Skocz do zawartości

Kwietniowe bobaski :) | Forum o ciąży

Wiola1983

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Kinga moj Alan też ni chciał nic butla pić i po prostu nie dałam cycka,uplakal się i na polspiaco wciągnął butle.drugi raz znów,a później już szło,ale do cycka już nie wróciłam po tym,bo bałam się,ze znów będą przeboje.l

• Mamusia
leniuch napisał(a):
Tuska moze i masz reacje zebvy cieple to picie dawac. Tez chcialam wode z odrobina soku malinowego takiego domowej roboty.

Macie moze jakies pomysly na prezent dla dziewczynki z okzaji 1 urodzin?

u nas na prezenty w okolicach roczku sprawdziło się to :

- http://allegro.pl/tomy-zbieracz-pilek-i-wyrzutnia-odkurzacz-chodzik-i4686075709.html

- http://allegro.pl/jezdzik-chodzik-friend-milly-mally-drewniany-i4681361226.html ( tylko my mieliśmy biedronkę )

- http://allegro.pl/k-s-kids-sorter-klocki-piramida-sowa-10498-i4613132464.html

to chyba takie zabawki unisex :P

a dla dziewczynki to może też jakiś wózeczek, lalka, jakieś drewniane układanko-sortery, lego duplo, książeczki ;p

• Mamusia
u mnie Maja nie chciała za chiny butli, za to na szczęście Lena nie ma z tym problemu. Pamiętam że u Mai walczyłam z tym na różne sposoby i niewiele pomagało hehe, nawet dawanie na śpiocha ale warto próbować bo może akurat coś podpasuje 🙂
partyzantak powielam pytanie, Twója córcia stoi? 🤪 czy tak zdjęcie wyszło 😉

Co do prezentu na roczek to nie mam pojęcia. Ja kupiłam kolczyki złote,ale to chrzesnicy. A tak to nie wiem może jakieś właśnie układanki,no nie wiem sama..
Byłam wczoraj u kontroli z Lili i jest ZDROWA!!!!!!!!!
A dziś kończy pół roczku 😁

• Mamusia
Hey

Kingasz tak moja mała staje już prawie sama no i zaczyna wykonywać pierwsze ruchy chodzenia i chwytu pesetowego a na czworakach nie chce w ogóle chodzić woli się na tyłku przesuwać bo siedzi sama i przesuwa też się sama 🙂

A co do roczku to ja kupowałam chrześnicy konika na biegunach 🙂 (koszt ok 100-150 zl) a jeżeli nie wiecie co kupić to po prostu zapytajcie rodziców maluszka co chcą żebyście się nie zdublowali z kimś 🙂

a to ja z moją małą księżniczką
[IMG]http://i57.tinypic.com/168furo.jpg[/IMG]

Pozdrawiam

• Mamusia
partyzantka super z Was laski 🤪
tuska dobrze, że w końcu pomogło, a po małej widać że zdrowa 🙂

my kupowaliśmy taki wózeczek, chodzik z FP ale ja też bym się zapytała, może akurat mają rodzice coś konkretnego na myśli

my po szczepieniu. Mała waży 7,7 kg i podchodzi pod 75 centyl heh, dla mnie to dziwne bo Maja cały czas była na 10 centylu 😁
już mam podawać gotowane żółtko....rozszerza się dieta, niedługo to cycuch odejdzie w zapomniane 🙂

• Mamusia
partyzantka super sprawna Twoja malutka i jaka śliczna 🙂 Ty też super wyglądałaś 🙂

tuska dobrze, że już ok, oby teraz odpuściły Wam te choróbska...

Kamila niedługo już nam będą wyjadać z talerza a jeszcze za chwilę będzie : ja tego nie chce, ja chce kluseczki 😁 mógłby ten czas zwolnić...

my dziś karmiłyśmy się po raz 1szy marchewką - wszystko wyplute, krzywiła się i nie chciała jeść ale jak zabrałam to płakała żeby dawać więcej, weź tu baby zrozum 😁

• Mamusia
Kamila a ktore to mialyscie szczepienie?
do mnie tez dzwonili z przychodni juz 3 razy bo mialam isc miesac temu zczepic ake Zosia ząbkowala, a to kaszel i katar, marudna i nie poszlam.
Tuska mozna powiedziec ze nareszcie zdrowa.
Partyzantka ale jestescie gwiazdy obydwue, a Ty jaka figura! ja dobrze pamietam ze to Twoje pierwsze dziecko?

• Mamusia
aniag070 napisał(a):
Kamila a ktore to mialyscie szczepienie?
do mnie tez dzwonili z przychodni juz 3 razy bo mialam isc miesac temu zczepic ake Zosia ząbkowala, a to kaszel i katar, marudna i nie poszlam.

Aniu u nas WZW
teraz na szczęście dopiero po roczku chyba na różyczkę...także pół roku spokoju 🙂

• Mamusia
Kamila juz zoltko masz wprowadzac? Mnie nic nie mowila. A w ktorym miesiacu powinno sie dawac? I chyba co.drugi dzien nie?

Nadia jadla marchewe az jej sie uszy trzesly! Z reszta do tej pory wsuwa te zupki i deserki 🙂 jarzynowej zupki nie znosi, juz 4 podejscia byly i za kzzdym razem.pluje 😁 wczorsj jogurt z truskawkami jadla 🙂

My tez we wtorek mialysmy szczepienie. Mala wazy 8100 i ma 70 cm 😁 powiedzialy mi ze jest upasiona jak.na cycu i zeby czasem.kaszek jej nie dawac bo.ja rozpase...:/ nie chcialy uwierzyc ze nie jest sztucznie karmiona. gluten moge zwiekszyc, wiec teraz bede kupowac sloiczki z glutenem to kaszke raz na ruski rok.dam zeby inny smak te czula.A zajada mi sie ta kaszka manna z nestle 🙂

• Mamusia
Hey

Kingasz a próbowałaś dodać mięska do zupki jarzynowej bo moja mała się dopiero przekonała jak jej indyczka dodałam ??

Aniag to była moja druga ciąża ale pierwsze było urodzone i umarło przy porodzie ale teraz mam moją kruszynkę i jest wszystko w porządku.

Dzięki dziewczyny za pochwały mam teraz figurę z przed 10 lat 🤪 normalnie jakiś obłęd 🤪.

Mała waży 6,7kg ale mierzy już 75 cm wagą jest między 3 a 10 cent. a wzrostem jest praktycznie po za skalą ale pani doktor powiedziała że ona pójdzie pod tym względem w tatusia bo tatuś chudy i długi może dlatego jest taka silna i już wstaję .
Wczoraj nam zrobiła niespodziankę przesunęła się na brzuchu jak rak na koniec łóżka i sobie stanęła na nóżki a jaki ubaw przy tym miała 🤪 a my prawie serca w gardle ale na szczęście nic się nie stało 🙂

Ja za to warzę 52 kg a mam 168 cm wzrostu i żeby śmieszniej było to mimo tego że małej nie karmie już piersią to cały czas chudnę za chwilę zniknę w ogóle 🤪 🤪 🤪 🤪

A co do żółtka to też mam już po pół dodawać co drugi dzień do obiadku 🙂
Pozdrawiam

• Mamusia
Hey

Pół żółtka gotowanego na twardo a próbowałaś dodać swojego mleka do obiadku??

Odstawiłam małą bo za mało przybierała na wadze w po za tym budziła mnie w nocy co 30 min i piersi mi tak gryzła że normalnie krew leciała więc stwierdziłam kończymy ja malej nie karmie od chyba 2 miesięcy albo trochę króciej ale już nie jestem pewna . 🙂

• Mamusia
Partyzantka nie probowalam bo ladnie mi zjada inne danie z warzywami o podobnym skladzie 🙂

Ania ja tylko chusteczkami myje od gory w dol o podczas kapieli plynem.do kapania i tyle. A co do wekscia to pojecia nie mam,

A jal Wu kapiecie maluchy bo my wlewamy jej sporo wody i na gabce do uszu jej sie leje. Podstawka dla niemowlat jest juz mala. W malej ilosci wody nie umyje jej dokaldnie..

• Mamusia
w dzień przecieram pipkę chusteczkami, raczej rozchylam....a na wieczór myję wodą przegotowaną na wacikach, a czasem biorę ją pod kran i myję całe dupsko 🙂
a jak ją kąpiemy to tak kopie nogami że pół łazienki jest mokre 😁 muszę mniej wody wlewać bo masakra 🤢