Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2014 | Forum dla mam

Donna30

Rekomendowane odpowiedzi

mph to laska jesteś 🙂 Taka wysoka 🙂
Ja mam 168 cm a mój mąż 180 cm. Tak przeciętnie 😉 Alek wg mnie jest w sam raz na swój wiek. Nosi ubranka na 92/98. Chociaż ma np spodnie 86 cm i w pasie za duże mimo tej regulacji na gumki. Ma tak jak swój tato,też jest szczupły w talii- typ sportowca 😁
Pytanie do dziewczyn, które mają już dzieci z niewielką różnicą. Co robicie z łóżeczkami ?

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ja mam 168 cm a mój mąż 180 cm. Tak przeciętnie 😉 Alek wg mnie jest w sam raz na swój wiek. Nosi ubranka na 92/98. Chociaż ma np spodnie 86 cm i w pasie za duże mimo tej regulacji na gumki. Ma tak jak swój tato,też jest szczupły w talii- typ sportowca 😁
Pytanie do dziewczyn, które mają już dzieci z niewielką różnicą. Co robicie z łóżeczkami ?

• Mamusia
zuzia od kiedy skonczyla 1.5 rockzu spi w normalnym lozeczku 🙂 bez barierek
wiec dla helenki bede miala te jej pierwsze lozeczko.

essence- dzieki. tak, my raczej wszyscy wysocy 🙂 zuzia tez w niektore rzeczy wejdzie mniejsze- w te, ktore nie maja rekawkow dlugich i dlugich nogawek:P cyzli np. koszulki na krotki rekawek, sukieneczki majteczki(bo dupka chudzinka),- odpadaja spodnie, rajstopy, bluzy, swetry, kurtki

zuziek- fajne staki. ja to kurde musze mierzyc zawsze stanik

• Mamusia
Witam,witam 😉
Na początek gratuluję poznania płci. 😘

U mnie dziś słonecznie. Wiec juz z rana byłam na spacerku z psem 😉 Wczoraj mnie było. Wybylam ponad 300 hm od domu do Warszawy ;o Fajnie spedziliśmy dzień ale w drodze powrotnej oczy miałam tak zmeczone że same mi sie zamykały bo wyjazd do był o 4 w nocy a powrót o 23. Padłam jak zabita,nawet nie wiem kiedy usnełam .;o
Ciekawe jaki moj synuś będzie. Ja mam 170 a mój ma ok 175cm. Wiec nie należymy do aż tak niskich osób ale też nie wysokich he. 😜

• Mamusia
Kacha_84 napisał(a):
Hejka 😆

Basia to kiepsko jak na mleko bo faktycznie to jest wszędzie 😞 Wiesz co istnieje coś takiego jak alergie krzyżowe i przykładowo jak mojej córce zaczyna alergia doskwierać to odstawiamy mleko. Mimo, iż nie jest uczulona na mleko ale ono ponoć potęguje alergię. Ciekawe co? W życiu bym na to nie wpadłam. U mojej koleżanki był taki problem, że dziecko jej było bardzo chore ciągle i ciągle. Tabletki, antybiotyki i w kółko coś. Z tym, że też miał zmiany skórne oprócz gorączki. Już się załamali bo nie wiedzieli co robić, a testy nie wykazywały nic. I odstawili całkowicie wszystkie produkty i zaczęli stopniowo wprowadzać i wyszło - Danonki!!! A to bliska koleżanka, więc byłam na bieżąco. Ja pierdziu... niby takie jedzenie dla dzieci a tu kolejny raz słyszę, że te danonki więcej szkody robią niż pożytku 😠 🤢

Mysmy nigdy danonkow nie dawali bo to sam cukier...
Ogolnie Floro zaczal miec katar i kaszel w polowie sierpnia. Dzialy sie wtedy dwie rzeczy. Odstawilam go od piersi w 100% poszedl do zlobka. Myslelismy ze to zlobek. Wiadomo dziecko idzie do zlobka/przedszkola zaczynaja sie choroby. We wrzesniu dostal zapalenia oskrzeli i antybiotyk. Po antybiotyku byl tydzien spokoj i znowu nawrot kataru i kaszlu. W Pazdzierniku znowu oskrzela. Po antybiotyku 2 tygodnie bez niczego i znowu katar i kaszel. Listopad po raz kolejny oskrzela i RTG zeby sprawdzic czy pluca sa ok. Jak sie wyleczylo oskrzela okazalo sie ze dostal Bostonki i pomimo siedzenia w domu znowu dostal karat i kaszel. Grudzien katar i kaszel. Jakos do Lutego kiedy znowu mial zapalenie oskrzeli znowu antybiotyk i po antybiotku tydzien spokoj i znowu katar i kaszel. Jakos w Czerwcu spotkal moj Maz kolezanke z dziecinstwa i tak zeszlo na dzieci. Mowila mu ze jej corka tez tak miala i ze przez 4 lata na testach alergicznych nic nie wychodzilo i bujala sie od lekarza do lekarza az w koncu trafila do dietetyka, ktory powiedzial jej zeby mleko odstawila. Po 3 tygodniach zero kataru ani kaszlu. Tez odstawilismy i przestal miec katar i kaszel. Znowu dalismy mu "dawke uderzeniowa" zaczelo sie od poczatku, wiec teraz ma juz odstawione mleko. Od czasu do czasu tylko dostaje jakis jogurt na mleku krowim, ale czesciej na mleku sojowym. Trzyma sie dobrze i nie choruje od pory za wiele 🙂
Moze faktycznie to jakas krzyzowa alergia, ale poki nie wiadomo co to jest to stawiamy na mleko. W szczegolnosci ze MM tez jest na mleku krowim zazwyczaj.

Co do lozeczka Floro spi juz w normalnym lozku wiec lozeczko bedzie dla Tymka.

Staniki fajne... a jaki to rozmiar? ja mam jakies 80/85 G/H.

Co do wzrostu to ja mam 156 cm a moj maz 186cm. Mam nadzieje ze obydwaj synowie pojda w slady Tatusia 🙂

• Mamusia
a sprzedam wam niezłą historie co Wojtek wymyślił 😁 sąsiadka jego eks z którą ma córkę wyprowadza się do Anglii i ten chce się pytać czy czasem nie chce wynajmować mieszkania jeśli mają wykupione 😁 wybuchłam śmiecham na cały dom mówie JA MAM MIESZKAĆ OBOK OLI!!!! ty chyba żartujesz przecież ta kobieta jest nienormalna i chora psychicznie... jak potrafiła wytrącić z równowagi CIEBIE (Wojtek jest oazą spokoju) to ja bede codziennie wkurwiona chcesz tego... 😮 pomysł z kosmosu... mówi mi jeszcze tylko żebyś nie zaczęła do niej na kawke chodzić... a ja no żebyś ty nie zaczoł... 😎 😎 😎 (nie jestem zazdrosną osobą ) 😉 jeden plus byłby taki że miałby większy kontakt z Wiktorią (córką) co było by jedynym argumentem gdyby faktycznie takowa propozycja doszłaby do skutku...

Zuziek napisze w punktach co by było szybciej 😉
1) jeśli z niej taka franca to spokojna głowa... bez powodu od niej by nie odszedł. Pomyśl,czy Ty gdybyście zamieszkali w pobliżu Twojgo eks też byś się do nigo tak pchała? 😉 No właśnie. Ja wychodzę z założenia,że była jest zawsze z jakiegoś powodu BYŁĄ 🙂
2) Kontakt z córką - ważna sprawa. Tylko pomyśl czy nie będzie u was za często przebywać, czy dasz sobie radę w końcu z trójką dzieci . Czy eks twojego faceta nie będzie tego zbytnio wykorzystywać.I czy Twój zdaje sobie z tego wszystkiego sprawę.
3) czy to mieszkanie jest faktycznie warte uwagi,czy jedynym "za" jest bliskość córki ? Czy cena adekwatna,metraż. wiesz o co mi chodzi 😉

Można w cywilizowanych warunkach spędzać nawet wspólnie chwile,grunt żeby każdy zachowywał jakiś poziom 😉

Normalnie Alek ma bunt dwulatka, odpierdziela tak że czasem aż mi go szkoda,bo sam nie wie czego chce. Żałuję,że wyburzyliśmy ścianę by mieć otwartą kuchnię,przydałby się jakiś zamek na te drzwi,bo ciągle buszuje :/ Zasnął w końcu w fotelu,zaniosłam go i muszę inhalować. Potm obejrzę przesyłkę,przyszedł wózek 😆

• Mamusia
powiem tak 🙂 co do punktu pierwszego to był żarcik 😁 w życiu by nawet nie pomyślał o tym 😁 tak mu dała w kość...
drugie Wiktoria jest świetną dziewczyną i grzeczną czasem jest mi szkoda jak słysze co Ola jej zakazuje i nakazuje... dziewczyna by odetchnęła... i była mniej zestresowana... są dwie możliwości albo Ola bedzie się pozbywać młodej i ją podrzucać kiedy bedzie jej wygodnie albo zarzuci focha i zaprze się że tylko w dni które sąd nakazał bedzie pozwalać młodej spędzać czas z nami... ona do teraz boi się że Wojtek chce Wiktorie "porwać" nie może sam odebrać młodej z przedszkola co czwartek jej mama musi urywać się na 20 min z pracy żeby ją "przekazać" pod tym względem dziewczyny by miały towarzystwo...
trzecie nie wiem jak opłaty bo to był tylko pomysł :P ale mieszkanie jest spore i ładne więc warte zainteresowania... po za tym 5min do przedszkola i w spokojnej okolicy

• Mamusia
Zuziek Ja bym chyba nie była w stanie mieszkać w pobliżu eks mojego faceta. Pomimo że jednak z jakis powodów została ta eks to w zyciu różnie to bywa. Maja jednak swoje jakies wspomnienia. No i maja córke. I nie sądze iz to twój facet mógłby coś do niej ale na odwrót. Z kobietami bywa różnie :P
A co do ich córki,bardzo możliwe że mogłaby wam ja zostawiac pod każdym pretekstem byle by samej mieć chwile wolnego. Wszystko zależy od tego jaka jest matką. :P

• Mamusia
Katia- gratuluje coreczki 🤪
Slyszalam o alergii krzyzowej, tzn czytalam, ja danonkow bym w zyciu nie dala dziecku bo to sama chemia i cukier 😮 ze takie cos jest dopuszczone do sprzedarzy dla dzieci to dla mnie nieporozumienie. Ja daje tylko jogurty naturalne, owocowych nigdy nie dawalam i ostatnio jak jadlam chciala sprobowac, skrzywila sie i wyplula 🙃 co mnie cieszy.
Bylismy dzis na kontroli, w plucach jeszcze male zmiany, zaproponowala nam pobyt w szpitalu w rabce zdroju diagnostyczny i tak sie zastanawiam czy niwe lepiej bylonby tam jechac na tydzien i przebadali by ja pod kazdym wzgledem czy samemu sie bujec po lekarzach a kazdy co innego mowi 😮
Ja mam dwa drewniane lozeczka, mielismy jej kupic lozko ale boje sie ze z takiego askiego w nocy spadnie bo strasznie sie wierci, jedno mam u tesciowej i ono bedzie dla Malego bo u niej spi w lozku jak jest cale pol godziny poludniowej drzemki, u nas pol nocy spi w lozeczku pol z nami jak jiuz zaczyna sie non stop budzic to ja bierzemy.
Zuziek- jas bym sie jedbnak na to mieszkanie nie zdecydowala...

• Mamusia
Co do lozeczka to my tez mamy dwa w jednym spi a drugie zlozone gdzies lezy. Jednak maz jej bedzie teraz robil lozko pojedyncze cos w tym stylu http://allegro.pl/lozko-sosnowe-dla-dziecka-ninio-70x160-pianka-i4050256268.html a lozeczko zlozymy i maz je odswiezy by bylo gotowe dla Agatki. O wyprawke sie nie martwie bo ciszki sa, przewijak jest, lozeczko tez i nie ma tylko wozka. Butelki mam wystarczy kupic nowe smoczki i kosmetyki do pielegnacji a i wanienka tez jest. Wiadomo pampersy i inne tego typu trzeba kupic ale ogolnie duzo przy drugim sie zaoszczedzi.

• Mamusia
pewnie się nie zdecyduje i tak 😁 przeraża mnie Ola i tyle :P

a dzisiaj wory ciuchów dla Zuzi z Anglii przyjechały (ciotka ma rok starszą córe od Zuzi) od razu wzięłyśmy się za przebieranie i przymierzanie Zuzia w żywiole 😉 teraz szafki mi się nie zamykają tyyyyle ciuchów szkoda że to wszystko dziewczęce bardzo bo mało dla Patryka zostanie :P

co do łóżeczka to ja mam drewniane na strychu po Zuzi trzeba dokupić materac pościel poszwy wanienke i dużo innych rzeczy :P a wózek dopiero się okaże czy jej zdatny do użytku jak go zobacze na oczy... :P

• Mamusia
zuziek napisał(a):
Dobry 😉
dzisiaj chyba umyje okna bo miała siostra nam umyć bo z mamą dwie kaleki ale coś jej się nie śpieszy więc se dzisiaj na spokojnie umyje bez szaleństw... 😉

a ja dzis nie do zycia ciezko mi dojsc do siebie od rana glowa boli i wogole kiepskie samopoczucie.

Danusia- te niektore ciuszki takie unisex zostaw sobie a porób fajne zestawy i sprzedaj na allegro. Może któraś z dziewczyn z forum będzie coś chciała ?
Ja z tego powodu się cieszę,że chłopak będzie,nic nie rozdawałam po Alku więc meeeeega zestaw gotowy 🤪 Zabawek też mamy sporo,mimo że nie jestem zwolenniczką gromadzenia "gratów". Może też część posprzedaję, w końcu gdzie ja to pomieszczę wszystko? 😆 W zasadzie goście będą nam mogli przynosić pampersy tylko 😉

• Mamusia
Katia- rozwazam taka opcje ale jesli bedzie trzecie to za pare lat wiec nie ma sensu trzymac ciuchow bo moda dziecieca tez sie zmienia.. Jakby ktoras chciala jakies ciuszki typowo dziewczece to dajcie znac. Unisexy po Oldze sa u kolezanki narazie.
Ja tez dzis szaleje z oknami, szorowaniem, zmiana poscieli, teraz przerwa na kwake.

• Mamusia
Essence napisał(a):
Danusia- te niektore ciuszki takie unisex zostaw sobie a porób fajne zestawy i sprzedaj na allegro. Może któraś z dziewczyn z forum będzie coś chciała ?
Ja z tego powodu się cieszę,że chłopak będzie,nic nie rozdawałam po Alku więc meeeeega zestaw gotowy 🤪 Zabawek też mamy sporo,mimo że nie jestem zwolenniczką gromadzenia \\\\\\\\\"gratów\\\\\\\\\". Może też część posprzedaję, w końcu gdzie ja to pomieszczę wszystko? 😆 W zasadzie goście będą nam mogli przynosić pampersy tylko 😉

no wlasnie u mnie to samo nie wydawalam dziewczecych ciuszkow tylko wydalam kuzynce takie typowo dla chlopca wiec wyprawke dla malutkiej mamy 🙂 A goscie wlasnie niech pampery kupuja bo to drogo wychodzi a ida jak woda.

A propo pampersow jakie planujecie kupowac dla maluszkow? Wedlug mnie DADA najlepsze a testowalam i baby dream i pampersy zielone i pomaranczowe oraz huggissy (te ostatnie byly ok jak Ania byla malutka bo mialy w pasie dobrze gumke sciagnieta i rzadkie kupy nie przelatywaly)

Planuję od razu Dady,bez "rozpieszczania" tyłka oryginalnymi Pampersami . Użyłam " bo to wątpliwy luksus pakować pupę dziecka w perfumowaną mocno pieluszkę. Poza tym cena :/ Ciekawa jestem jak sprawują się najmniejsze Dady,takie 2-5 kg, ich jeszcze na rynku nie było jak były mi potrzebne- musiałam kupować Pampersa albo Huggiesy.

• Mamusia
ja też od razu DADY bede kupować :P i zastanawiam się właśnie jak się bedą te najmniejsze sprawować...

wysprzątałam chate i teraz odpoczywam... okna umyte kurze wszystkie starte poodkurzane poprasowane młoda sprzedana tacie do wieczora a ja teraz leże po obiedzie i już czaje się na truskawki... 😉 do wieczora nic nie robie...

• Mamusia
mi dady jakos nie pasowaly 😮 jak dla mnie sa strasznie sztywne- takie papierowe i smierdza 😮 ja uzywam pampersy- zielone lub pomaranczowe- zalezy na co jest promocja i jak dla mnie swietne i tansze od dady sa toujours z lidla- polecam. te z babydream i huggisa u nasa tez sie nie sprawdzily.