Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2014 | Forum dla mam

Julka85

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
neverlosehope napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
beata8811 napisał(a):
alexia_79 no i Ty już na półmetku! 🤪

Zleciało nie wiadomo kiedy... 🙂

gratulacje alexia_79 i oby druga połowa zleciała jeszcze szybciej 😆

ja połówkowe miałam w 18 tc + 6 dni , dokładnie 😉

Dzięki 😉

• Mamusia
sloneczna627 napisał(a):
alexia_79 mi mój lekarz powiedział, że połówkowe robi się między 21-25 tc. a jak się zapisywałam w szpitalu to też położna powiedziała, że tak najlepiej ok 22 tc. Ja w necie też czytałam, ze od 18tc można robić, ale tak to juz jest co lekarz to inna opinia.

No to jest to pierwsza taka opinia, o której słyszałam.. Ale co tam, oby maluch zdrowy 🙂

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
sloneczna627 napisał(a):
alexia_79 mi mój lekarz powiedział, że połówkowe robi się między 21-25 tc. a jak się zapisywałam w szpitalu to też położna powiedziała, że tak najlepiej ok 22 tc. Ja w necie też czytałam, ze od 18tc można robić, ale tak to juz jest co lekarz to inna opinia.

No to jest to pierwsza taka opinia, o której słyszałam.. Ale co tam, oby maluch zdrowy 🙂

Mam nadzieję, że będzie ok.

• Mamusia
sloneczna627 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
sloneczna627 napisał(a):

Mam nadzieję, że będzie ok.

Nie ma innej możliwości 🙂

• Mamusia
Hej Kobietki!

Wybaczcie,ale nie jestem w stanie nadrobić... ☺️ Przy moim Małym nudzić się nie można,więc i ja mam czasu mniej 🙂 Codziennie wychodzimy na saneczki, korzystamy póki zima w pełnej okazałości 🙂

Ktoś pytał o kwas DHA, ja biorę ten z Femibionem,ale mi się nie odbija... ☺️ Jak brałam ten z OmegamedDHA jak najbardziej, czułam w ustach posmak ryby 🤢

Co do USG połówkowego, ja i z Olusiem i teraz będę miała w 22 t.c. W zasadzie na każdej wizycie mam USG,ale nie opisowe, i myślę,że gdyby było coś nie tak lekarz wcześniej by się już zorientował... A Mały kopie jak szalony 🙃 Oby do wiosny, będzie więcej słoneczka i automatycznie lepszego samopoczucia 😉

• Mamusia
Witam 😎 po 29 godzinach podróży nareszcie na miejscu.
Niebo piękne i niebieskie ani jednej chmurki, niestety zimno brr, podobno później ma być cieplej 🙂

ja bede miala usg polowkowe na poczatku 23 tyg. wlasciwie zapisywalam sie na sama wizyte, wiec nie wiem do konca czy bede je miala ☺️
usg mam na kazdej wizycie, natomiast konkretnie na usg trzeba sie wczesniej zapisywac wtedy wizyta jest dluzsza i troche inaczej wyglada, jest w gabinecie jeszcze jedna osoba ktora podczas badania zapisuje wszystko na komputerze… teraz nie wiem jak to bedzie... ☺️

• Mamusia
beatasz napisał(a):
beata8811 gratuluje córeczki 🙂 super 🙂 też będziesz miała parkę 🙂

Dziękuję 😘 🙂
Tylko w sumie teraz taki problem będę miała, żeby jakoś fajnie dzieciom pokój podzielić - kolorystycznie, tematycznie 😉 Bo na początku dzieci będą miały razem pokój, a potem zrezygnujemy z sypialni, żeby każde miało oddzielny pokój. Przy dzieciach jednej płci by nie było takiego zamieszania. Ale damy radę 🙂

• Mamusia
Witam 🙂

No i ja loading... 50% 🤪 Także oby do przodu 😉

Beata8811 no właśnie, gratuluję córuni 🙃 A zestawienie kolorystyczne to pryszcz, zawsze możesz wybrać neutralny kolorek, np.szare ściany, a łóżka białe z akcentami typowymi dla obu płci 😉
Ja mam sprawę uproszczoną, gorzej będzie w przyszłości, jak będą walczyć o samochód 😁

A mój Olino coś pokasłuje i zaczynam się martwić... Dzisiaj już wciągnął rosołek z kluseczkami, sok pomarańczowy wyciskany przeze mnie, herbatkę z miodem i dwie dawki syropku... Liczę,że w porę zareagowałam... ☺️ A propos pomarańczy, dziś wyczytałam,że są silnymi antyoksydantami i wykazują działanie antynowotworowe, także szklanki w górę Kobietki i zdrówka 😉

Słoneczna627 to dopiero początek ciążowych ,,smaków\" po odbiciu 🙂 Dla mnie hardcorem była herbatka z anyżem dla matek karmiących 🤪 Do dzisiaj czuję jej posmak w ustach 🤢