Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2014 | Forum dla mam

Julka85

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Słoneczna627 ja mam, ja mam!!! 🙂 Dzisiaj rano wstałam z łóżka jak Zombie 😮 Nie miałam nawet siły jeść śniadania, a niestety albo i stety mamy w domu taki rytuał,że śniadanie obowiązkowo jemy wszyscy razem i nie ma wymówek ☺️ Tak nauczyliśmy Olka i nie ma pomiłuj... I mówię do Męża,że marzę o jednym, jedynym dniu kiedy Mały nie zawoła ,,Maaaamoooo", ale da mi pospać... Zdążyłam powiedzieć, a już słyszę ,,Maaaamooo" 😮 Wiem, wiem,że to powinno brzmieć jak melodia w uszach matki, ale czasami potrzebuję chwili dla siebie,żeby odetchnąć,a niestety żeby wypracować pewien poziom finansowy przy jednej pensji, ktoś musi dużo harować całymi dniami... ☺️ Ale byłam tak bezsilna,że Mąż zlitował się nad swoją kurą domową 😉 😁 I pospałam dobre 2h, wstałam przytomniejsza, nawet nic mi nie dokuczało jak codzień 😁

I popełniłam grzech... Wypiłam kawę z mlekiem, ale taką leciutką... ☺️

Wy tak o tym Mc-u, my też czasami skoczymy tam coś zjeść,ale jeśli już to staramy się wybierać coś zdrowszego, chociaż tam tyle zdrowia co kot napłakał 😮 Olek uwielbia pomidorki koktajlowe,a to już duży plus zamiast frytek, ale ,,naś wlapa"(snack wrapa) zjada całego... ☺️ Nie jestem zwolenniczką takiego jedzenia, no ale tamtejszym lodom oprzeć się nie potrafię... ☺️
Dziwi mnie jednak fakt,że ilekroć bym obok Mca nie przejeżdżała, tam zawsze tabuny ludzi 😮 A jedzenie (oprócz lodów oczywiście) ani smaczne, ani też tanie jak na takie ,,parchy z bułką"... Jedyne na co mam często ochotę to na kebaba, takiego z warzywami na talerzu oczywiście, ale też nie jem często, bo dieta podsyca we mnie wyrzuty sumienia 🙃 A tego nie lubię 😉

Jeju... zmykam spać, bo dzisiaj jak nigdy rozszalałam się na necie 😮 Spokojnej nocki! 😘

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
emiliaeem napisał(a):
I mówię do Męża,że marzę o jednym, jedynym dniu kiedy Mały nie zawoła ,,Maaaamoooo\\\\\\\\\", ale da mi pospać... Zdążyłam powiedzieć, a już słyszę ,,Maaaamooo\\\\\\\\\" 😮

😁

A co do MC to ja ogólnie lubię tam jedzenie, chociaż tak jak napisałaś nie jest tanie, no i nie jest zdrowe i faktycznie zawsze tabuny ludzi tam są, a w ciąży ochoty nie mam na to... i dobrze 😜

Dobranoc 😘

• Mamusia
Bry 🙂

Ja już po połówkowym - dziecię zdrowe co bardzo mnie cieszy no i widziałam dzwoneczki 😁 Będzie jednak synuś, więc i u mnie parka 🙂

Co do Maca to ja mam po drugiej stronie ulicy i co niedziele, jak jeszcze ciepło było chodziliśmy tam na lody 🙂

emiliaeem
- jedna kawa z mlekiem na jakiś czas to żaden grzech - ja sobie robię taką nagrodę raz w tygodniu w sobotę albo niedzielę - też piję sypaną słabą z mleczkiem ☺️ Aaa i pytałam drugiego lekarza ginekologa o ten Pulmicort - powiedział, że jeśli daje radę to lepiej nie brać 🤔 😮 Dobrze, że się wstrzymałam, ale ta ulotka mnie przeraziła, a zwłaszcza informacja o bezwzględnym kontakcie z lekarzem, jeśli się jest w ciąży. Ten drugi lekarz powiedział mi, że jeśli w ulotce są takie informacje tzn, że lek nie jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i musiały być przypadki, kiedy zaszkodził 😲 Więc nie biorę, przemęczę się na naturalnych sposobach

U nas szpital - męża już też rozkłada choroba 🤢 Wszyscy kichają prychają i kaszlą... TRAGEDY 🤨

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂

A mnie coś chyba bierze 🥴 W nocy kompletnie spać nie mogłam, wierciłam się z boku na bok 😮 Uszy mam trochę jakby zatkane i drapie mnie w gardle ☺️ W dodatku wczoraj siknęła mi krew z nosa... Chyba załapałam od moich Chłopaków 😮

Alexia_79 gratuluję Synka! 🤪 U mnie niestety coś te Twoje fotki nie chcą się otworzyć ☺️ Ja mam lekarza dopiero 5 lutego ☺️

Dzisiaj Mąż próbował ,,pognieść" trochę Olka, a ten do niego: ,,Tatuś uwazaj! Sebuś jest u Olusia w bziuśku" 😁 Wczuł się w ciążę urojoną 😁

• Mamusia
Cześć 🙂
alexia_79 super, że na połówkowym wszystko ok 🙂 No i gratuluję synka! 😘
Lody z Maca… uwielbiam! 🤪
O rany jakie cudne zdjęcia dzidziusia i pisiorka! 😁 Hihi
Dla porównania może ja wieczorem wrzucę fotkę z moim dowodem na to, że córa 😜
emiliaeem ja co wieczór zasnąć nie mogę, kręcę się z boku na bok i czekam na sen… 🥴 Mimo, że nie jestem przeziębiona, to chyba tak od ciąży… 🤨
A krew z nosa ciekawe czy z choroby, czy też nie od ciąży, bo mi w pierwszej ciąży się zdarzało i czytałam, że to normalka w ciąży...
Teksty Twojego synka są niezłe 😁 🙃

Ja na połówkowe idę w ten piątek 😉

• Mamusia
witam przyszłe mamusie 🙂 zazdroszcze wam, że już znacie płeć. Ja ( przy dobrym ułożeniu bobasa) poznam ją 4 lutego. Oby się udało 😉 powoli rozglądam się za wózkiem, łóżeczkiem itp ale nie wiem w jakich kolorach patrzeć 😉
od jakiegoś tygodnia mam bardzo bolesne skurcze macicy, trwają one ok 1 minutę, brzuch mi bardzo twardnieje i są nieregularne . Mam jakieś 10-15 skurczy na dzień. Czytałam na forach, że to normalne, że one występują pod warunkiem, że nie są one bolesne. A mnie wręcz ścinaja z nóg 😞 Myślicie, że powinnam się martwić?

• Mamusia
alexia_79 ja również gratuluję synka 🙂 fajnie, że będziesz miała parkę 🙂 Też bym tak chciała w w przyszłości 😉

emiliaeem Twój synuś niemożliwe ma te teksty 😁 wesoło z nim macie 😉

Dziewczyny narobiłyście mi smaka na lody z Mc, teraz za mną chodzą odkąd przeczytałam Wasze posty 😜

• Mamusia
Adria1988 ja miewam skurcze tak 3-4 w ciągu dnia,ale zupełnie niebolesne... Jedynie macica się spina 🙂 A może za długo mocz przetrzymujesz i stąd ten ból, u mnie tak się dzieje jak wyskoczę na miasto i niestety ubogo z toaletami 😮
Ja już na wózek się zdecydowałam (oczywiście jeszcze nie kupiłam),ale będzie to Quinny Buzz 3 🙂 Dla Olka miałam Bebetto Solaris,ale to kompletny niewypał, u nas nie zdał egzaminu... Nawet nie żałuję,że go sprzedałam 🙂 Podobał mi się też Casualplay S4 i Maxi cosi 🙂 Spacerówkę mam jak nową po Olusiu, także szczególną uwagę zwracałam na fotelik i gondolkę 🙂

Igielka88 ja jadłam ostatnio z polewą truskawkową i Kit Katem 😜 Pycholowe 🙃
Za to dzisiaj w końcu (bo od tygodnia obiecywałam sobie,że zrobię) sałatkę jarzynową i z tuńczykiem 🙂 I oto urzeczywistniłam swe plany, trochę lenia przepędziłam 🙂

Katar mnie kręci za nocha i w dalszym ciągu drapie w gardle ☺️
Jutro też z Olkiem jadę na kontrolę do pediatry, sprawdzę te oskrzela i skoczę na jakieś zakupki 😜

• Mamusia
Adria1988 napisał(a):
od jakiegoś tygodnia mam bardzo bolesne skurcze macicy, trwają one ok 1 minutę, brzuch mi bardzo twardnieje i są nieregularne . Mam jakieś 10-15 skurczy na dzień. Czytałam na forach, że to normalne, że one występują pod warunkiem, że nie są one bolesne. A mnie wręcz ścinaja z nóg 😞 Myślicie, że powinnam się martwić?

Ja bym skonsultowała to z lekarzem... 🤨

• Mamusia
beata8811 napisał(a):
Adria1988 napisał(a):

Ja bym skonsultowała to z lekarzem... 🤨

ja rowniez

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

Ja nadal chora i to bardzo, byłam wczoraj po raz kolejny u internisty i mam już trzaski i szmery nad płucami, więc zrobiło się trochę nerwowo, mam antybiotyk, ale póki co mam go nie brać przez tydzień i dać organizmowi zawalczyć samemu. Przyznam, że trochę się boję 🥴

emiliaeem - poczytaj sobie opinie na temat Quinny - ja też go bardzo chciałam, ale wystarczyło mi kilka, że się wywraca i jest niestabilny i sobie odpuściłam.. Za tę cenę to powinno być jak dla mnie coś bezpiecznego. Ja Cię nie zniechęcam. Jest też wiele pozytywnych opinii.. Poczytaj sobie sama 🙂

http://www.bangla.pl/opinie/p748/quinny-wozek-buzz-3

Adria - skonsultuj się może z lekarzem w sprawie tych skurczy, lepiej dmuchać na zimne

• Mamusia
Adria1988 napisał(a):
witam przyszłe mamusie 🙂 zazdroszcze wam, że już znacie płeć. Ja ( przy dobrym ułożeniu bobasa) poznam ją 4 lutego. Oby się udało 😉 powoli rozglądam się za wózkiem, łóżeczkiem itp ale nie wiem w jakich kolorach patrzeć 😉

Na te skurcze może pomóc magnez. Ale najlepiej to poradzić się lekarza prowadzącego Twoją ciążę 🙂 🙂

• Mamusia
Alexia_79 dzięki za link 🙂 Poczytałam co nieco wcześniej, zasięgnęłam też opinii znajomych, a i tak w praktyce okaże się co innego 🙂 wg mnie kupno wózka to sprawa indywidualna rodziców, biorąc pod uwagę fakt,że nie każda z nas mieszka na wsi, nie każda musi tachać wózek na rękach na 4 piętro w bloku 🙂 Także do opinii również należy odnosić się z pewnym dystansem 🙂 Kwestia stabilności też podlega dyskusji, każdy rozumie pod tym pojęciem co innego 🙂 Z doświadczenia wiem,że nawet najlepiej zabezpieczone miejsce może okazać się dla dziecka jeszcze większym zagrożeniem, dla porównania- moja Bratowa ma drogi wózek zachodniej firmy, koła pompowane, równomiernie rozstawione, a jest tak wywrotny,że na moment nie spuściłabym z oka dziecka w nim siedzącego! 😮 Poza tym kosz na zakupy- gdybym chciała targać w nim zakupy zapewne kupiłabym wózek towarowy a nie dziecięcy 🙂 Koła w każdym wózku się niszczą pod wpływem użytkowania, a patrząc na stan chodników, wcale mnie to nie dziwi 🙂 Błąd zrobiłam przy wózku wcześniejszym, opinie- rewelacja, one właściwie zadecydowały za mnie, wybrałam jedynie kolor... A co się okazało to się okazało 🙂 Oczywiście nie zapewniam nikogo,że Quinny to wózek bez wad i wszystkich po kolei namawiam na niego, absolutnie! 🙂
Ja decyduję swoimi kryteriami, żeby nie mieć do nikogo ewentualnych późniejszych pretensji 😉

A tak na marginesie:
,,My dostaliśmy ten wózek od rodziców chrzestnych Adasia. Wózek jest świetny lekko się go prowadzi a skąd to wiem? Bo spędzam z Adasiem i tym wózkiem dużo godzin na spacerach.Mam dopiero 15 lat i świetnie sobię radzę z tym wózkiem.Wózek jest świetny gdy się ubrudził wystarczyło go delikatnie przeprać i wózek był jak nowyz czystym sumieniem polecamy.\" -nie powiem, brzmi przekonująco 😁

Mnie choróbsko też rozwaliło na łopaty, raczę się Inką z mlekiem i miodem ☺️ Biorę narazie Prenalen, cebula, syrop z sosny i do przodu 🥴 A i robię inhalacje z soli, trochę pomaga. Nie kaszlę póki co,więc zarazę tępię w zarodku,ale jutro jadę do rodzinnego ☺️

Beatasz oby do przodu! 🙂 Ja już bym chciała kwiecień plecień... ☺️ A swoją drogą jestem ciekawa kiedy urodzę, bo sama jestem z czerwca,więc Dzidziuś mógłby zrobić prezent w mamusiowe urodziny 🙃

• Mamusia
beatasz gratuluję połowinek 🙂

Boli mnie cały dzień po prawej stronie, tak w okolicy pachwiny... 🥴 Niezależnie od tego czy chodzę czy leżę. Dzwoniłam do lekarza i na razie powiedział, żeby wziąć no-spę i jak nie przejdzie, to się z nim skontaktować. Czy Wy kiedyś miałyście takie bóle?

• Mamusia
emilaeem - a ja z kolei miałam dla córki Bebetto Magnum i nie mogę złego słowa powiedzieć, mam go nadal - będzie dla młodego 🙂

Nie mogłam się dziś powstrzymać przy zamawianiu bielizny dla córki i dla synunia też zamówiłam pajace o teeee ☺️

http://pl.nextdirect.com/pl/x533912s2#871902

• Mamusia
Alexia_79 no właśnie widziałam na filmiku urywek,że wózek podobny, a co najlepsze ja też miałam czarno-biały 😜

Pajace ładne, aczkolwiek mój Olek nie chce w tego typu piżamkach spać 🙂 A ja uwielbiam takie, bo wygląda w nich jak taki duży bobas 😁 Mój Syn preferuje dwuczęściowe,a najlepiej jakby jeszcze miały z boku 10 metek do ,,memłania" w paluszkach 🙂 Dla drugiego Synka kupię, bo są naprawdę praktyczne 🙂

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
emilaeem - a ja z kolei miałam dla córki Bebetto Magnum i nie mogę złego słowa powiedzieć, mam go nadal - będzie dla młodego 🙂

Nie mogłam się dziś powstrzymać przy zamawianiu bielizny dla córki i dla synunia też zamówiłam pajace o teeee ☺️

http://pl.nextdirect.com/pl/x533912s2#871902

Miałam dla synka ten pajac środkowy i wyglądał w nim, jakby z więzienia uciekł 😁

emiliaeem właściwie to doszłam do wniosku, że to bardziej podbrzusze niż pachwina 🤨 No, zobaczymy, może minie niebawem.

• Mamusia
emiliaeem napisał(a):
Alexia_79 no właśnie widziałam na filmiku urywek,że wózek podobny, a co najlepsze ja też miałam czarno-biały 😜

Pajace ładne, aczkolwiek mój Olek nie chce w tego typu piżamkach spać 🙂 A ja uwielbiam takie, bo wygląda w nich jak taki duży bobas 😁 Mój Syn preferuje dwuczęściowe,a najlepiej jakby jeszcze miały z boku 10 metek do ,,memłania\" w paluszkach 🙂 Dla drugiego Synka kupię, bo są naprawdę praktyczne 🙂

Mój wózek jest błękitny 😉 A co do pajacyków to ja tak do roku ubierałam, potem piżamka - tak jak piszesz