Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2014 | Forum dla mam

Julka85

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Julka85 napisał(a):
alexia_79 Wszystko dobrze pójdzie na pewno 🙂 również robiłam 3 testy następnie potwierdzałam HCG 😉 i jestem kwietnióweczką 2010 😁 oby nas było coraz więcej 😉

Ja już po lekarzu, wiem tyle co i przed wizytą 🤢 Nawet mi nie dała skierowania na Beta HCG, no ale nic to... Mam się zjawić ok 4 listopada, wtedy będzie patrzeć co i jak, bo póki co za wcześnie jeszcze na USG itd 🙂

• Mamusia
Julka85 napisał(a):
Ja też po pierwszej wizycie nic nie zobaczyłam i w poniedziałek idę ponownie chociaż sądzę, że też nic więcej na razie nie usłyszę no ale się okaże po badaniu 😉

Dobrze liczę, że termin wypada Ci na 8 czerwca?

Edit: Już sobie w Twoim profilu sprawdziłam 😉

• Mamusia
beata8811 napisał(a):
Cześć! 🙂
Niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży i termin wg ostatniej miesiączki przypada na 19.06.2014 r.
Na razie robiłam test i byłam u gina, ale tylko mnie zbadał, za 2 tyg. mam przyjść na usg.

😉

Cześć Beata 🙂

Mam nadzieję, że będzie nas tu coraz więcej 🙂

• Mamusia
Witam Was Brzuszkowe mamusie i przyszła mamusie Jestem majóweczka 2013 i mam do Was ogromna prosbe
Bardzo proszę o oddanie 3 głosów, bardzo mi zależy na tym bo pierwszy raz biorę udział w konkursie i chciałabym coś wygrać. Po prawej stronie jest "zagłosuj" i trzeba przepisać wyraz z obrazka z góry bardzo dziękuję !!! Można oddać 3 głosy jednoxześnie, wystarczy wejś jeszcze raz w link albo odświerzyć strone, z góry bardzo dziękuję

https://ww...stes/galeria/porada/6980

• Mamusia
BettyPe napisał(a):
Witam Was Brzuszkowe mamusie i przyszła mamusie Jestem majóweczka 2013 i mam do Was ogromna prosbe
Bardzo proszę o oddanie 3 głosów, bardzo mi zależy na tym bo pierwszy raz biorę udział w konkursie i chciałabym coś wygrać. Po prawej stronie jest "zagłosuj" i trzeba przepisać wyraz z obrazka z góry bardzo dziękuję !!! Można oddać 3 głosy jednoxześnie, wystarczy wejś jeszcze raz w link albo odświerzyć strone, z góry bardzo dziękuję

https://ww...stes/galeria/porada/6980

Nie można tu robić takich rzeczy 🙂 Ja mogę zagłosować, ale piszę to bo jeśli admin to zobaczy to możesz zostać zbanowana 🙂 Poza tym strona się nie wczytuje.

• Mamusia
Adria1988 napisał(a):
Witam wszystkich 🙂
Jutro zacznę 7 tydzień i jestem przeszczęśliwa!!! Widziałam juz moją fasolkę na usg i musze przyznać, że jest to cudowny obrazek!!! Macie jakieś dolegliwości puki co?
Zyczę szczęścia wszystkim przyszłym mamuśką!!! 😉

Witaj,
Ja póki co mam mega mdłości, nie mogę normalnie funkcjonować. Ale w 1 ciąży też tak miałam... Oby do 12 tc 🤢

• Mamusia
Cześć Adria1988 🙂
Ja w środę wybieram się do lekarza i mam nadzieję, że też zobaczę swoją kruszynkę na usg... 😉 To moje drugie dziecko 🙂
Z dolegliwości, to jedynie czuję, że mam wrażliwy biust i czasami pobolewa mnie brzuch (chyba macica się rozrasta).
A Wy jak macie?

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Adria1988 napisał(a):
Witam wszystkich 🙂
Jutro zacznę 7 tydzień i jestem przeszczęśliwa!!! Widziałam juz moją fasolkę na usg i musze przyznać, że jest to cudowny obrazek!!! Macie jakieś dolegliwości puki co?
Zyczę szczęścia wszystkim przyszłym mamuśką!!! 😉

Witaj,
Ja póki co mam mega mdłości, nie mogę normalnie funkcjonować. Ale w 1 ciąży też tak miałam... Oby do 12 tc 🤢

Mdłości na razie nie mam i mam nadzieję, że nie będę mieć 😜 W 1 ciąży miałam mdłości, ale bez wymiotów na szczęście 😉

• Mamusia
też mam mdłości, niestety nie poranne bo moje trwają przez cały dzień. Zauważyłam też, że ciągle chce mi się spać. Mój facet już zaczyna narzekać bo nie licząc 8 godzin w pracy to prawie ciągle śpie 🙂 całe szczęście, że wyręcza mnie w domowych obowiązkach i nie marudzi.

• Mamusia
Adria1988 napisał(a):
też mam mdłości, niestety nie poranne bo moje trwają przez cały dzień. Zauważyłam też, że ciągle chce mi się spać. Mój facet już zaczyna narzekać bo nie licząc 8 godzin w pracy to prawie ciągle śpie 🙂 całe szczęście, że wyręcza mnie w domowych obowiązkach i nie marudzi.

Moje też nie są poranne tylko całodzienne, wczoraj niestety wisiałam kilka razy nad kibelkiem i generalnie fatalnie się czułam. Okropieństwo, nie cierpię tego uczucia. 🤢 Czuję też ostre przeszywające kłucia w podbrzuszu, jestem po cc więc mniemam, że to blizna po cięciu się rozciąga. Trochę mnie to martwi i chyba pójdę to sprawdzić jeśli mi samopoczucie dziś pozwoli. [color=black][/color]

• Mamusia
alexia_79 na pewno to podbrzusze, to rozciąganie się macicicy i blizny. Ale dla upewnienia możesz zapytać lekarza, będziesz spokojniejsza 🙂

Mnie też brzuch pobolewa i wczoraj mi lekarz powiedział, że to właśnie od tego, że macica się powiększa. Ja jeszcze zapytałam czy mogę spać na razie na brzuchu i powiedział, że spokojnie tak 🙂

Poza tym miałam robione wczoraj USG, ale nie było jeszcze widać Kryszynki, było widać tylko worek owodniowy i pęchęrzyk żółtkowy. Za 2 tyg. idę na kolejne USG i wtedy też będę miała założoną kartę ciąży i zlecone podstawowe badania (krew i mocz).

• Mamusia
beata8811 napisał(a):
alexia_79 na pewno to podbrzusze, to rozciąganie się macicicy i blizny. Ale dla upewnienia możesz zapytać lekarza, będziesz spokojniejsza 🙂

Mnie też brzuch pobolewa i wczoraj mi lekarz powiedział, że to właśnie od tego, że macica się powiększa. Ja jeszcze zapytałam czy mogę spać na razie na brzuchu i powiedział, że spokojnie tak 🙂

Poza tym miałam robione wczoraj USG, ale nie było jeszcze widać Kryszynki, było widać tylko worek owodniowy i pęchęrzyk żółtkowy. Za 2 tyg. idę na kolejne USG i wtedy też będę miała założoną kartę ciąży i zlecone podstawowe badania (krew i mocz).

Byłam u lekarza 2 dni temu, wszystko ok, ale mam iść zrobić jeszcze raz USG żeby dokładnie bliznę sprawdzić... No i moje bóle to nie takie bóle jak na rozciąganie macicy a przeszywające kłucia, które zwalają mnie na kolana - dosłownie 🤢 Ja już widziałam swoją fasolkę, serduszko już też bije 🙂

• Mamusia
Cześć Dziewczyny. 🙂

Postanowiłam dołączyć do Waszego grona, wczoraj lekarz stwierdził 7t.c. i 3 dni 🙂 Poród szacowany na 11 czerwca 2014 🙂
Wierzę całym sercem,że utrzymam ciążę i wytrwam z Wami do porodu, chociaż drżę przed nim jak galareta 😉

Udzielałam się czynnie na Lipcówkach 2011, mam Synka Olusia, którego na awatarze trzymam jeszcze w brzuchu 😁
Początki obecnej ciąży takie jak i poprzedniej- okropne huśtawki nastrojów, ból piersi, mdłości. Ponadto teraz w gratisie dostałam jeszcze wymioty 😮 I brak apetytu.
W sumie chce mi się czegoś,ale nie mogę złapać smaku i miotam się między słodkim i kwaśnym... Na wędlinę z kolei patrzeć nie mogę! 🤢 Na chwilę obecną jestem o tyle bogatsza w doświadczenia,że lekko nie ulegam pokusom i świadomie dobieram codzienne menu 😉

A i co najważniejsze, wczoraj widziałam serduszko mojego Maleństwa 🙂 Pika jak w zegarku 😉

Pozdrawiam Was serdecznie! 🙂 😘

• Mamusia
Zazdroszczę wam że juz nie które z was widziały serduszko. Ja zobacze pewnie 5.11 bo mam wtedy wizytę- juz się nie mogę doczekać 🙃
Mi nawet świadoma dieta nic nie pomaga w dolegliwościach, jestem załamana bo to dopiero końcówka 7 tygodnia a mi już się odechciewa żyć. Czuję się strasznie. Ciągle wymiotuje, jest mi nie dobrze przez 24/24, boli mnie żołądek , mam jakieś dziwne poty, ból brzucha... armagedon!
Jeszcze siedzę w pracy ale całkiem mozliwe, że za pare godzin pójdę do domu.
Mam nadzieję dziewczyny, że żadnej z was sie to nie przydaży

• Mamusia
Hormony, Kochana, hormony 🙂
Dobry znak,że przynajmniej coś się dzieje 😉 Ja też mam kluchę w żołądku od rana, także nie jesteś odosobniona... U mnie problemem jest gotowanie, zaglądanie do lodówki... Ale w porównaniu do porodu to pikuś 😁
Dzisiaj rano mówię do Męża,że chyba będę rzygać, a Oluś do mnie ,,Ja tes" 😁 Mam wsparcie 🙂

Miłego dnia i weekendu.

• Mamusia
Witam
Gdyby ktoś kiedyś mi powiedział, że ponownie wyląduję na brzuszku to bym się mocno uśmiała... No ale - nigdy nie mów nigdy... Dokładne terminy tygodnia ciąży i porodu poznam w środę... Ehh... Życie jest pełne niespodzianek 🙂

Pozdrawiam wszystkie czerwcówki!

ps. Beata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! teraz zauważyłam, że znowu jesteśmy razem na brzuszku! chyba padnę 🤪 😁 🙃

• Mamusia
...ale tu cicho 😮
popiszę sobie zatem w próżnię 🙃 ale miałam dziś dzień!!!!! 🥴 w pracy na wysokich obrotach tradycyjnie z bólami jak nie brzucha to pachwin jak nie pachwin to krzyża... po pracy po Małą do rodziców z rozstrojem żołądka (ledwo dobiegłam) potem zakupy w centrum handlowym gdzie moje dziecko przez 40 minut krzyczało "do dziadzi, do babci" i symulowało płacz pt. "łzy jak grochy i smarki pod nosem" czyli zakupowy rozstrój nerwowy w 100% wydaniu 🤢 jestem dziś tak zmęczona, że odechciewa mi się wszystkiego a po zachowaniu Kajki mam ciążowy stan depresyjny...

• Mamusia
Hej 🙂

kobzior_wife podejrzewam,że Dzidziuś planowany u Ciebie tak jak i u mnie 😁 Także witaj w klubie 🙂 Ja też dziś byłam z Synem na zakupach, a mogłam się nogą odżegnać, taki tłok i zakorkowane miasto 😮 Liczyłam,że dziś jeszcze będzie luz,aczkolwiek kryzys i brak pieniędzy było widać na każdym kroku 😉 40 min.szukałam miejsca do zaparkowania a moje głodne Dziecię z rozpaczy zjadło suchą bułkę ☺️ Zakupy się udały,ale wybór butów dla chłopca, które ,,wyglądają" i są profilowane równa się z jakimś afrykańskim rynkiem! Ućkane pięć kolorów na beznadziejnym bucie... Dlatego liczę,że teraz będzie córka 😁 😉

U mnie rewolucji ciąg dalszy, cały czas mnie mdli i co raz sobie bełtnę... ☺️ Kapeć w ustach i zero smaku na wszytko! A w dodatku pospać nie mogę, bo mój Mały zrezygnował z drzemki w dzień,a Mąż w pracy 😞 Także wyglądam, jakbym przecisnęła się przez maszynkę 🙃