodzicielski 60%) musiałabyś złożyć w ciągu 14 dni od porodu wniosek o udzielenie tychże urlopów i załączam do tego stosowny druk, który należy wypełnić i wraz z aktem urodzenia dziecka i oświadczeniem ojca (o braku zamiaru korzystania z tych urlopów) złożyć u pracodawcy. Jeśli nie zmieścisz się w tych 14 dniach płatność będzie wyglądała: 100%,100%, 60 % wynagrodzenia.
Urlop macierzyński to 20 tygodni, dodatkowy 6 tygodni, rodzicielski 26 tygodni razem 52 tygodnie"

• Mamusia
Nie wiem jak to wstawić załącznik, więc jakbyś chciała te druki to mogę ci na maila wysłać. A poza tym to ostatnio bardzo twardnieje mi brzuch i ogólnie coś lekkiego porobię to się męczę ;-( W przyszłym tygodniu idę na morfologie i toksoplazmozę muszę powtórzyć, a w piątek wizyta, już nie mogę się doczekać.

• Mamusia
Malinka wózek super 🙂
Niunia jestem Ci strasznie wdzięczna za inf. i oczywiście że chce te załączniki
podam Ci meila męża bo do swojej poczty nie pamiętam hasła 😁
[email protected] a co do twardnienia brzuszka to Kochana ale dzidziuś Ci się tak układa albo musisz więcej leżeć lepiej nie ryzykować
a w ogóle to powiem wam Kobietki ze nie mam dzisiaj weny co zrobić na obiad 🙂

• Mamusia
Agatko to ja Ci podpowiem co ja robię 🙂 A nóż widelec Ci się spodoba 😁 Robię gołąbki na blachę bez zawijania 😉 (mąż ma zachciołka) Poszatkowałam 1/4 kapustki, gotuję 2 torebki ryżu i mam 0,5 kg mięska mielonego 😜 Do poszatkowanej kapustki dajesz ugotowany ryż i surowe mięsko, dodajesz vegety i pieprzu (mieszasz). Wszystko wykładasz na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (leciuteńko posmarowanym olejem) i wkładasz do rozgrzanego piekarnika 180st na jakąś godzinkę, może ciut więcej. I to na tyle 😁 Był to odcinek pt. "Gotuj razem z Kasią" 😁 😁 😁 może przepis Ci się przyda 🙂

• Mamusia
a u mnie wciąż temat wózka..bleee no już nie mam pojęcia co wybrać..
męzowi w każdym cos nie pasuje..
poza tym jestem jak stara babcia;p tu mnie boli, tam mnie szczyka..
w nocy wstaje 2-3 razy na siku. Później spac nie mogę także malinko witaj w klubie.., a jak człowiek dobrze spi to musi wstać na siku;p
łojojoj....mnie mąż właśnie naleśniki robi 😉