Skocz do zawartości

wrześnióweczki 2014 | Forum dla mam

kami0603

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Marika no nie gadaj!!! Przecież przy chłopakach dużo trudniej się pomylić!! Jeju dobrze że teraz przy każdym usg w szpitalu (a miałam ich aż 3!!) lekarz pyta się mnie czy znam płeć i ja mówię że tak i że chłopak to mi odpowiada że TAK! bo już wszystkie ubranka jakie mama mi kupiła różowe oddałam 😁

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No faktycznie na tym etapie wow...chlopczyka z dziewczynka pomylic zazwyczaj jest na odwrot...ja tez sie ciesze ze Mia nie zamienila sie w Milana zalamalabym sie ale widac bylo jak rozlozyla nozki ze siusiaczka nie ma 🙂dzis zamowilam jej kolejne pajacyki i body ale juz rozmiary wieksze a w pon.chce zamowic literki z motylkami na sciane...ja juz po kolacji mam mega ochote na ser zolty pomidory jajeczka z majonezem mniam mniam.....

• Mamusia
Zona ja w spodnie sie mieszcze ale tez nie zapinam 🤪 i to juz od dawna 🙂 w ogole jestem w szoku ze sie jeszcze w nie mieszcze bo w pierwszej ciazy juz dawno sie nie miescilam w spodnie bo mi dupa urosla 🤪 takze jest szansa ze nie bede wygladac jak slonica 🤪 chociaz jeszcze wszystko przede mna 🤪 a jezeli chodzi o kupno nowych rzeczy to ja tezz kupuje jak juz koniecznie musze i staram sie zeby byly to rzeczy ktore po ciazy jeszcze bede mogla zalozyc bo mi szkoda kasy wydawac na typowo ciazowe ciuchy tylko na chwile...a spodnie ciazowe pozyczylam od kolezanki 😁
Marika no niezle 😁 😁 😁 ale wydaje mi sie ze skoro juz tyle czasu byl chlopczyk to teraz po prostu mu sie gdzies ptaszek podwinal albo cos...no chyba ze wczesniej to byla pepowina???no w zasadzie tez tak moze byc....

• Mamusia
polie napisał(a):
Marika no nie gadaj!!! Przecież przy chłopakach dużo trudniej się pomylić!! Jeju dobrze że teraz przy każdym usg w szpitalu (a miałam ich aż 3!!) lekarz pyta się mnie czy znam płeć i ja mówię że tak i że chłopak to mi odpowiada że TAK! bo już wszystkie ubranka jakie mama mi kupiła różowe oddałam 😁

No u mnie tak zawsze było a dziś lekarz wielkie oczy i mówi "ja tu dziś widziałem dziewczynke 🙂 no to spróbuję zdjęcie zrobić" no ale nóżki tak splecione że się nie dalo

• Mamusia
Asia no wiem właśnie ze wszystko jest możliwe 🙂 więc na nic się nie nastawiam tylko powiedziałam M by narazie nie mówił do brzucha Macius ...... 🙂 🙂 😉 teraz jest dzidzia 🙂
no nic ważne by na tym połówkowym powiedział ze zdrowiutkie i rozwiał wątpliwości co do płci 🙂

• Mamusia
o cholercia ale jaja sie porobily 🙂
Marika to niezle Wam lekarz namieszal taka informacja..ale w sumie lepiej dowiedziec sie w polowie ciazy niz przy porodzie 😉
Umieram z ciekawosci co Ci wyjdzie na 3D takze czekamy na newsy koniecznie.

A ja wlasnie ululalam moja Sandi i zabieram sie zaraz za otwieranie paki od Dudasi 🙂 ciakwe co tam mi Kochana napakowala.

Milego wieczorku wszystkim mamciom

• Mamusia
Witam wieczorową porą! Ale mialam dzien ciezki. Tyle wypraw w tym deszczu. Łącznie z niespodziewaną wizytą u lekarza bo po poludniu zauwazylam, ze Hubisiowi wyplynela ropa z ucha!!! Dlatego wieczorem tak plakal bidulek. W ulewie i mega korkach jechalismy taxą do lekarza - koszmar. Bez fotelikow wiec chlopaki szaleli, drzwi otwierali podczas jazdy.... W kazdym razie antybiotyk dostal i mozemy jechac nad morze, uff.

Karola, mam nadzieję, ze cos Ci się przyda...

Co do opalania to ja absolutnie unikam w ciąży probieni slonecznych bo od razu dostaję ciążowych plam, przebarwien. A to nie schodzi szybko.... Musze sie zaopatrzyc w krem z filtrem przed wyjazdem.

• Mamusia
Dudasia bardzo dziekuje za ubranka 😘
fajnie ze dominujacym kolorkiem wsrod ubranek jest braz 🙂 kurteczka, buciki extra.
Brazowy pajac z pluszu genialny 😉 i wiele innych ciuszkow tez biore bez wahania.
Generalnie wybralam z paki ponad polowe i strasznie mi sie przyda to wszystko - jeszcze raz serdeczne dzieki.
Ja Ci wysylalam tylko na pierwsze pol roku rozmiary, a w pozostalych kartonach mam wieksze a czesc u mojej siostry ktora dla swojej corci brala ode mnie tez.
Tak wiec jak wejde w segregacje wiekszych ciuszkow to jeszcze Ci nadam pake za jakis czas 😉
Mam fajne buciki emelki 21 i nike rozmiar 23 albo 24 musze sprawdzic. w kazdym razie Sandi krociukto w nich chodzila i nie widac na nich zuzycia. Sandi ma duze kopytko i jej aktualnie kupuje buty na 26/27 rozmiar a ma przeciez zaledwie 2,5 roku 🙂
Ciekawa jestem jak Antosiowi kopytko bedzie roslo 🙂 ale te pumy brazowe mysle ze na lato/jesien przyszlego roku jak znalazl.

• Mamusia
Hehe:-) Fajno, cieszę się, ze podpasowało:-) Butki u nas w wersji ozdobnej byly uzywane bo chlopaki tez spore stopy mają i wyrastali z butow zanim nauczyli się chodzić;-) Żaluję tylko, ze nie odnalazlam takich fajnych ramperów w autka, w sierpniu moglyby sie przydac... Ale moze jeszcze znajdę. No i jeszcze na pewno uzbieram conieco przy kolejnym podejściu;-)

Hubis juz ma się dobrze. Pani dr powiedziala, ze ta ropa z ucha to zbawienie i mamy sie cieszyc... Nad morzem będą chlopaki non stop w czapkach na uszy dopoki katary im nie przejdą, ech...

• Mamusia
ahh no to cale szczescie ze z Hubisiem nie jest tak zle : 🙂 oby antybiotyk mu pomogl szybciutko.
Jeju ta pogoda jest dobijajaca..dzis to tak czarno od rana ze szok...leje na calego 😞
Dzis jedziemy z Sandra w porze obiadowej do Centrum handlowego zeby szybciej czas przelecial do wieczora...inaczej Sandra z nudów zacznie nam chodzic po scianach w domu 🙂
Wykorzystam ten fakt i zamierzam dzis pokupowac troche rzeczy dla Antosia, mam nadzieje ze zakupy beda udane.

Mamusie milego weekendu wszystkim, mimo tej okropnej aury za oknem.

• Mamusia
Cześć Dziewczęta w ta paskudna pogodę 😞
Ja wczoraj byłam na zakupach maluchowych i już troszkę mam 🙂 Dodatkowo w sklepie poleconym przez Meg tez wybrałam kilka sztuk. Wczoraj po moich wojażach niestety dostałam takiego bólu brzucha plus spinanie, ze prawie plakalam z bólu. W końcu przeszło. Jednak muszę troszkę zwolnić...

Marika niezle...Jednak z chłopaka dziewczynkę tez sie da zrobić 🙂 zaczynam sie obawiać i ja 😁

Co do wchodzenia w ubrania to ja wchodzę ale dżinsy wole już ciążowe, reszta jeszcze ujdzie ale już nie wszystkie. A bluzki to noszę sprzed ciąży mimo, ze brzuchol mam już pokaźny 😁

• Mamusia
Hej mamusie pogoda sie rozjasnila ja czekam by w koncu sloneczko wyszlo za chmur...dzis pracowity dzien umylam podloge,odkurzylam mieszkanie zrobilam 2 prania Karolinko od Ciebie ubranka juz uprane uprasowane juz ciuszki w szafie mi sie nie mieszcza 🙂nastawilam kolejne pranie i czeka mnie reczne pranie sukieneczek boje sie je w pralce prac...dobrze ze obiad jest z wczoraj to nie musze robic...czekam na ubranka co zamowilam w piatek i troche dodalam do dzisiejszego zamowienia..

• Mamusia
Meg Ty juz nic nie kupuj narazie bo nie zdarzysz wykorzystac wszystkich ubranek bo Mia wyrosnie predzej.
Ja dzis kupilam slodziutka czapeczke i buciki w komplecie takie kremowe z misia cudenko na spacerki 🙂 i fajne bodziaki jeszcze.
Ogladalam przed chwila voica i wlasnie sobie uswiadomilam ze nie obejrze finalu bo za tydzien ide na wesele przeciez:/ no nie wiem jak ja to przezyje 🙂 W niedziele obejrze powtorke ale taki odgrzewany kotlet to juz nie to samo....
Ale i tak jestem happy bo moja faworyta jest w finale takze kciukersy zaciskam juz dzis 🙂

• Mamusia
Uff, spakowani:-)
Przy trzecim dziecku to ja juz nie szaleję z zakupami dla małej. Czasu brak i kasy mi szkoda na te maleńkie ciuszki do ubrania kilka razy. Planuję przygotwac bardzo konkretną listę prezentową żeby rrodzina uzupelnila braki;-) Dzisiaj za to sporo kasy poszlo na uzupelnienie garderoby chlopakow przed urlopem. Nie ukrywam, ze kupując Hubisiowi kurtkę patrzylam zeby byla z rodzaju unisex;-)
Dobranoc mamusie! Rano wyruszamy.

• Mamusia
Hej dziołchy! Mam do was pytanko? Czy będziecie organizować baby shower czy coś w ten deseń? Była wczoraj u mnie przyjaciółka w szpitalu i mówiła że to jest dobry pomysł na zebranie prezentów, nawet samych pieluch bo to się najbardziej przyda

• Mamusia
Dziewczynki co do zakupow to kupilam rozmiar 74 zeby podwijac nie inwestuje kasy w rozmiary 62 no to bez sensu...a co do baby shower tez o tym myslalam ale nikt z moich znajomych nie robil u nas chyba nie jest tak powszechne jak na zachodzie...

• Mamusia
Hejka 🙂
Jak po weekendzie?my fosyc intensywnie bo wczoraj wieczorem z bratem i znajomymi wybralismy sie do kina a potem poszlismy do klubu i nawet troche potanczylam 🤪 do domu wrocilismy o 3.30 wiec troche nam zeszlo 🤪 sama bylam w szoku ze tyle wytrzymalam 🤪 a dzis zabralam moja i chrzesniaka do sali zabaw i wyszaleli sie za wszystkie czasy 😁 a ja siedzialam i myslalam ze zasne 😁 i jestem wykonczona wiec zaraz ide spac 😁
Jezeli chodzi o to cale baby shower to moim zdaniem to jakis kolejny amerykanski (czy jakis tam 🙂) pomysl dla mnie szczerze mowiac beznadziejny.naciaganie ludzi...(u nas jest zwyczaj ze jak dziecko sie urodzi to zawsze jakas drobnostke sie dzidzi kupuje a tak to bylo by podwojnie?!) wiec nie mam zamiaru nic takiego robic.ale to tylko moje zdanie.kazdy oczywiscie moze miec inne 🙂

• Mamusia
Witajcie mamusie. Co tak cicho?? Mam nadzieje że u was też jest tak pięknie. My się cieszymy słoneczkiem od niedzieli 🙂. Fakt że w ciąży ciężko wytrzymać upał ale i tak się ciesze odżywam kiedy świeci słonce. Wczoraj ze znajomymi wybraliśmy się do Białowieży niby tylko 120 km w jedną stronę. Dotleniłam się naładowałam akumulatory na kolejny miesiąc. Jak tak u was weekend minął??

• Mamusia
Witam Was i ślę nadmorskie pozdrowienia:-)
Dzisiaj od rana piękne slonce i cieplutko, opalanko na plazy bylo. Noestety chmurska później przyszly i deszcz ale akurat pora drzemki wiec pasuje.
W podróży trochę mi się spinał brzuch wiec faszerowalam się magnezem i jakoś przetrwalam. Najblozsze dni mają byc upalne- ciekawe czy się sprawdzi...

• Mamusia
Ja juz po opalanku codziennie po 1,5h z zakrytym brzuszkiem chyba nic sie nie stanie dzidziusiowi...obiadek tez juz zjadlam.Czekam az maz wroci z pracy pojedziemy na zakupy...Duzo wody pije juz 1,5l poszlo...a weekend jak minal sobota sprzatanie mieszkania a w niedziele w wylegiwanie...Karolinka zadzwonilam do tej poloznej bbardzo mila Pani wpisala mnie w kajecik termim miala wolny a tamtej poloznej podziekowalam 🙂