Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2014 | Forum dla mam

Donna30

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Essence napisał(a):
danusia1985 napisał(a):
Dziewczyny a w jakiej dawce stosujecie te syropy na zaparcia? tak jak pisza w ulotce? czy bierzecie je caly czas czy tylko jak problem sie pojawi?

szczęśliwie mam nietolerancję laktozy,wystarczy kawa z mlekiem albo płatki na mleku i o zaparciach nie ma mowy 😎

u mnie tez wystarczy kawa z mlekiem i po problemie.

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej,

Ja wogole nie gole, wiec nie mam problemu. Ostatni raz jak ogolilam strasznie mnie swedzialo i mialam jakas wysypke. Myslalam ze to przez pianke do golenia, wiec nastepnym razem bez niczego sie ogolilam i bylo tak samo. Od tej pory sie gole.
Na zaparcia suszone sliwki i morele 🙂 jak na dzieci male dziala to na doroslych tez 🙂

• Mamusia
ja gole sie z lusterkiem 🙂

najlepsze jest to ze hemoroidy mam w ciazy ale nie przez zaparcia bo z tym problemu wogole nie mam. po prostu ok 20 tc juz mi sie pojawiaja- moze zwiazane jest to z tym ze dziecko wieksze, moze jakos lezy ze ugniata mi cos w tych jelitach no i generalnie z ciezarem ciala +8kg:/ to duze obciazenie dla organizmu a bedzie wieksze....

• Mamusia
Dobry 🙂

ja też myśle że to przez to że uciska na jelita ciężar... ale to też u mnie powoduje problem z zaparciami nie mam tragedii ani z jednym ani z drugim ale wiem że jak zaniedbam to bedzie problem...

córcia poszła do przedszkola i jakoś tak cicho i spokojnie w domu 😜 nie wiem co mam robić dzisiaj... o.O

• Mamusia
Essence napisał(a):
szczęśliwie mam nietolerancję laktozy

ja za to bez mleka żyć nie potrafię i chyba bym się załamała gdybym musiała sobie odmówić płatków albo gorącego kakao 😉

danusia mi gin zalecił łyżeczkę syropu przed snem

zuziek jak rozwiązała się sprawa z mieszkaniem???

mikusss gdzie jest te +6 kg? nic po Tobie nie widać, tylko brzuszek ładnie odstaje 🙂

• Mamusia
dalej nic nie wiemy... czekamy na decyzje od babki która się zastanawia...
a mieliśmy jedną propozycje prawie pewniak jak widać prawie bo siostra znajomego nas "wy*ebała" bo kręciła że ktoś zrezygnował a potem znowu się zdecydował a tak naprawdę komuś innemu wynajęła mieszkanie... ale trudno czekamy cierpliwie... 🥴

• Mamusia
Witam kobietki 😉
Jaka pogoda u Was? u mnie znów cieplutko aż w domu nie chce się siedzieć. 😜
Mały na słońcu szaleje jak cholera. ;o Wczoraj dostałam w żebro.. i już mnie to troche bolało a co dopiero jak urośnie O.o [ Boi się ] 😜
Ajj wczoraj się troche rozczuliłam.. Leżałam juz w łożku i czekałam na Dawida aż wróci z pracy . Mały był spokojny,nie kopał nie wiercił się... Gdy mój przyszedł do łożka, wtulił się we mnie i położył ręke na brzuchu. Alan momentalnie zaserwował mu serie kopniaków i to tak mocnych jak nigdy. Po chwili znów była cisza. Wyglądało to tak jakby chciał przywitać tatee.. ojj ( Nie czul go ( nie widział) 1,5 dnia 😜 ) 😘 Wiem że to nic takiego a jednak na mnie to działa.. ☺️ Aż płakac mi się chcialo ze wzruszenia. A Dawid śmiał się sam do siebie przez kolejne pół godziny 😜

😜 Dla wyjaśnienia:
*Dawid-mój narzeczony 🙂
*Alan- tak nazwiemy naszego szkraba 🙂

Cobi Oj widać już te +6.. tzn JA widzę, bo inni albo udają że nie widzą albo są ślepi 😜 ha.
Zuziek Dzieki za miłe słowa ☺️

• Mamusia
Mikusss ja mam odwrotnie 😜 młody szaleje w brzuchu tak że mnie aż boli jak tylko zbliża się tata z ręką cisza i spokój... o.O czasem wręcz proszę WOJTKA żeby dał ręke żeby młody się uspokoił... nie wiem czemu albo jakiś respect do taty ma 😜 albo focha zarzucił 😜 hehe

Jestem kozak. Miałam sie uczyć,szlifowac prace- gdzie tam !
Zasnełam przy laptopie przed 11,dopiero teraz sie obudziłam.... 😮
U mnie także pogoda słoneczna,ale tak jakby sie jakis ciemne chmury zblizały.
Dla dziewczyn, które myslą nad zakupem monitora oddechu dla dziecka -> http://allegro.pl/tomy-tsp500-monitor-oddechu-dla-niemowlat-i4176551050.html Fajna cena obecnie.,Ja mam ten sam model i nie powiem kilkakrotnie sie przydał.

• Mamusia
danusia1985 napisał(a):
Mph- tak- Michał lub Olaf.
Essence- u mnie to samo dzis ☺️ poslalam Olge do babci zeby sie uczyc a zasnelam o 9 i obudzilam sie o 12, zrobilam obiaqd i do 16 poucze sie.
U nas tez tak jest ze maly szaleje a jak ktos chce dotknac to cisza.

ladnie 🙂
u mnie tez jak maz polozy reke dziecko przestaje sie ruszac 😉
ale tak samo jest jak chce podgladnac czy rusza sie brzuszek przy kopniaczku to wtedy przstaje 😜

• Mamusia
mph napisał(a):
danusia1985 napisał(a):
Essence- u mnie to samo dzis ☺️ poslalam Olge do babci zeby sie uczyc a zasnelam o 9 i obudzilam sie o 12, zrobilam obiaqd i do 16 poucze sie.

ladnie 🙂
ale tak samo jest jak chce podgladnac czy rusza sie brzuszek przy kopniaczku to wtedy przstaje 😜

u mnie to samo a dzis wyjatkowo spokojna chyba spi. Ale ide na gimnastyke wiec po cwiczeniach sie powinna obudzic.

• Mamusia
katiaa85 napisał(a):
mph napisał(a):
danusia1985 napisał(a):

ladnie 🙂

u mnie to samo a dzis wyjatkowo spokojna chyba spi. Ale ide na gimnastyke wiec po cwiczeniach sie powinna obudzic.

Ja dzis ide na Aqua Aerobic 🙂 trzeba zrzucic co nieco po swietach 🙂
widzialyscie ten artykul:
https://www.sciencenews.org/blog/growth-curve/babies-cry-night-prevent-siblings-scientist-suggests

• Mamusia
zuziek napisał(a):
ja niestety nie znam angielskiego na tyle żeby zrozumieć co tam piszą 😉

a ja mam dziś lenia wczoraj cały dzień coś dziś zupełnie nic 😜 jedynie muszę ruszyć dupkę po córe o 16stej....
a za oknem grzmiiiii i burzowo się robi...

zuziek a nie tlumacyz ci wyszukiwarka sama tekstu? mi od jakiegos czasu z automatu wyskakuje przetlumaczony tekst

• Mamusia
zuziek napisał(a):
ja niestety nie znam angielskiego na tyle żeby zrozumieć co tam piszą 😉

a ja mam dziś lenia wczoraj cały dzień coś dziś zupełnie nic 😜 jedynie muszę ruszyć dupkę po córe o 16stej....
a za oknem grzmiiiii i burzowo się robi...

zuziek a nie tlumacyz ci wyszukiwarka sama tekstu? mi od jakiegos czasu z automatu wyskakuje przetlumaczony tekst

• Mamusia
zuziek napisał(a):
nie mam tu gogle chrom a nie bede specjalnie sciągać 😜
ale jeśli o to chodzi to moja Zuźka od urodzenia chyba chciała rodzeństwo nigdy nie miałam z tym problemu i tak naprawdę (prócz chorób) nigdy nieprzespanych nocek nie doświadczyłam 😜

To tak jak Florek. Tez nie ma bylo problemu z nim. W nocy na jedzenie budzil sie raz kolo 2 a potem o 7:00 wiec ideal.

• Mamusia
Zuziek ....Grazyna Katarzyna jest golona na oślep od dawna już ....
A do porodu byłyście ogolone na łyso ?????
Co do zaparć dziewczyny ja nie wiem co to jest ....u mnie dochodzi do 6 razy na dzień czasami aż mnie dupa boli że tak napisze ....od tego wszystkiego
Dzisiaj odwiedziłam dentystę po 2 latach ....wszystko ok ....czeka mnie jeszcze jedna wizyta i po ubytkach
Mph u nas będzie TOMEK
Dziewczyny ja za 3 m-ce rodzę !!!!!!!!!!