Skocz do zawarto艣ci

sierpni贸weczki 2014 | Forum dla mam

Donna30

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie p贸藕niej...
  • Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym w膮tku

Najbardziej rozmowne osoby w tym w膮tku

• Mamusia
Hej ja z ostatniej miesiaczki mam termin na 1 sierpnia w czwartek id臋 do lekarza. To te偶 moje drugie dziecko Zuzia ma 3,5roku 馃檪 pisa艂am na lipcowkach bo mo偶e by膰 tak 偶e urodze艅 w lipcu Zuzie te偶 tydzie艅 przed urodzi艂am 馃檪
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• Mamusia
m贸j lekarz woli dmucha膰 na zimne i chce zrobi膰 badanie usg dopiero 16 grudnia ju偶 powinno bi膰 serduszko 馃槈

dzisiaj tylko przepisa艂 kwas foliowy i zbada艂 馃槈 wiadomo do 11/13 tyg. wszystko si臋 mo偶e zdarzy膰 ale jestem dobrej my艣li 馃槈
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
no popatrz a mi zas mowil ze to pierwsze usg jak juz cos widac czyli kolo 5-6 tydzien wg miesiaczki jest bardzo wazne bo na samym poczatku niemal do dnia mozna ustalic date zaplodnienia, ze potem plod juz rosnie w swoim tempie i juz tak precyzyjnie terminu porodu nie da sie okreslic. Kurcze cos mnie przeziebienie lapie, chybha pojade po prenalen, oby sie nic tego nie rozwinelo, najwyzej w pon nie pojde do pracy tylko do lekarza.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Co lekarz to inaczej :p ale najwa偶niejsze 偶eby si臋 prawid艂owo rozwija艂. 馃檪 ja odpuka膰 zdrowa 艣le w domu wszyscy kichaja i kaszla... Wczoraj mia艂am najgorszy dzie艅 z艂ego samopoczucia ba艂am si臋 偶e tak zostanie przez kilka dni ale dzi艣 jest ok 馃槈
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Zuziek- luz nie stresuje sie, co ma byc to bedzie, nic nie poradze nawet jak bedzie zle, za mna dluga droga walki o dzieci wiec zycie mnie tego nauczylo... poprostu nie mysle, ale z moich obliczen z miesiaczki wtedy co bylam powinien byc juz 6 tydzien z hakiem wiec na wizyte i tak byl najwyzszy czas. Ja w pierwszej ciazy na l4 bylam jeszcze przed zajsciem( pierwsza dzidzie mam dzieki in vitro) ale teraz postanowilam pracowac bo przy 13 miesiecznym dziecku wiecej sie urobie niz w pracy 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Faktycznie d艂uga droga czekam na wie艣ci :* i faktycznie narobisz si臋 pami臋tam ten czas... Moja Zuzia chodzi od 7do16 do przedszkola tak偶e ja se bardziej odpoczne w domu bo wpracy to czasem po 11h mam i to praca stoj膮ca... A 偶e pierwsz膮 ci膮偶臋 mia艂am zagro偶ona i ju偶 pobolewa mnie brzuch lekarz przepisa艂 duphaston (chyba tak si臋 to pisze) to wol臋 siedzie膰 w domu chocia偶 wiem 偶e dostan臋 na g艂ow臋... 馃槣.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
a to super masz ze dziecko w przedszkolu 馃檪 tak to tez bym posiedziala w domu. Kurcze tak sobie mysle, jesli wszystko jest ok i byla pozna owulacja to bedzie niezly rozrzut miedzy terminem z miesiaczki a z usg( faktycznym czasem zaplodnienia), a w szpitalu nie chca sluchac o innych terminach porodu niz z miesiaczki, przy poprzedniej ciazy tak mialam bo w moim przypadku termin z miesiaczki nie powinien sie liczyc bo mialam stymulowany cykl i wiadomo dokladnie kiedy bylo zaplodnienie, a oni mimo to chcieli mi wywolywac porod jeszcze przed tym prawdziwym terminem bo z miesiaczki wychodzilo ze juz tydzien po terminie, a dziecko jeszcze mialo czas.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Wiesz wcze艣niej o tydzie艅 dwa to nie jest tak 藕le gorzej jak by艣 by艂a du偶o po terminie to ju偶 zagro偶enie dla dziecka... Moja Zuzia urodzi艂a si臋 tydzie艅 przed terminem z miesiaczki a jak urodzi艂am to stwierdzili 偶e przenosilam bo 艂o偶ysko by艂o ju偶 troch臋 stare... 馃槷 nie chce my艣le膰 co by by艂o gdybym przenosilam bym o dwa tyg.... 馃 馃ゴ
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Witam dziewczyny
Ja dzisiaj by艂am u lekarza i s艂ysza艂am bij膮ce serduszko....uczucie nie do opisania ....
Od dzisiaj jestem na zwolnieniu i mam nadzieje ze wi臋cej nas b臋dzie na sierpni贸wkach ....z ostatniej miesi膮czki termin wychodzi mi na 24 lipca czyli 9 tydzie艅 , a z usg 8.1....
Tak jak pisze Danusia w szpitalu nie sugeruj膮 si臋 terminem z usg tylko z ostatniej miesi膮czki
Pierwsza ciaze tez mia艂am wywo艂ywana , nic to nie da艂o ci艣nienie mi si臋 podnos艂o i od razu na st贸艂
pod noz......
Jak si臋 czujecie dziewczyny ?????
Ja tak sobie md艂o艣ci , zas艂abniecie ....oby do 12 tyg
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Zuziek- no nie do konca bo mi wywolywali 3 razy porod, za 3 przebili owodnie i jakbym nie urodzila cesarka ktorej nie chcialam ze wzgledu na klopoty z zajsciem w ciaze... no a jak urodzilam stwierdzili ze jeszcze miala czas...
Czarna- gratulacje z okazji serduszka, ja ide w pon na usg...
Ja zero objawow i to mnie troche martwi...
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
tzn moze zle sie wyrazilam- chodzilo mi o to ze jesli dokladnie wiadomo kiedy doszlo do zaplodnienia tak jak u mnie w 1 ciazy bo mialam ciaze z in vitro to powini sie sugerowac data faktycznego zaplodnienia a nie miesiaczka, tak samo jak teraz- wychodzi na to ze jesli jednak u mnie jest ok to owulacje mialam nie 14 dnia cyklu a 26- tak wynika z ostatniego usg, a wczesne usg jest w stanie z bardzo duza dolkadnoscia okreslic wiek ciazy- to nie powinni brac u mnie pod uwage terminu z miesiaczki, to przeciez az 12 dni roznicy. Z a pierwszym razem niepotrzebniettyle razy mi wywolywali, narazali na bol i stres, grozili cc i po co? po nic bo dziecko zdrowe i jeszcze mialo czas. Co innego jesli kobieta ma regularne miesiaczki, lub nie jest wiadomo dokladnie kiedy zaszla w ciaze bo nie bylo wczesnego usg to wtedy lepiej dmuchac na zimne i faktycznie lepiej jak sie wczesniej urodzi niz za pozno.
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋

• Dodaj now膮 pozycj臋...