Skocz do zawartości

Kto dowiedział się właśnie że zostanie mamusia? zapraszam | Forum o ciąży

mysiunia25

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 337
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja byłam majówką2011 i jak urodziły się nasze maleństwa, to przeniosłyśmy się z dziewczynami na forum mamusie.net.. a teraz (już od prawie dwóch lat) mamy zamkniętą grupę na facebooku i do dziś rozmawiamy prawie codziennie (30 mamusiek ;-)).
Z niektórymi spotkałam się osobiście, z jedną mamusią i jej rodzinką spędziłam dwa cudowne weekendy (jeden w moim mieście, drugi w jej mieście - 300km od siebie!)

Mam nadzieję, że tutaj też zawiążą się jakieś fajne znajomości! :-)

• Mamusia
Martyna, ja z moimi marcówkami też mam zamkniętą grupę na fb i też się z wieloma widziałam i nawet spałyśmy u jedne w wakacje ;-) Bardzo mile wspominam brzuszek net z pierwszej ciąży ;-) Fajnie, że coraz więcej Nas. Ja aktualnie leżę, bo nabawiłam się Anginy i martwię się, bo antybiotyk dostałam ;-( Nie wzięłam go, bo gardło mniej mnie boli.

Ja miałam mdłości przez pierwszy tydzień jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży. Teraz na szczęście ich nie mam. Natomiast kawa już mi nie smakuje tak jak dawniej. Dlatego pije tylko jedną malutką filiżankę 🙂

• Mamusia
U mnie to samo - spanie, gdyby mozna było to cały dzień w łóżku 🙂 Jeśli chodzi o jedzenie to tutaj tez szok ! Pierwszy raz w życiu nie ciągnie mnie do słodyczy wrecz bym powiedziała ze odpycha ! więc na plus. Kiedy miałyście pierwsze USG ? ja w przyszly pitaek bede miala wizyte, ale bez USG (7 tydzien)

• Mamusia
Witajcie :-)

Ja w pierwszej ciąży miałam wstręt do słodyczy, czekolada mi śmierdziała 😉
Teraz pochłaaniam :-D i mam ochotę na same niezdrowe rzeczy (zupka chińska, chipsy...blee).
Słodycze też cały czas podjadam. Spać też mi się cały czas chce... ojojoj :-) i piersi mnie bolą coraz bardziej.

Ja miałam usg ponad tydzień temu i idę znowu dzisiaj! :-) na 15.20, nie mogę się doczekać! :-)

Dziewczyny, które są w kolejnej ciąży, czy Wam też tak szybko brzuszek "wyrzuciło"?
Mi wczoraj, jakby z dnia na dzień wywaliło już brzuszek i nie mogę już wciągnąć :-D :-)

• Mamusia
silence nie martw się na poczatku i tak nie ma co podglądać, ja pamietam jak byłam na 2 wizycie to tylko mąż zobaczył pikające serduszko bo taki "sprzet "mają że do konieca ciąży nawet płci nie podali mi ;/
ja tylko raz na płatnej wizycie byłam specjalnie do szpitala na połówkowe badanie czy wszystko jest dobrze rozwiniete nawet zdjecie dostałam 😉

W najbliższy piątek czeka mnie druga wizyta u Pani Doktor. Zapewne z USG. Przy ostatniej wizycie widac było tylko 6mm pęcherzyk. Liczę, że tym razem zobaczę coś więcej. I pytanie do mam ze Śląska. Gdzie będziecie chciały rodzić????

• Mamusia
Ja na szczęście tez mam lekarza który przy każdej wizycie robi USG i prowadził moją pierwszą ciążę. W środę czeka mnie pierwsza wizyta. Niestety nie jest tanio ale jestem pewna jego profesjonalizmu. Nie chciałabym chodzić na NFZ bo u mnie w mieście jest tragedia z lekarzami na NFZ i z badaniami również... robią to po łebkach...