Skocz do zawarto艣ci

Jakub | Forum o ci膮偶y

Figaa3

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesi膮c p贸藕niej...
  • Mamusia
50 dzie艅 Jakuba.
50 dzie艅 walki Kubusia. 50 dzie艅 walki lekarzy. 50 dzie艅 nadziei kt贸ra czasami ledwie si臋 tli艂a..
Od 17 czerwca moje 偶ycie zmieni艂o si臋 bardzo mocno. 艢wiat si臋 zatrzyma艂, ale tylko dla mnie i dla Mariusza, inni 偶yj膮 zupe艂nie normalnie. Czasami sms, telefon, chocia偶 ma艂o kto ma odwag臋 zapyta膰. Codziennie je藕dzimy do szpitala by m贸c poprzytula膰 si臋 do inkubatora i zawie藕 odrobin臋 mleka. Czekamy.. Staramy si臋 nie traci膰 nadziei, cho膰 czasami to bardzo trudne. Ka偶da godzina, dzie艅 naszego Bubinka to cud. Tych cud贸w i 艂ask sp艂ywa na nas ca艂e mn贸stwo i chcia艂oby si臋 powiedzie膰 "prosimy o wi臋cej", jednak nie ma na to dowagi, nie wiem czy mo偶emy wymaga膰 tak wiele... Bardzo d艂uga i ci臋偶ka droga przed nami, a przede wszystkim przed Bubinkiem.
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• Mamusia
Jak dobrze 偶e napisa艂a艣 co sie dzieje bo wszystkie myslimy o Tobie i Kubusiu. Jeste艣 bardzo silna a Kuba napewno dochodzi do siebie. B贸g pomo偶e wam przez to przej艣膰 i Kubu艣 uro艣nie na zdrowego ch艂opczyka. Nie tra膰 si艂 i nadziei. Wszystkie modlimy sie o was, b臋dzie dobrze. Serdecznie pozdrawiam i ca艂uj臋 Bubinka
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Figaa - trzymam mocno kciuki i wiem 偶e cuda si臋 zdarzaj膮 馃檪 sama mam w domu taki cud, nie wiem czy czyta艂a艣 jak pisa艂am o moim synku kt贸ry urodzi艂 si臋 29 tyg. z wag膮 850 g, wiem 偶e jest to sporo dalej jak Tw贸j Kubu艣 si臋 urodzi艂, ale teraz te偶 jeste艣cie ju偶 dosy膰 daleko, chociaz jak sama napisa艂a艣 jeszcze d艂uuga droga przed Wami 馃檪 du偶o zdr贸wka dla maluszka i dla Was wiele cierpliwo艣ci i wytrwa艂o艣ci 馃檪 jak b臋dziesz mia艂a si艂臋 i ochot臋 to napisz nam od czasu do czasu co u Was s艂ycha膰 馃檪 艣ciskam Was mocno 馃檪
Odno艣nik do komentarza

Figa dzi臋kujemy 偶e podzieli艂a艣 si臋 z nami wiadomo艣ci膮 o Kubusiu. To dzielny ch艂opczyk nie podda艂 si臋 i walczy, b膮d藕cie dalej wszyscy tak dzielni nied艂ugo b臋dzie to tylko z艂ym wspomnieniem. :****
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Figaa - mimo wszystko ma艂y idzie bardzo 艂adnie 馃檪 niestety tak to ju偶 jest jeden krok do przodu dwa do ty艂u - wcze艣niaki tak maj膮, niestety :/ m贸j mial wylewy I i II stopnia. Figaa nie b臋d臋 si臋 tu wym膮drza膰, ale polecam Ci to forum, tam dziewczyny maj膮 wiedz臋 i do艣wiadczenie zdecydowanie wi臋ksze ni偶 ja 馃檪 trzymam za Was kciuki i absolutnie si臋 nie obwiniaj to nie Twoja wina!!!

http://forum.gazeta.pl/forum/f,15302,Wczesniaki.html

Odno艣nik do komentarza

Figa czytam na bie偶膮co twoje wpisy na forum dla wczesniak贸w i powiem szczerze 偶e walecznos膰 Kubusia napawa optymizmem ! Wagowo jest taki jak dzieciaczki w naszych brzuchach, wg mnie b. du偶o pije mleka.A te wylewy na pewno nie pozostawiaj膮 po sobie 艣ladu! B臋dzie DOBRZE!!!
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Figa - tak bardzo czekalam az napiszesz cos o Kubusiu!!! Mialam taka nadzieje zobaczyc to co powiedzialas, ze zyje!! To juz bardzo duzo!! Jak juz tyle przezyl to juz musi byc dobrze!!!! A te wylewy, podobno sa u wszystkich wczesniakow, nawet IV stopnia. Znam osobiscie chlopaka ktory urodzil sie wczesniakiem i mial wylewy i niczym nie rozni sie ode mnie. Ma teraz 20 lat 馃檪))
Odno艣nik do komentarza

• 1 miesi膮c p贸藕niej...
  • Mamusia
Dzi艣 urodzili艣my si臋. Zaczynamy odliczanie wieku korygowanego.
Jakub ma 57cm i wa偶y 3590gram. (cm z zesz艂ego poniedzia艂ku - dzieci s膮 mierzone co pon o godzinie 21, a wa偶one codziennie o 21 wi臋c waga z niedzieli)
Szykujemy si臋 na wy艣cie do domu, pod opiek膮 hospicjum ze wzgl臋du na zapotrzebowanie na tlen. Ja na pr臋dce kompletuje wyprawk臋 bo nie mamy nic. Nie marzy艂am nawet o tak ekspresowym wyj艣ciu, liczy艂am na po艂ow臋 listopada a to ju偶, ju偶. Mo偶e ten tydzie艅, mo偶e kolejny.
GRATULUJ臉 Wam Dziewczynki bardzo serdecznie - tym kt贸re ju偶 si臋 rozpakowa艂y, a tym kt贸re jeszcze czekaj膮 偶ycz臋 bezbolesnego porodu. 呕ycz臋 Wam wszystkim zdr贸wka dla dzieciaczk贸w, a dla nas mam - SI艁Y.
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Dodaj now膮 pozycj臋...